<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: öt meccs, az odds az egekben

Tenisz Párizsból, és foci minden mennyiségben. Öt tippet választottunk a hét utolsó napjára. Nyerjünk együtt!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

13452. Nisikori – Gasquet, 1 (1.40) – férfi tenisz, Roland Garros, 14.30

Nagy valószínűséggel a nap meccse következhet a centerpályán, a japán Nisikori Kei és a hazaiak második számú játékosa, Richard Gasquet között. Ha csak az ide vezető utat nézzük, kettejük közül egyértelműen Nisikori ága tűnhet nehezebbnek. Az előző fordulóban öt szettre kényszerítette a szebb napokat is látott spanyol, Fernando Verdasco. Ha a frissesség nem is, a japán javuló salakos formája is dönthet Gasquet ellen.

Az ellen a francia ellen, aki eddig meggyőző játékkal, szettveszteség nélkül jutott el a legjobb 16-ig. Nisikori legutóbb Rómában a világelső Djokovics elleni döntőben is megmutatta, nem hiába tanyázik jelenleg a világranglista hatodik helyén. Az pedig külön érdekesség, hogy az idén Madridban és Rómában is összefutottak. Mindkét meccset megnyerte a japán, így nem lehetnek kellemes emlékei a franciának, ha csak a közelmúltat nézzük. Most is Nisikorit tartjuk esélyesebbnek, meglepő lenne, ha nem ő jutna be a negyeddöntőbe.

05287. Sandefjord - Ranheim, 1 (1.65) - norvég másodosztály, 18:00

A listavezető az ötödik helyezettet fogadja, tehát rangadót rendeznek a norvég második vonalban. A Sandefjord vissza akar jutni az első osztályba, eddig így is teljesít. Huszonkét pontja van (7-1-1), otthon 3-1-0 a statisztikája. Lendületben vannak a piros-kékek, a kupában a héten továbbléptek, és a bajnokságban is hat sikert könyvelhettek el sorozatban. A Ranheim 15 pontos, vendégségben 2-0-3-as mérleggel rendelkezik. A látogatók a szeszélyes kezdés után összekapták magukat, és az utolsó három fellépésükön egyaránt győzedelmeskedtek. Ma viszont nem folytatódik a sorozatuk, mert a feljutásra hajtó Sandefjord begyűjti a három pontot, és megszilárdítja első helyét a tabellán.

17561. Dundalk - Wexford Youths, (0-1) 1 (1.45) - ír bajnokság, 18:00

A bajnok az újoncot látja vendégül az ír első osztály 14. fordulójában. A házigazda 34 ponttal magabiztosan vezet, csak a Corc igyekszik vele a lépést tartani (30). Otthon, érdekes módon, kevésbé hatékony a fehér-fekete sereg: míg vendégként hét kiütéses sikert aratott, addig otthon annyira nem villog (4-1-1, 8-3). A formája nagyon jó, a kupában továbbjutott, a bajnokságban is szárnyal. A Wexfort a kilencedik a ligában, 12 pontos, idegenben viszont halovány, statisztikája mindössze 1-2-3. A védelem vendégségben átjáróház, már tizenhatszor vették be a gárda kapuját. A formája viszont bizakodásra adhat okot: a kupasiker előtt két bajnokit nyert meg. A Dundalk azonban más kategória, ma könnyen megadja magát az újonc.

10153. Németország - Szlovákia, 1 és 2.5 gól felett (1.60) - felkészülési mérkőzés, 17:45

Németország Szlovákiát fogadja felkészülési mérkőzésen. Mindkét gárda gőzerővel készül a júniusi Európa-bajnokságra. A hazaiak a kontinensviadal egyik favoritjai, míg a vendégek először vehetnek részt a tornán. Joachim Löw csapata három barátságos mérkőzésen van túl. A franciáktól 2-0-s, az angoloktól pedig 3-2-es vereséget szenvedtek, míg az olaszokat 4-1-re kiütötték. A szlovákok még nem szenvedtek vereséget felkészülési találkozón, három győzelem és két döntetlen a mérleg, igaz a németekhez hasonló erősségű csapatokkal nem találkoztak. Ami a hiányzókat illeti.

A hazaiaknál sérülés miatt nem léphet pályára Bastian Schweinsteiger, míg Toni Kroos a BL-döntő miatt hagyja ki az összecsapást. A másik oldalon mindenki bevethető. A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, két német siker mellett egyszer a szlovákok diadalmaskodtak, s összesen tíz találat született, ami 3.33-as átlag. Úgy véljük, a németek megnyerik a találkozót, s vélhetően gólokban sem lesz hiányunk.

11962. Portugália - Norvégia, 2.5 gól alatt (1.60) - felkészülési mérkőzés, 21:45

Az Európa-bajnokságra készülő Portugália Norvégiát látja vendégül felkészülési mérkőzésen. A hazaiak csoportgyőztesként kvalifikálták magukat a kontinensviadalra, míg a vendégek épp Magyarország ellen estek ki a pótselejtezőn. Mindkét gárda idén két barátságos találkozót játszott. A portugálok 1-0-s vereséget szenvedtek Bulgáriától, míg Belgium ellen 2-1-re diadalmaskodtak. A norvégok az észtek elleni 0-0 után 2-0-ra verték Finnországot. A hazaiak számára a legnehezebb feladat Cristiano Ronaldo pótlása lesz. A háromszoros aranylabdás támadó szombaton a BL-döntőn lépett pályára. A Real Madrid másik portugálja, Pepe szintén a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelt, míg a Atlético Madridnál Tiago Mendes képviselte a portugálokat. A két csapat legutóbb a 2012-es Eb-selejtezőn találkozott egymással, akkor Norvégiában 1-0-ra a hazaiak nyertek, míg Portugáliában az északiak 1-0-ra kaptak ki. Úgy véljük, Cristiano Ronaldo nélkül nem potyognak majd a gólok, mi két találatnál többre nem számítunk.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!