<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

A bennmaradásért küzd a Zürich

A Zürich számára csak a győzelem elfogadható Vaduz ellen, ha nem szeretne búcsúzni a svájci élvonaltól.
Svájci bajnokság
Zürich - Vaduz
Szerda, 20:30 óra

A bennmaradás a tét a svájci bajnokság zárófordulójában. Az utolsó helyen álló Zürich a 8. Vaduzt fogadja a 36. körben. A hazaiak hátránya mindössze egy pont a biztos élvonalbeli tagságot érő 9. helytől, így ha a csapat legyőzi a már tuti bennmaradó riválisát, és a Lugano nem nyer a St. Gallen ellen, akkor jövő évben is a svájci elitben küzdhet.

A Zürich pocsék formában futballozik mostanában, a gárda a legutóbbi kilenc meccsen nem tudott nyerni, s mindössze három pontot gyűjtött, ám a kiesés réme akkora erőt adhat a csapatnak, hogy behúzhatják, a már kicsit a nyarat váró Vaduz ellen. Ettől függetlenül a vendégek jó teljesítményt nyújtanak, az együttes a legutóbbi három meccsén nem szenvedett vereséget, ám a Zürich a csapat „mumusa”. A Vaduz még sosem nyert (!) tétmérkőzést riválisa ellen, sőt mindössze egyszer diadalmaskodtak. Három évvel ezelőtt egy barátságos meccsen 3-1-re nyertek.

01736. Zürich - Vaduz, 1 (1.45) - Tippmix

Mindkét csapat számára nehézséget jelenthet, hogy rengeteg a hiányzó. A hazaiaknál sérülés miatt nem léphet pályára Marco Schönbächler, Cédric Brunner, Yanick Brecher, Mike Kleiber és Armin Alesevic, míg Alain Nef az eltiltását tölti. A másik oldalon Daniel Kaufmann, Franz Burgmeier, Thomas Fekete, Pascal Schürpf, Philipp Muntwiler és Joel Untersee nem bevethető. A két csapat szezonbeli első meccsén 3-0-s Zürich siker született. Úgy gondoljuk, a bennmaradásért küzdő hazaiak most is megnyerik a találkozót.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!