<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Megtörik a németek az olasz átkot?

Igazi rangadó következik szombat este az Eb-n, hiszen a világbajnok német válogatott az ellen az olasz csapat ellen lép pályára, amelyet nagy tornán még sosem vert meg...
Eb-negyeddöntő
Németország - Olaszország
Szombat, 21:00 óra

Az Európa-bajnokság negyeddöntői közül talán a leginkább várt mérkőzés lesz ez, hiszen a világbajnoki címvédő német válogatott útjába ezúttal a spanyol csapaton átgázoló olaszok kerültek. Nem egyszerű mérkőzés ez fogadási szempontból, hiszen mindkét csapattól láttunk már gyengébb teljesítményt az Eb-n, ugyanakkor mindkét csapat képes remekül is teljesíteni.

A németek a csoportkörben 2-0-ra verték az ukránokat úgy, hogy az ellenfélnek számos lehetőséget engedtek, más kérdés hogy az ukránok ezekkel nem tudtak élni. A lengyelek elleni 0-0 alkalmával nem villogott a csapat, míg az északír együttes ellen csak annyit adott ki magából, amennyi a három ponthoz kellett. A nyolcaddöntőben a szlovákoknak aztán esélyt sem adtak a reménykedésre, a 3-0-ás német siker északi szomszédainkra nézve volt inkább hízelgő. Löw ezúttal is erős kerettel dolgozhat, hiszen a kapuban egy klasszis véd Neuer személyében, a Hummels-Boateng kettős vezetésével a védelem eddig nem hibázott, elöl pedig elég csak a Kroos-Özil-Müller hármas nevét említeni. A helyzetkihasználással akadnak komoly problémák: Müller továbbra is gólképtelen Eb-meccsen, de Özil is számtalan helyzetet hagy ki, a szlovákoknak büntetőből sem sikerült betalálnia.

09584. Németország - Olaszország, Németország jut tovább (1.55) - Tippmix

Az olaszok szereplése mindenkit meglepett, hiszen a szaksajtó minden idők egyik leggyengébb olasz válogatottjának tartotta ezt a mostanit. Ehhez képest taktikailag nagyon rendben van a Conte-vezette együttes, melyet mi sem mutat jobban, mint Belgium és Spanyolország legyőzése - kapott gól nélkül! Az írek ellen tartalékos csapattal kaptak ki, így ez a meccs nem adhat okot semmilyen jellegű következtetésre, a svédek ellen pedig minimálon pörgött a csapat és így is nyerni tudott. Elsődlegesen a védelmi stabilitás és a taktikai fegyelmezettség az erőssége ennek az olasz csapatnak: hátul a Buffon-Chiellini-Bonucci-Barzagli négyes nagyon ismeri egymást, elöl pedig Eder és Pellé bármikor képes megvillanni.

Conte mesternek ugyanakkor egy komoly problémával mindenképp szembe kell néznie: Motta eltiltott lesz és De Rossi sérüléssel bajlódik, ráadásul ők taktikailag egymás cseréinek tekinthetőek, vagyis kérdéses, hogy az eddig kiválóan működő hadrendbe hogyan fog tudni belenyúlni az olasz szakember. A hírek szerint Parolo játszik majd az ő szerepkörükben, illetve Sturaro kerül még be a kezdőbe, ő viszont eddig csupán a svédek ellen kapott 5 percet, illetve az írek elleni meccsen játszott. Candreva továbbra sincs 100%-os állapotban, a hírek szerint a kezdőben biztosan nem lesz ott.

További két érdekessége is van a mérkőzésnek: egyrészt Kassai vezeti majd a találkozót, aki az olasz-svéd derbit is vezette, melyről jó emlékeik vannak a délieknek. Másrészt az olasz válogatott világversenyen nem kapott ki a német együttestől: a 2012-es Eb-elődöntőben 2-1-re nyertek ellenük, a 2006-os vb-n pedig szintén az elődöntőben találkoztak, akkor hosszabbítás után szenvedtek 2-0-ás vereséget a németek. Ez persze csak a múlt, de az olasz csapatra ez fejben mindenképp pozitív hatással lehet.

A meccs győztese majd a Franciaország-Izland találkozó győztesével játszik majd a döntőbe jutásért. Nem kérdés, hogy a tét óriási és a múlt az olaszok mellett szól. Ugyanakkor az a taktikai változtatás, amelyet Conténak meg kell lépnie a középpályán, mindenképp a németek malmára hajtja a vizet. Támadásban nagyon acélos ez a német együttes és ha hozza a szlovákok ellen mutatott formáját Löw csapata, akkor továbbléphet az elődöntőbe.

 
 
  • 1itsipia2016július02.09:25ÚjVálasz

    már írtam ehhez a meccshez....
    vitatom a németek egyértelmű esélyét.....
    sok a ha.......

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!