<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Viharvert Celta: kiütéses Barca-diadal?

Sok esélye alapjáraton sem lenne a Celtának a Barca otthonában, ám a jelenlegi helyzet kétségbeejtő a vendégek számára. Sok a sérült és az eltiltott, míg a házigazda a félelmetes MSN-t dobja csatába.
Spanyol bajnokság
Barcelona - Celta Vigo
Vasárnap, 20:30

A hajrában egyenlített az elképesztően tartalékos Barcelona a Valencia elleni kupameccsen, így megmaradt a hosszú veretlenség: minden sorozatot beleszámolva október 3-a óta nem kapott ki a spanyol bajnokság címvédője. Vasárnap este ismét a La Ligában lesz jelenésük a katalánoknak, és minden, de minden hazai gálát ígér.

Egyfelől teljes csapattal számolhat Luis Enrique edző (egyedül Arda szereplése kérdéses), másrészt a hazai mutató félelmetes: a Depor elleni 2-2-t leszámítva minden bajnoki ellenfelét legyőzte a Barcelona a Nou Campban, a 12 meccsen összehozott 40-8-as gólkülönbség pedig magáért beszél. Nem ritka, hogy négy, hat, vagy hét találattal küldték haza ellenfeleiket Messiék, akiket fűthet a reváns, hiszen tavaly szeptemberben 4-1-re kikaptak Vigóban.

Azóta nagyot fordult a világ, hiszen amíg a Barca hétről-hétre parádés teljesítményt nyújt (a legutóbbi 11 hazai bajnokiján született legalább három gól), addig a Celta hullámvölgybe került. Az utóbbi hét bajnokija közül ötöt elveszítettek Planasék, ráadásul rengeteg a sérült és az eltiltott focista. Nolito és Fontás mellett lapok miatt nem játszhat Gomez, Aspas, Bongonda és Orellana, vagyis vasárnap este hiányozni fog szinte valamennyi ütőképes csatár (az Aspas, Nolito kettős szerezte a Celta-gólok felét, 17-et). Minden bizonnyal a svéd Guidetti szerepel majd elöl, aki ebben az idényben mindössze háromszor vette be az ellenfelek kapuját.

23739. Barcelona - Celta Vigo, 1, hendikep -2 (1.50) – Tippmix

Nehéz elképzelni, hogy a Celta megbirkózik ezzel a rengeteg nehézséggel, abban pedig nem nagyon bízhat, hogy a barcelonaiak „megkegyelmeznek”, már csak a már említett vigói kudarc miatt sem. Suárez, Neymar, Messi és a többiek 7, 2, 3, 6, 4, 4, 4, 2, 6, 4 és 6 gólt szereztek a legutóbbi hazai meccseken – a félelmetes sorminta a Celta ellen is folytatódhat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!