<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.92

Nincs mese, veretjük a Fradit

Csütörtökön megkezdődik a MOL Liga negyeddöntőjében az FTC és a Fehérvár párharca. Az Alba Volánban jégre léphetnek az EBEL-játékosok, de ha nem így tesznek, akkor is a vendégek a csata esélyesei.
Jégkorong MOL Liga
FTC - Fehérvár
Csütörtök, 19:30 óra

A Ferencváros a 9 csapatos MOL Liga alapszakaszának 6. helyén végeztek, tehát épp csak bejutottak a playoffba, 3 ponttal előzték meg a Csíkszeredát. Pesterzsébeten közepesek, 24 meccsből 11-szer nyertek. Húzóembereik légiósok, a finn Manninen 56 pontos (21+35), mögötte Tendler 53 (29+24), Hietamaki pedig 46 pontos (13+33). A kapuban Budai és Ágoston felváltva védett, előbbi 88%-kal és 3,9-es kapott gólátlaggal, utóbbi 91,2%-kal és 2,9-es átlaggal.

25112. FTC - Fehérvár, 2 (1.92) - Tippmix

A Fehérvár AV19 a 3. helyen végzett az alapszakaszban. Az Alba Volán osztrák ligában játszó csapatából a szabályok értelmében 5 játékos jégre léphet a MOL Ligában, tehát lehetőségük nyílik még tovább erősíteni keretüket. A fehérváriak erős vendégek, 24-ből 15-ször elhozták a pontokat idegenből. Az FTC-hez hasonlóan náluk is a külföldiek vitték a prímet, Holmberg 72 ponttal kiemelkedett (37+35), őt Orban követi 51 (15+36), Shupe 47 ponttal (19+28). A kapuban légiósok állnak, Kalnins 92,5%-a és 2,4-es átlaga jó, míg Scola 90,2%-a és 3-as átlaga közepes.

A csapatok idén hatszor meccseltek, az FTC pesterzsébeti otthonában egyszer, Székesfehérváron pedig mindháromszor nyert a Volán. A ferencvárosiak sikereit tompítja, hogy szeptemberben és novemberben történtek, tehát az utóbbi időben rendre a Fehérvár nyerte a két csapat meccsét. A Volánnak érdeke, hogy nyerjen csütörtökön, különben erős hátrányba kerülne a két győzelemig tartó párharcban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!