<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: finn és svájci foci mellé kosár

A finn és a svájci labdarúgó élvonalban is hazai sikerre fogadunk, az olasz kosárliga szerda esti meccsén pedig az első kiemelt gárdát favorizáljuk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

11191. Seinäjoen JK - Vaasa PS, 1 (1.60) - finn bajnokság, 17:30

A címvédő SJK rémes rajtot vett a friss szezonban és a szerdai meccset mindössze a 11. helyről várhatja. Egyelőre csak árnyéka tavalyi önmagának a csapat, viszont ez részben érhető annak tükrében, hogy tavalyi házi gólkirályát a svéd Falkenberg elvitte. Leginkább támadásban vannak valóban nehézségei, mindössze 4 gólt lőtt 9 meccs során, abból is hármat saját közönsége előtt. Otthon egyébként a Mariehamn és az Ilves elleni vereséget követően javítani tudott és legyőzte az Inter és a HIFK csapatait.

A vendég ezúttal a 10 pontjával a tabella közepén tanyázó Vaasa lesz, amely tavaly épphogy a veszélyzóna felett végzett. Idén magabiztosabban maradna bent az élvonalban, viszont vendégként ezúttal sem megy a csapatnak (1-0-3). Támadójátékot tekintve a Vaasa sincs könnyű helyzetben, hiszen ő is elveszítette tavalyi házi gólkirályát, így itt sem meglepő a 8 meccs alatt szerzett 7 gól. Az SJK otthon legalább mutat némi életjelet, a Vaasa pedig súlytalan vendégeként, mindezek tükrében bátran behúzzuk szerdán a címvédő sikerét.

01740. Lugano - St. Gallen, 1 (1.50) - svájci bajnokság, 20:30

Az utolsó fordulót rendezik a svájci Super Ligában. A Lugano az utolsó előtti helyen áll 32 ponttal, eggyel előzi meg az utolsó, kieső FC Zürichet. Ha ma nyernek a házigazdák, akkor biztosan bennmaradtak. Otthon 5-4-8 a statisztikájuk, a formájuk pedig változó. Mellettük szól az a tény, hogy a nagy riválisnál nyertek két hete (0–4), és döntetleneztek a Vaduznál. A St. Gallen 38 pontos, idegenben nem igazán meggyőző (3-4-10). Nincs már tét számukra, és ez döntő tényező lehet. A zöld-fehérek nincsenek jó formában, csak a sereghajtót tudták megverni a legutóbbi hetekben. Ma a Luganonak meg kell ragadnia az esélyt, és ehhez csak a győzelem elfogadható eredmény. A pontok otthon maradnak.

04933. Venezia - Milano, meccsgyőztes 2 (1.55) - olasz férfi kosárlabda bajnokság rájátszás, 20:45

Az olasz kosárliga rájátszásának elődöntőjében a 4. meccsnek futnak neki a csapatok, a párharcot jelenleg 2-1-re vezeti az 5. kiemelt Venezia. A hazaiak az első meccsen meglepetésre 7 pontos győzelmet arattak és ezáltal elvették a milánói együttes pályaelőnyét. A második összecsapáson aztán már alapszakaszbeli formáját mutatta az első kiemelt és simán nyert 13 ponttal. A Venezia azonban megnyerte első hazai meccsét 11 ponttal, így továbbra is kiélezett a küzdelem. Az alapszakaszt egyébként 32 ponttal az 5. helyen zárta a hazai együttes, köszönhetően annak, hogy utolsó három meccsét meg tudta nyerni. A vendég Milano mindössze 8 vereséget szenvedett el a 30 fordulós alapszakaszban, idegenben 8 győzelem mellett 7 veresége volt, otthon csupán egyszer kapott ki, ezért is volt meglepő a Venezia sikere a párharc első meccsén. Most azonban bajban lehet a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, ha szerda este nem villant valamit. Az első három meccs alapján bőven van még tartalék ebben a milánói csapatban, komoly nyomás lesz rajtuk szerda este, ám az erősebb keret szerintünk elbírja majd ezt és kiegyenlíti a párharc állását.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!