<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: a BL után irány az Európa-liga

A BL után csütörtökön már az El-é a főszerep, hiszen a tét itt is a főtáblára jutás. Gólokra vadászunk, emellett a Sahtar hazai sikerét várjuk a bő kínálatban.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

25330. Rosenborg - Austria Wien, mindkét csapat szerez gólt (1.65) - El-selejtező, 19:00

A norvág-osztrák párharc 2. meccsén komoly csatára van kilátás, hiszen az első mérkőzést követően továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése. A bécsi meccset 2-1 arányban megnyerte az Austria, ám ez az előny minimálisnak mondható, hiszen a Rosenborg gólt tudott szerezni. Jobban is játszott ellenfelénél a norvég gárda, vagyis a kiharcolt előnnyel a játék képe és a helyzetek alapján igencsak elégedett lehet az osztrák csapat.

Nem igazán kérdőjelezhető meg egyik oldalon sem a támadási hatékonyság: az Austria Wien a nyárt követő tétmeccsek közül csupán egyetlen alkalommal nem tudott gólt szerezni, míg a Rosenborg esetében a legutóbbi 10 tétmeccsen csak az APOEL elleni BL-visszavágó lóg ki a sorból, ahol valójában eltaktikázta magát a csapat. Bár a tét hatalmas, az első meccs eredményének látták előbb-utóbb a házigazda gólkényszerben lesz, ezt az Austria pedig kontrákkal használhatja ki. Mivel mindkét együttes támadójátékában komoly potenciál van, így a visszavágón is jó esélyt látunk arra, hogy mindkét csapat betalál.

18639. PAOK - Dinamo Tbiliszi, 2.5 gól alatt (1.80) - El-selejtező, 20:00

Az első meccsen a görögök tekintélyes, háromgólos sikert arattak (0–3). A PAOK a BL-ben kezdte a nemzetközi szereplést, de az Ajax-szal szemben végül alulmaradt. A fekete-fehérek az első mérkőzésen lendületesen futballoztak Tbilisziben, amelynek meg is lett az eredménye. Már az első játékrészben előnyt szereztek Crespoék, és a hajrában a kitámadó hazaiakat lekontrázták a vendégek. A Dinamo a kétcsoportos grúz bajnokságban az egyik hetes éléről várja a folytatást. A formája jó, két győzelem mellett egyszer döntetlenezett. A BL-től ők is búcsúztak, a Dinamo Zagrebbel szemben. Az első találkozón kijött a két alakulat közötti különbség. Ma a PAOK várhatóan biztonsági játékot alkalmaz majd, nem minden áron akarja kitömni ellenfelét. Kevés gólos mérkőzéssel jut tovább a házigazda.

20334. Sahtar Doneck - Istanbul Basaksehir, 1 (1.40) - El-selejtező, 21:00

Idegenben szerzett 2-1-es előnyét igyekszik megtartani a Sahtar Doneck a Basaksehir ellen az Európa-liga selejtező utolsó körében. Mindkét csapat jó formában várja az összecsapást. A hazaiak hibátlan teljesítménnyel vezetik az ukrán bajnokságot, míg riválisuk a török bajnokság nyitófordulójában 1-0-ra legyőzte az előző szezon ezüstérmesét, a Fenerbahcét. Jó hír mindkét csapat számára, hogy nincs hiányzó, így mindkét csapat a legerősebb összeállításban léphet pályára. Szoros csatára számítunk, ám úgy véljük, az ukrán ezüstérmes nagyobb játékerőt képvisel. Mi hazai győzelemre tippelünk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!