<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: tízszeres szorzó öt focimeccsel

Induljon a szombati focinagyüzem! Ebbe a tippcsokorba került meccs a német, a magyar, a holland és az angol bajnokságból is. Nyerjünk együtt!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

10174. VfB Stuttgart - Hannover, 1 (1.55) - német bajnokság, 15:30

A 11. helyen álló Stuttgart a sereghajtó Hannovert fogadja a német bajnokság 23. fordulójában. A hazaiak remekül kezdték az újévet, négy győzelem mellett egy döntetlen a mérleg, ez pedig a legjobb mutató a Bundesligában. A vendégek azonban szenvednek, mind az öt meccsüket elvesztették, ráadásul csupán egy gólt rúgtak és nyolcat kaptak. A Hannover sorozatban kilencedig meccsét vesztheti el szombat délután. A csapat csupán 14 pontot gyűjtött 22 forduló alatt, hátránya nyolc pont a 15., még épphogy nem kieső Frankfurthoz képest. A vendégek dolgát a sok hiányzó is nehezíti. Leon Andreasen, Charlison Benschop, Uffe Bech és Szalai Ádám sérült, míg Hugo Almeida és Ceyhun Gülselam eltiltott. A másik oldalon Daniel Ginczek, Federico Barba, Timo Baumgartl és Daniel Didavi nem bevethető. A két csapat szezonbeli első mérkőzésén idegenben nyert 3-1-re a Stuttgart. Úgy gondoljuk, folytatja remek sorozatát a hazai együttes, s otthon tartják a három pontot a szörnyű formában lévő Hannover ellen.

10029. Wolfsburg - Bayern München, mindkét csapat szerez gólt (1.75) – német bajnokság, 15:30

Nincs könnyű helyzetben a német bajnokság nyolcadik helyén álló Wolfsburg, ugyanis 11 (!) futballistája sérült. A meghatározó játékosok közül is többen hiányoznak, Benaglio, Caligiuri, Jung, Dost és Guilavogui sem hadra fogható. Furcsa idényt futnak a zöld-fehérek, miközben idegenben gyalázatosan szerepelnek, otthon azért erősek, a 7-3-1-es mérleg erős, csak a Dortmund tudta elvinni a pontokat.

Bőven van gond müncheni oldalon is, ám a keret olyan erős, hogy megoldható Rafinha, Boateng, Javi Martinez, vagy éppen Badstuber hiánya. Jó tippnek tűnhet a Bayern-győzelme, ám egyfelől a Wolfsburg jól tolja hazai pályán, másrészt nem tudni, mennyire ég még a tűz a Bundesliga-tabellát nyolc ponttal vezető vendégcsapatban. A Wolfsburg szerzett legalább egy találatot a legutóbbi húsz hazai meccsén - ebben az idényben még nem volt olyan bajnoki, amelyen nullán maradt volna -, és a bajorokra sem jellemző, hogy nem találnának be: a gólváltás kézenfekvőnek tűnik.

16781. Paks - Vasas, 1 (1.70) - magyar bajnokság, 15:30

A Paks vereséggel kezdte a tavaszt: miután elmaradt az első idei meccse az MTK ellen, a Nagyerdőben pont nélkül maradt (Debrecen, 0–2). A tolnaiak így most 30 ponttal a hetedik helyen állnak. Az atomvárosban nagyon erősek, csak a Fraditól kaptak ki, azon kívül hatszor nyertek és háromszor döntetleneztek. A Vasas nyert a hétvégén (Haladás, 1–0), szenvedős meccsen a rutinos Ferenczi értékesített a hajrában egy büntetőt. A piros-kékek helyzete így sem egyszerű, 19 ponttal a kiesés elől menekülnek. Idegenben gyengék Remiliék (2-1-7). Ősszel az Illovszky-stadionban 2–1-re nyertek Bartháék. Ma is a zöld-fehérek az esélyesek.

29116. Leicester - Norwich, 1 (1.50) - angol bajnokság, 16:00

A listavezető Leicester a 17. Norwichot fogadja az angol bajnokság 27. fordulójában. A vendégek katasztrofálisan kezdték a 2016-os évet, a csapat nyolc meccsből hatot elvesztett, s mindössze a Southamptont győzte le (1-0). A hazaiak az előző fordulóban 2-1-e vereséget szenvedtek az Arsenal otthonában, ám a gárdának így is két pont az előnye a Tottenhamhez és az „ágyúsokhoz” képest, de a kiesés szélén álló Norwich ellen nem hibázhatnak. Jó hír mindkét csapat számára, hogy sok hiányzó egyik oldalon sincs. A hazaiaknál sérülés miatt nem léphet pályára Jeffrey Schlupp és Matthew James, míg Danny Simpson az eltiltását tölti. A másik oldalon Andre Wisdom és Alexander Tettey nem bevethető. A két csapat szezonbeli első meccsén a Leicester 2-1-re nyert. Úgy gondoljuk, most is a „rókák” diadalmaskodnak, ugyanis Vardyék félelmetesek otthon. A legutóbbi nyolc bajnoki meccsükön nem kaptak ki, s az egész szezonban is mindössze egy vereséget szenvedtek King Power Stadionban. Szeptemberben az Arsenal nyert 5-2-re.

11723. Vitesse - Willem II, 1 (1.45) - holland bajnokság, 20:45

A holland élvonalban a Vitesse az hatodik helyen áll 37 ponttal, otthon nem könnyű legyőzni, 7-2-3-as statisztikájához 26–9-es hazai gólkülönbség társul. A formája hullámzó, de a motivációval nem lehet baj, mivel egy győzelemre van a dobogótól. A Willem az elfogadható kezdés után visszaesett, már csak a tizenötödik helyen áll. 22 pontja van, az osztályozó elől menekülő Excelsior tizenkilencet gyűjtött. Idegenben rosszul megy a tilburgiaknak, egyszer nyertek, négyszer döntetleneztek, hétszer kikaptak. 2016-ban még nyeretlenek, legutóbb Utrechtben veszítettek. A sárga-feketék otthonában sem lábalnak ki a hullámvölgyből a vendégek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!