<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: kapaszkodj meg, hat meccs, hat ötlet

Minden eddiginél brutálisabb tippözön szombatra: két sportág hat összecsapását veséztük ki ebben a cikkben. Öveket becsatolni!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

34368. Veszprém - Paris SG, 1 (1.75) – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 15.00

Kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában. A bakonyiak a listavezető PSG-t fogadják, s ha Javier Sabaté fiai győzni tudnak, átveszik a vezetést az A csoportban. A feladat nem egyszerű, ugyanis a magyar együttes eddigi egyetlen kudarcát éppen a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticcal felálló párizsiaktól szenvedte el még október 25-én a francia fővárosban. A hajrában vereséget szenvedő Veszprém akkor a sérült Nagy László nélkül állt fel, most viszont ő is ott lesz a pályán. Továbbá az is a hazaiak mellett szól, hogy otthon rendre remekel az együttes. Mind a négy találkozóját megnyerte a csapat a Veszprém Arénában, sőt a PSG ellen sem szenvedett még vereséget otthon. Az előző idényben 34-28-ra nyertek Nagy Lászlóék, míg tavaly 31-26-os hazai siker született. Mi rendkívül szoros mérkőzésre számítunk, ám a Veszprémnek a csoportelsőség a célja, ehhez viszont le kell győznie hazai pályán a PSG-t, így mi magyar diadalt várunk.

04511. Manchester City - Southampton, 1 (1.55) - angol bajnokság, 16:00

A 3. fogadja a 8. helyen állót a 14. fordulóban. A City lendületét vesztette az utóbbi időben: előbb jött egy Aston Villa elleni 0-0, amelyet még csak-csak meg lehet emészteni, de a sérültekkel teletűzdelt Pool elleni 1-4-es manchesteri zakót már nagyon nehéz kimagyarázni. Ráadásul a BL-ben is vereséget szenvedett a csapat a Juve otthonában (0-1)... Most pedig következik az a Southampton, amely a Stoke City elleni vereségről érkezik erre a találkozóra, de 20 pontjával nem áll távol a top5-től.

A három pont elvesztésén túl fájó pont volt a Stoke ellen a 93. perc, amikor is Pellé kezezés miatt sárgát kapott, így eltiltása miatt nem lehet ott a City elleni meccsen. Ez komoly érvágás, hiszen a Szentek 6 gólos támadója a csatársor motorja idén. Ha a City életet tud lehelni az utóbbi időben igencsak harmatos támadójátékába, akkor fontos 3 pontot zsebelhet be a Soton ellen és tarthatja a lépést az élbollyal.

20281. FTC – Debrecen, 1 (1.60) – magyar bajnokság, 18:00

A legutóbbi fordulóban 34 veretlenül megvívott bajnoki után hagyta el vesztesen a pályát a Fradi, amely az MTK-tól kapott ki 1-0-ra. Hazai környezetben továbbra is hibátlan Thomas Doll csapata, a 7/7-es mutatóhoz 18-4-es gólkülönbség tartozik. A vendég Debrecen valamennyi sorozatot beleértve augusztus vége óta veretlen, ám a Fradi elleni hazai meccsen nagy zakót kapott, hiszen 3-0-ra győztek a fővárosiak.

Sok a sérült a DVSC-ben, Novakovics és Balogh kapus mellett továbbra sem bevethető Varga és Máté, Kulcsár pedig az előző bajnokin sérült meg, őt már meg is operálták. Kondás edző vélhetően a Radosevic - Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut - Jovanovic - Bódi, Tisza, Szakály, Balogh N. - Sidibe kezdő tizenegynek szavaz bizalmat: mi viszont ezúttal nem bízunk a hajdúsági seregben.

05785. Leicester - Manchester Utd., 2,5 gól alatt (1.70) – angol bajnokság, 18.30

A listavezető Leicester otthonába látogat a második helyen álló Manchester United az angol bajnokság 14. fordulójában. Luis van Gaal, a „vörös ördögök” trénere remekül megszervezte a védelmet. Rooney-ék kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, mindössze kilencet. Ám a támadójáték meglehetősen akadozik. Szerdán a PSV elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen is gólképtelen maradt az együttes. A legutóbbi öt meccsén mindössze ötször volt eredményes a United.

A hazaiak ezzel szemben szárnyalnak. Nyolc győzelem mellett négy döntetlen és egy vereséggel nagy meglepetésre vezetik az angol pontvadászatot. Van Gaal dolgát a sok sérült is nehezíti. Biztosan nem léphet pályára Luke Shaw, Antonio Valencia, Michael Carrick, Phil Jones és Ander Herrera sem. A hazaiaknál sokkal jobb a helyzet, „csak” Matthew James nem egészséges. A két csapat legutóbbi összecsapásán 3-1-es manchesteri siker született. Figyelembe véve a vendégek védelmét, mi nem számítunk gólgazdag mérkőzésre.

10258. Tondela - Porto (1-0) 2 (1.50) - portugál bajnokság, 21:45

A portugál bajnokságban az újonc az utolsó 5 ponttal, otthon 1-1-3-as statisztikával. Az egyetlen sikerét még augusztusban aratta, azóta néhány iksz jött csak össze. A két legutóbbi bajnokiján kikapott, október végén a Benfica 0–4-re ütötte ki. A Porto nagyon balszerencsés körülmények között veszített a BL-ben, így még a nemzetközi porondon is lesz izgulni valójuk a kék-fehéreknek. A bajnokságban egyelőre a második helyen állnak a Sporting mögött, őrzik veretlenségüket, vendégségben 1-2-0 a mérlegük. Győzelmi kényszerben lépnek pályára Brahimiék, hiszen a zöld-fehér rivális nagyon ellépett tőlük. Nem is okoz gondot a vendégeknek a siker, simán elhozzák a három pontot.

22621. Sao Paulo - Figueirense, 1 (1.40) - brazil bajnokság, 20:00

Mindkét együttes számára komoly téttel bír az utolsó két forduló, ám céljaik teljesen eltérnek: a Sao Paulo a 4. helyre hajt, amely indulási jogot jelentene a Libertadores Kupában, míg a vendégek a kiesőzónától menekülnének. A hazaiak 56 pontosak, jelenleg a 4. helyen állnak, ám erre a pozícióra még reális eséllyel pályázik az Internacional és a Santos is. Otthon 11-6-1 sorával erős a társaság, amelynek keretében ott van pl. Pato is, aki egyébként 10 gólnál jár idén. A Figueirense 40 pontnál jár, amely egyelőre a vonal felett tartja, de ez könnyen változhat. Vendégként eddig 4-4-10 mérleget hozott össze és az utolsó fordulóban a már biztos bennmaradó Fluminense csapatával találkozik. A Sao Paulo sorsolása szerencsés, hiszen az utolsó két fordulóban két kiesőjelölttel találkozik, így papíron könnyedén biztosíthatja 4. helyét. Hibázásra nincs lehetőség és jó eséllyel be is zsebeli mindhárom pontot a Sao Paulo.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!