<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: holland és belga gólok, Dijon, CSZKA

Ezúttal is hoztunk egy tippet a kosár Euroligából, a francia és holland második vonal mellett pedig a belga első osztályba is ellátogatunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

15722. CSZKA Moszkva – Olympiakosz, 1, hendikep -8,5 pont (1.55) – férfi kosárlabda Euroliga, 18:45

21, 36, 11, 14, 35, 30, 32, 44, 28, 36, 6, 51 és 11. Ilyen különbséggel nyerte meg a legutóbbi 11 hazai meccsét a CSZKA. A moszkvaiak félelmetes formáját mutatja az is, hogy a korábbi két vereség ellenére az Euroliga F-csoportjában is élre álltak, betudhatóan elsősorban annak, hogy odahaza valamennyi ellenfelüket porrá zúzták.

Péntek este egy olyan alakulatot fogadnak De Colóék, akikkel szemben van elszámolni való, hiszen tavaly a sorozat elődöntőjében az Olympiakosz diadalmaskodott 70-68-ra. Úgy véljük, a görög együttes most közel sem képvisel olyan játékerőt, mint a korábbi, míg a CSZKA (melyet Dimitrisz Itudisz személyében görög edző irányít) félelmetesen erős légiósokat és ragyogó oroszok kosarasokat sorakoztat fel. Legalább kilenc pontot könnyedén közé tesz: ahogy mostanában szokta…

28899. Dijon - Sochaux, 1 (1.65) - francia másodosztály, 20:00

A francia másodosztály 26. fordulójának pénteki játéknapján a listavezető Dijon az utolsó előtti, 19. helyen álló Socheaux-ot fogadja. Megpróbálhatnánk kifogásokat és okokat keresni, hogy miért nem egyértelműen a hazaiak a találkozó toronymagas esélyesei, de nem tesszük; ezt a meccset ugyanis kötelező megnyernie az éllovasnak. Legutóbbi három egymás elleni derbijüket is ők nyerték, s ha mindez nem lenne elég, a Dijon két fő riválisa és üldözője, a második Nancy és a harmadik Metz is kemény összecsapás elé néz ebben a fordulóban; mindkét rivális a felsőházban tanyázó ellenféllel meccsel, így bőven benne van a pakliban a pontvesztésük, a dijoniak így egy esetleges sikerrel tovább növelhetik előnyüket a tabellán. Otthon egyébként is rendkívül meggyőző a társaság (9-2-1), nem is akarunk belegondolni, hogy pont most botlanak meg a fiúk, így tippünk fix 1-es!

31063. Telstar - Ajax 2, 2.5 gól felett (1.45) - holland másodosztály, 20:00

A hazaiak 26 ponttal a tizenötödik helyezettek, hazai teljesítményüknek hála (5-4-2) elszakadtak az utolsó, kiesést jelentő pozíciótól (tizenkilencedik a Waalwijk, 18 egységgel). A formájuk váltakozó, az idei öt bajnokijukból kettőt megnyertek, hármat elveszítettek. Legutóbb fölényesen verték otthon az MVV-t. 23 meccsük közül 16-szor esett legalább három találat. Az Ajax fiataljai előrébb állnak, a nyolcadik helyet foglalják el 30 ponttal. Vendégként nem megy a piros-fehéreknek, statisztikájuk csak 3-1-8, gólkülönbségük idegenben 16–27. Négymeccses nyertes sorozatuk a múlt pénteken az FC Eindhoven otthonában szakadt meg (2-1). Tizenöt alkalommal játszottak olyan bajnokit, amikor volt három gól. Az ősszel Amszterdamban 4–1-re nyert az Ajax ifi. Ma is várható három gól.

26962. Gent - Mouscron-Peruwelz, 2.5 gól felett (1.50) - belga bajnokság, 20:30

A belga bajnokságban a Gent a második helyen áll 52 ponttal, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul ebbe a pozícióba. Hazai statisztikája erős (8-3-1), gólkülönbsége 29–12. Két vereséget szenvedett el az elmúlt hetekben, mindkétszer a nagy rivális listavezető Club Brugge győzte le, előbb a kupában (ez a kiesést jelentette), majd a bajnokságban is, mindkétszer Brugge-ben.

A kékekre nehéz meccs vár a mai után: a Wolfsburggal találkozik a Bajnokok Ligájában. A Mouscron a kiesés elkerüléséért hajt, egyelőre osztályozós helyen áll. Érdekes, hogy idegenben sokkal hatékonyabban megy a csapatnak, vendégként tizenöt, házigazdaként csak nyolc pontot könyvelhettek el. A védelme és a formája rossz, november vége óta minden bajnokin kapott legalább egy gólt. A hazaiak sikere várható, de a gólos fogadás értékesebb. Lesz három találat!

 
 
  • 1eselyessracok2016február13.08:18ÚjVálasz

    A értékelő táblázatban hibásan szerepel a Gentnél a "nyert" jelző. A 2:0 szerintem nem 2,5 feletti. Csak a tisztánlátás végett...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!