<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 foci, 1 kosár, 7.39-es odds

Nem lassítunk a pénteki napon sem: kosár és focitippeket is hoztunk, a 4 meccsel pedig 7.39-es eredő odds húzható be.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

06988. Crvena zvezda - Anadolu Efes, meccsgyőztes, 1 (1.70) – férfi kosárlabda Euroliga, 20:00

Péntek este hatalmasat léphet a negyeddöntő felé a szerb Zvezda. A török Efes legyőzése már-már tuti továbbjutást érne az E-csoportban 4-3-as mutatóval álló belgrádiaknak, ez esetben ugyanis hátrébb taszítanák a jelenleg ötödik, 3-4-es mérleget tudó Efest. A hazaiak remeklése jókora meglepetés, egyszersmind a szerb kosárlabda elismerése, a Crvena zvezda ugyanis mindössze két amerikai (Kinsey és Miller) és egy német (Zirbes) légióst foglalkoztat.

A forma rendben van, otthon hagyományosan erősek a „vörös csillagosok”, akik Isztambulban minimális különbséggel, 85-84-re veszítettek. Az Efes ugyanakkor nem az igazi, minden sorozatot beleszámítva csak egyet nyert meg a legutóbbi öt meccséből, az Euroligában, a legjobb 16 közt pedig egy siker mellett három zakója van idegenben. Péntek este sem a törököknek áll a zászló…

17546. Oldenburg – Hagen, 1, hendikep -6,5 pont (1.55) – német férfi kosárlabda-bajnokság, 20:00

Az Oldenburg megtréfált bennünket szerdán, ugyanis az Európa-kupában 78-76-ra győzött Strasbourgban. Ezúttal könnyebb rivális vár rá, ráadásul otthon szerepel, vagyis: jöhet az újabb diadal. Az öt amerikai mellett horvát, szerb és szlovén kosarast is foglalkoztató német alakulat a harmadik a BBL-ligában, a formája jó, zsinórban négy győzelemnél jár, hazai környezetben pedig félelmetes, tíz diadal mellett csak egyszer veszített.

A Phoenix Hagen a középmezőnyhöz tartozik, 11-11-es mérleggel. A túrái közül ötöt győzelemmel, hatot vereséggel zárt, Oldenburgba enyhén szólva sem győzni jár, hiszen hat éve mindig veszít. Méghozzá nem is néhány ponttal, az utóbbi esztendőkben tudniillik 18, 21, 51, 16, 11 és 14 egységgel diadalmaskodott az Oldenburg. A bátrabbak a 10-15 pontos hazai sikert is behúzhatják pénteken.

10653. Dijon - Tours, 1 (1.65) - francia másodosztály, 20:00

A francia másodosztály 28. fordulójának pénteki játéknapján a listavezető Dijon a 9. helyen álló Tours gárdáját fogadja. Az éllovas ugyan 9 játéknap óta nem talált legyőzőre, de előző két meccsén csak döntetlenre végzett, így előnye mindössze 1 pontra csökkent a tabellán a második Nancyval szemben. A Tours felemás formát mutat az utóbbi hetekben, hiszen 3 meccsen 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérleg. Hazai környezetben viszont a dijoniak remekelnek idén, 13 otthoni mérkőzésükből kilencet megnyertek, 3 iksz és 1 kudarc ellenében. Mos is nagyon kellene a három pont, ráadásul van is miért törleszteniük a Tourssal szemben; legutóbbi 5 egymás elleni derbijükön egyszer sem tudták győztesen elhagyni a pályát. Szerintünk ez ma megváltozik, bízunk a sikerükben!

18226. Bourg-Peronnas - Clermont, mindkét csapat szerez gólt (1.70) - francia másodosztály, 20:00

A tizenkettedik helyezett fogadja a hatodikat a francia második vonalban. A házigazda jól szerepelt ősszel, de mostanában nem megy a gárdának. December közepe óta csak egyszer győzött, így nem is meglepő, hogy visszacsúsztak a tabellán. Otthon 7-3-4-es a statisztikájuk, és feltűnően sok olyan meccset vívnak, amelyen esik legalább három találat. 15–12 ebben a tekintetben a mutatójuk (over-under). Az ellenfélre pedig még inkább jellemző, hogy gól gazdag bajnokikat játszik (17–10). A Clermont idegenben nem olyan erős (2-5-6), a formája pedig kiszámíthatatlan: két vereség után nyert megint. 41 pontos, a dobogótól öttel van lemaradva. Nagyot kellene hajráznia, ha osztályt akar váltani. A vendégek védelme nem az igazi, szinte mindig betlizik legalább egyszer. Ma is ez várható - mindkét oldalon, így a gólváltás a jó választás!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!