<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Kamu, hogy alig lesz gól a magyarok meccsén

Biztosan meglepő, de gólváltást várunk a szombati Izland–Magyarország Eb-derbin. Ellenfelünk a legutóbbi tíz meccsén mindig betalált, és az osztrákok elleni mesés diadal után a mieinktől is joggal várhatunk gólt.
Európa-bajnokság
Izland – Magyarország
Szombat, 18:00 óra

Noha az Európa-bajnoki selejtezőkön a legkevésbé sem tűnt „gólszórós” csapatnak az izlandi együttes, az utóbbi időben fordult a kocka. Olyannyira, hogy a törökök elleni zakó óta valamennyi találkozójukon betaláltak Sigurdssonék. A felkészülési meccsek eredményeiből persze nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, ám a 3-2-es ütközetek (akadt győzelem és vereség egyaránt) sora azért árulkodó. Az Eb első körében pedig láthattuk, hogy akkor sem esik kétségbe, ha hátrányba kerül: Izland Portugália ellen is egyenlíteni tudott.

Sokan elmondták, hogy az északi válogatott ellen hallatlanul nehéz futballozni. A csapat a legkevésbé sem törekszik arra, hogy birtokolja a labdát, a védekezése azonban elsőrangú, a pontrúgásai pedig életveszélyesek.

A magyar válogatott eddig tíz mérkőzésen hétszer győzött Izland ellen, érdekes módon döntetlen még sohasem született. A két együttes legutóbb 2011 augusztusában, a Puskás Ferenc Stadionban játszott egymással, s akkor 4-0-ra nyert a magyar csapat. A három izlandi siker 1992 júniusa és 1995 júniusa között született, világbajnoki selejtezőn kétszer, Eb-selejtezőn egyszer nyertek az északiak. Megijedni tehát nem kell az izlandiaktól, még akkor sem, ha riválisaink most élik a fénykorukat.

22931. Izland – Magyarország, mindkét csapat szerez gólt (2.05) – Tippmix

Magyar oldalon Fiola Attila hiánya okozhat fejtörést, Storck kapitánynak valamelyest át kell szerveznie a védelmet. A német szakvezető egyébiránt pénteken kijelentette, a magyar csapat biztosan nem fog döntetlenre játszani, ez nem az ő stílusa. Storck szerint az első, osztrákok elleni mérkőzésen aratott győzelem még mindig hatással van a csapatra, de most már Izlandra kell koncentrálni. Hozzátette, számára nem volt meglepő a szigetországiak jó játéka Portugália ellen, és az sem, hogy 1-1-es döntetlent értek el. Kifejtette, technikailag és taktikailag is mást kell játszani a marseille-i mérkőzésen, mert az ellenfél játékosai rendkívül gyorsak és erősek.

Úgy véljük, az Ausztria elleni diadal lendülete kitart szombat estére is, és bár Guzmicsék számára a döntetlen sem rossz eredmény, figyelembe kell venni, hogy jövő szerdán az esélyesebbnek tartott Portugália lesz az ellenfél. Ronaldo és társai számos helyzetet kidolgoztak a keddi találkozón, ám a hatásfokkal gondok adódtak, és Halldórsson kapus is a helyén volt. Miután a két csapat játékereje közt nincs jelentős különbség, úgy véljük, bármelyik válogatott szerzi meg a vezetést, a másikban lesz annyi erő, hogy egyenlítsen.

A találkozó szombaton 18 órakor az orosz Szergej Karaszjov sípjelére kezdődik a marseille-i Vélodrome Stadionban, amelynek gyepszőnyege annyira rossz állapotban van, hogy a szokásoktól eltérően pénteken egyik válogatott sem edzhet rajta.

A várható kezdőcsapatok

IZLAND: Halldórsson - Savarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gunnarsson, Sigurdsson - Gudmundsson, Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson
MAGYARORSZÁG: Király - Lang, Guzmics, Juhász, Kádár - Elek, Nagy - Németh, Kleinheisler, Dzsudzsák - Szalai

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!