<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Nyolc között a lengyelek? Miért ne?

A veretlen csapatok mérkőzésétől kevés gólt és lengyel továbbjutást várunk.
Eb-nyolcaddöntő
Svájc – Lengyelország
Szombat, 15:00 óra

Svájc a A csoportban a második helyen zárt, és ezzel különösebb meglepetést nem okozott. Az albánokat szűken verték Seferovicék, majd jött két remi, előbb a románokkal, majd a házigazdákkal. A piros-fehérek sok helyzetet dolgoztak ki eddig az Eb-n, de ezekből csak kettőt tudtak gólra váltani. Szervezett együttest rakott össze Petkovics mester, amelyben a klasszisok viszont eddig nem nyújtottak extrát. A hírek szerint nincs sérült a keretben, így a Sommer - Lictsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi - Seferovic összetételben futhat ki a pályára a csapat.

A lengyelek hét ponttal, kapott gól nélkül vívták meg a csoportküzdelmet. Milikék az északírek legyőzésével kezdték a tornát, majd jött egy izmos iksz a világbajnok ellen, végül az ukránokat is sikerült két vállra fektetni. A piros-fehérek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a kontinensviadalon, ha kellett, akkor sokat passzolva, türelmesen játszottak, máskor stabilan védekeztek, majd ebből vezettek gyors kontrákat. A helyzetkihasználással viszont adódtak gondok Nawalka mester alakulatánál - ha egy kicsit jobban koncentrálnak a fiúk, a németek ellen is nyerhettek volna.

Elégedetlenségre azonban így sincs semmi ok, hiszen Pazdanék továbbjutottak. Az utolsó, ukránok elleni mérkőzésen azért olykor rontott a védelem, ha ezeket a hibákat sikerül csökkenteni, akkor szombaton is jó esélyeik vannak Piszczekéknek. A keretben Kapustka eltiltott, Szczesny pedig kisebb sérüléssel bajlódik. A tervezett kezdő: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowsk, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Milik, Lewandowski.

Adam Nawalka, a lengyelek szövetségi kapitánya arra hívta fel a figyelmet Lewandowskival kapcsolatban, hogy a csatár nem szerzett ugyan gólt a válogatott elmúlt nyolc meccsén, de a támadóharmadban kemény munkát végez, és mindig kiválóan helyezkedik, hogy megjátszható legyen.

11056. Svájc – Lengyelország, a lengyel válogatott jut tovább (1.80) - Tippmix

Kevés gólt és összességében lengyel továbbjutást várunk a nyolcaddöntőtől Saint-Etienne-ben. A két szervezett együttes találkozója elképzelhető, hogy hosszúra nyúlik - de a végén tippünk szerint Lewandowskiék örülhetnek majd.

A két együttes eddig tízszer játszott egymással, ötször döntetlennel zárult a meccs, és a négy lengyel siker mellett csupán egyszer nyertek a svájciak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!