<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két sportág, négy tipp, 7.7-es odds

Indul a pénteki tutivadászat. Két válogatott felkészülési focimeccs mellett találtunk egy csábító orosz bajnokit, emellett úgy véljük, nem ér véget a Körmend-Szolnok kosárcsata.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

13383. Szlovákia - Grúzia, 1 (1.65) - válogatott mérkőzés, 17:30

Az Eb-re készülő hazai együttes a sikeresen megvívott sorozat után is jó formát mutat. A spanyolok mögött a második helyről kijutó válogatott verte Izlandot és Svájcot, majd az idén döntetlenezett az írekkel. A nemzeti csapatban vannak klasszisok (Skrtel, Hamsik,, Kucka), az Eb-n esélyük van a továbbjutásra (Anglia, Wales és Oroszország szerepel még a B-csoportban). A grúzok a selejtezőben az utolsó előtti helyen végeztek, csak Gibraltárt tudták megelőzni. Otthon a skótokat elverték, de ezen kívül csak ráijeszteni tudtak ellenfeleikre. A 2015-ös évet egy figyelemre méltó albániai döntetlennel zárták (2–2), idén otthon osztozkodtak meg a pontokon a kazahokkal. Ma azért komolyabb ellenfér vár rájuk, ki is kapnak.

18246. Körmend – Szolnok, meccsgyőztes, 1 (1.90) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

A Szolnok kettő egyre vezet a három nyert meccsig tartó bajnoki elődöntőben, vagyis a Körmend az életben maradásért játszik pénteken. Jól indult a párharc a vasiak számára, hiszen 86-77-re győztek a rivális otthonában. A folytatásban egyenlített a címvédő, majd szerdán másodszor is nyert, méghozzá 93-88-ra. A Szolnok elvesztette mindkét irányítóját, Burrellt és Wittmannt, ezt a legutóbbi meccsen a zseniálisan teljesítő, 28 pontig jutó Vojvoda kompenzálta.

Ami az évad egészét illeti, ebben a párharcban 5-3-ra vezet a Körmend, melynek most egyetlen választása maradt: meg kell nyernie a hazai meccsét. Az öt légióssal felálló vasiak - egyetlen hiányzójuk sem lesz - képesek lehetnek elodázni a döntést, a hazai siker oddsa pedig több mint csábító (tv: M4 Sport).

05071. Csehország - Málta, 1 és 2.5 gól felett (1.55) - válogatott mérkőzés, 18:00

A csehek is már javában készülnek az Európa-bajnokságra. A csoportjukat megnyerték, pedig itt szerepeltek a hollandok, a törökök és az izlandiak is. Otthon erősek voltak, viszont érdekességként mindenképpen megemlítendő, hogy sok gólos meccseket vívtak: 10 selejtezőn 19–14 volt a gólkülönbségük. Franciaországban nehéz dolguk lesz, mivel a horvát-török-spanyol hármassal kerültek egy kvartettbe. Az idén két barátságos mérkőzést játszottak, előbb kikaptak a skótoktól, majd döntetleneztek a svédekkel. Málta csoportjában az utolsó helyen végzett, nyeretlen maradt, csak két ikszre futotta erejéből. Durva vereségeket már nem szenvedtek el a "szigetlakók", 3–16-os gólkülönbséggel zárták a sorozatot. 2016-ban eddig egy találkozón szerepeltek, otthon játszottak 0–0-át Moldovával. A csehek erősebbek, és támadásban jók, ezt ma bebizonyíthatják a pályán.

17834. Anzsi Mahacskala - Volgar Asztrahan, 1 (1.60) - orosz bajnokság, osztályozó, 18:00

Kedvező helyzetben várhatja az Anzsi az orosz bajnokság rájátszásának visszavágóját, ugyanis a hazaiak 1-0-s előnyre tettek szert, miután a Volgar-Asztrahán otthonában nyertek. Ruslan Agalarov legényei jó formában várják a találkozót, a csapat a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert egy döntetlen mellett. A másodosztályú vendégek azonban gyengén teljesítenek az elmúlt időszakban, öt találkozón mindössze egy győzelmet tudnak felmutatni. Jó hír mindkét vezetőedző számára, hogy a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát, hiszen mindenki egészséges. A pénteki találkozón a továbbjutás mellett az a nagy kérdés, vajon megőrzi-e veretlenségét az Anzsi a Volgar ellen. A két csapat eddig kilencszer találkozott egymással, s nyolcszor a dagesztániak diadalmaskodtak, egy döntetlen mellett. Úgy véljük, most is hazai sikerrel zárul majd a találkozó, s a sárga-feketék kettős győzelemmel biztosítják helyüket az elitben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!