<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: újabb ötös ötletbörze

Nagyszerű meccseket rendeznek vasárnap Európa számos pontján, és mi csemegéztünk is közülük. Az öt tipp közt szerepel, hogy gólváltást várunk mindkét angol rangadón.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14218. Arsenal – Leicester, mindkét csapat szerez gólt (1.65) – angol bajnokság, 13:00

A City elleni 3-1-es diadalt követően újabb csúcsmeccs vár a Premier League meglepetéscsapatára, a Leicester ezúttal Londonban lép pályára. Lassan hónapok óta mondogatják, hogy kipukkad, ehhez képest hármas győzelmi sorozatban van a Ranieri-együttes. A 15-8-2-es mérleg elképesztő Vardyéktól, az pedig már-már csodaszámba megy, hogy vendégként több pontot (28) szereztek, mint otthon (25). A Leicester ezúttal is szinte a legerősebb csapatával futballozhat, a hírek szerint csak Schlupp hiányzik a meghatározó játékosok közül.

Az Arsenal - amely egyedül Cazorlát nélkülözi - öt egységgel gyűjtött kevesebbet a vasárnapi riválisánál, vagyis az utóbbi hetek botladozásai ellenére harcban van a bajnoki címért. Négy nyeretlen meccs után a múlt héten 2-0-ra verte a Bournemoutht, hazai környezetben erős, 7-3-2-es mutatót hozott össze, és a 12 fellépésén mindössze hét gólt kapott. Nem mehetünk el szó nélkül a felek tavaly szeptemberi találkozója mellett, amikor is az Arsenal 5-2-re győzött idegenben. Hasonló gólzuhatag talán most nincs benne a pakliban, de a gólváltás igen – ahogy az elmúlt 14 évben mind a hat meccsükön.

19159. Palermo - Torino, 1X (1.44) - olasz bajnokság, 15:00

A szicíliai csapatnál szokás szerint nem teltek nyugalomban az elmúlt napok, a gárda immár a negyedik vezetőedzőjével folytatja a pontvadászatot. A tizenötödik helyen állnak 26 ponttal, hazai mérlegük 4-2-6. A formájuk nagyon hullámzó, idegenben kétszer döntetleneztek, otthon egyszer nyertek (Udinese), egyszer kikaptak (Milan). A bennmaradáshoz még kellenek pontok. A Torino csak a tizenkettedik, 28 pontja van, idegenben gyenge (2-3-6). A bikák válságban vannak, december eleje óta egy bajnokit nyertek meg, legutóbb a Chievótól kaptak ki otthon. A találkozón egy fokkal a hazaiak lesznek a motiváltabbak, így jó eséllyel legalább egy pontot otthon tartanak a déliek.

24750. Sevilla - Las Palmas, 1 (1.30) - spanyol bajnokság, 16:00

A Sevilla az 5., míg a Las Palmas a 18. helyről várhatta a 24. spanyol bajnoki fordulót, a két csapat célja tehát - az előzetes várakozásoknak megfelelően - teljesen eltérő. A Sevilla az európai kupaindulásra hajt, elsődleges célja a 4. hely megkaparintása, melytől 8 pont választja el jelenleg. Stabil formát mutat, ráadásul a kupában is könnyedén lépett át a rivális Celta csapatán. A Las Palmas szenved az élvonalban és bár bőven van még esélye elkerülni a kiesést, ez a jelenlegi formájával nem túl esélyes. A legutóbbi 5 fordulóban újabb 3 vereséget szenvedett el, ráadásul legutóbb a Rayo otthonában kapott ki fontos meccsen. Idegenben különösen súlytalan a csapat 0-3-8 mérlegével, márpedig a Sevilla az egyik legerősebb spanyol csapat hazai környezetben 10-0-2 sorával. A Sevilla remek formában van, mindössze egy alapjátékosa sérült, míg a vendégeket több poszton is sérülések hátráltatják. Nem nagyon tudunk érvet felhozni a Sevilla ellen itt, jó eséllyel hozhatja a papírformát az élcsapat.

24030. Arouca - Uniao Madeira, 1 (1.75) - portugál bajnokság, 17:00

Az Arouca 28 ponttal a nyolcadik helyen áll, a gárdának nem lesz kiesési gondja, sőt, még akár az Európa Ligát is megcélozhatná, ehhez viszont le kellene szoknia a sok-sok döntetlenről: már tízszer osztozkodott meg a pontokon. Otthon 4-3-3 a statisztikája, a formája viszont biztató. A kupakudarc után egyet ikszelt, majd nyert Portóban! A Uniao Madeira 23 ponttal az alsóházban áll, idegenben nagyon gyenge: egy győzelem, két döntetlen és hét vereség a mérlege. Az elmúlt két fordulóban nem jött ki a lépés a csapatnak, otthon és vendégségben is megadta magát. A Arouca a Porto elleni sikertől megtáltosodhat, elveri az idegenben pocsék Uniao Madeirát.

08314. Manchester City – Tottenham, mindkét csapat szerez gólt (1.55) – angol bajnokság, 17:15

A Leicester elleni 3-1-es vereség után újabb rangadó vár a Manchester Cityre, és attól tartunk, egy újabb zakó súlyos következményekkel járna a bajnoki versenyfutásban. Győznie kell Pellegrini együttesének, csakhogy van gond elég, ráadásul a pazar formában futballozó, a tabella második helyén álló Tottenham a vasárnapi vendég.

A hazaiaknál meghatározó játékosok egész sora hiányzik, kimaradhat Navas, De Bruyne, David Silva, Mangala, Nasri, a tetejébe Kompany és Bony szereplése is kérdéses. A City a hazai mutatójában bízhat, hiszen a 13 bajnokija közül kilencet megnyert ebben az idényben. Az Everton elleni 0-0-t leszámítva mindig bevette az ellenfél kapuját az otthoni meccsein, és erre ezúttal is jó esélyt látunk, hiszen Agüeróéknak menniük kell előre. Márpedig egy találat bőven benne van a vendégként is remek (6-5-1, 22-10-es gólkülönbség) Tottenhamben, melyben Vertonghenen kívül nincs neves hiányzó, és a tavaly augusztusi, Manchester United elleni 1-0-ás vereség óta nemcsak, hogy nem szenvedett vereséget egyetlen túráján sem, hanem bevette valamennyi ellenfele kapuját.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!