<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: foci, gólok, tutik vasárnapra

Osztrák, angol és finn futballmeccsekre repülünk rá a hét utolsó napján. Induljon a tutivadászat!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

17989. Rapid Wien - Salzburg, mindkét csapat szerez gólt (1.50) - osztrák bajnokság, 16:30

Rangadóra kerül sor vasárnap délután az osztrák élvonalban, hiszen az 5. játéknap után 3. helyen álló Rapid a 4. helyezett címvédőt látja vendégül. A Salzburg ismét csalódást okozott a BL-ben, hiszen ezúttal sem tudta kiharcolni a főtáblára kerülést, hiába várta kedvező helyzetből a Dinamo Zagreb elleni visszavágót. Így be kell érnie az együttesnek az El-főtáblával, ahová egyébként a Rapid is kvalifikálta magát. A bécsi csapat emberelőnyben is 0-2-es vereséget szenvedett a szlovák Trencin csapatától a visszavágón, ám a továbbjutás lényegében már az első meccsen eldőlt, melyet 4-0-ra nyert meg a gárda. Így bőven tartalékolhatott erre a vasárnapi rangadóra a Rapid, amely 5 kör után a legtöbb gólt lőtte az osztrák mezőnyben (14) és 3-1-1 mérleggel áll. Otthon egy 5-0-ás és egy 4-0-ás siker fűződik a nevéhez, igaz egyik ellenfél sem képviselte a Salzburg szintjét. A vendégek hagyományosan erős támadósorral rendelkeznek, de játékukon még nagyon érződik a szezon eleji forma. A Salzburg egy 120 perces BL-selejtezőről jön, amely minden bizonnyal fizikálisan és mentálisan is sokat kivett a csapatból. Ettől függetlenül gólt várunk tőlük, azonban ezt a fáradtságot kihasználhatja a Rapid, vagyis a mindkét fél betalál opció jó választás lehet.

16412. Manchester City - West Ham, 1 és 1.5 gól felett (1.40) - angol bajnokság, 17:00

A két győzelemmel rajtoló City ezúttal a 3 ponttal álló West Ham csapatát látja vendégül. Mindkét együttes érdekelt volt hét közben a nemzetközi kupák selejtezőiben: a City már idegenben eldöntötte a Steaua elleni párharcot és otthon végül kényelmes 1-0-ás sikert aratott, a West Ham viszont csúnyán elvérzett az El-ben a román Astra ellen. A játék képe alapján nem is érdemelt továbbjutást a gárda, hiszen nem sok helyzetet tudott kidolgozni a masszívan védekező és idegenben is gólt szerző románok ellen. Marad tehát ebben a szezonban is a Premier League (meg persze a Ligakupa és az FA Kupa), ez azonban aligha vigasztalja a drukkereket.

A WHU eddig a Chelsea (1-2) és a Bournemouth (1-0) ellen lépett pályára, míg a City a Sunderland (2-1) és a Stoke (4-1) együtteseit győzte le. Nem kérdés, hogy a hiányzók ellenére (Gündogan, Iheanacho, Kompany, Sagna, Sane) Guardiola sokkal erősebb kerettel dolgozik és bajnokesélyesként vágott neki ennek a szezonnak, míg a West Ham ezúttal is legfeljebb erős középcsapat lehet a szakírók szerint. Ráadásul rengeteg a hiányzó vendég oldalon (Ayew, Carroll, Cresswell, Feghouli, Henry és Sakho biztosan nem lép pályára), még az Eb-n villogó Payet játéka is erősen kérdéses. Nem hisszük, hogy a csalódottan pályára lépő Kalapácsosok meg tudják nehezíteni a lendületben lévő manchesteriek dolgát.

14355. Mariehamn - Vaasa PS, 2.5 gól alatt (1.45) - finn bajnokság, 17:30

Rangadón fogadja a listavezető az ötödik helyezettet. A Mariehamn huszonhárom meccsen 45 pontot szerzett, az üldöző HJK huszonnégyen 44-et. A gárda hazai pályán nem annyira veszélyes, statisztikája 6-4-2 - vendégként eredményesebb. A formája most már megint a régi, néhány hete két találkozót is elveszített, de azóta már nyert kettőt. A védelme stabil, a legkevesebb gólt kapta a ligában, viszont a csatársora nem igazán gólképes, összesített gólkülönbsége 27–16. A Vaasa 37 pontos, a dobogóra még van esélye, de ehhez javulnia kellene vendégként. A mérlege 3-2-6, gólkülönbsége ezeken a találkozókon 8–14. Lendületben volt július végéig, de azóta sokkal hullámzóbban teljesít. A minap 0–0-ra végzett a HJK-val. Döntetlen körüli eredmény és kevés találat várható a rangadón.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!