<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: indul a csütörtöki tutivadászat

Válogatott futbalmeccsekre fogadunk nem túlságosan nagy oddsért - a mai jelszónk: fő a biztonság. Nyerjünk együtt!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

26004. Irán - Katar, 1 (1.45) - vb-selejtező, 18:30

A FIFA világranglista 39. és 80. helyezettje csap össze egymással az ázsiai vb-selejtező A-csoportjában. Mindkét együttes túlélt már egy kört a selejtezők során: Katar 21 ponttal megnyerte csoportját (Kína, Hong Kong, Maldív-szigetek és Bhután előtt), Irán pedig szintén első helyen zárta saját csoportját. Habár a katari bajnokságba szó szerint ömlik a pénz, az iráni még így is valamivel előrébb jár és a válogatott eredményei is jobbak. Elég csak arra gondolni, hogy az Ázsia Kupán megnyerték csoportjukat veretlenül, ugyanebben a kvartettben pedig Katar 0 ponttal zárt az utolsó helyen (ott végül Irán büntetőkkel esett ki a negyeddöntők során Irak ellen). Meglepetés lenne, ha Katar ebben a csoportban oda tudna érni az első két hely valamelyikére, hiszen itt van még Kína, Üzbegisztán és Dél-Korea válogatottja is. Nagy lesz tehát a versenyfutás, így Irán számára hatványozottan fontos ez a hazai nyitó forduló, hiszen nehéz mérkőzések várnak még az együttesre. Az iráni válogatott jobb erőkből áll, elsősorban védekezésben múlja felül a katari csapatot, erre alapozva pedig egy várhatóan kevés gólos mérkőzésen győzelemmel rajtolhatnak.

20993. Belgium – Spanyolország, 1X (1.39) – felkészülési mérkőzés, 20:45

Egyik válogatott sem szerepelt jól a nyári Eb-n: a belgák ugyan simán vertek bennünket a nyolcaddöntőben, de rögtön utána kikaptak Walestől, míg Spanyolország már az olaszok elleni nyolcaddöntőben elvérzett. A közelgő világbajnoki selejtezők előtt mindketten csupán ezt a tesztmeccset vívják, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy nem veszik félvállról. Belgium kezdőcsapatában - a nemrég kinevezett Roberto Martínez kapitány éppen a honfitársai ellen debütálhat - helyet kaphat valamennyi klasszis, vagyis pályán lesz Hazard, Dembélé, De Bruyne, Lukaku és Benteke is. A spanyol keretben sem nagyon volt vérfrissítés a kontinenstornához képest, De Gea, Ramos, Piqué, Busquets, Morata, vagy éppen Nolito szerdán is pályára léphet.

Spanyolország két vereséggel zárta az Európa-bajnokságot, és egyáltalán nem futballozott jól, míg a belgák ellenünk is megmutatták, hogy roppant erősek. A bátrabbak akár a hazai győzelmet is megkockáztathatják, mi óvatosabb ötlettel jövünk, és azt mondjuk, nem szenved vereséget Belgium.

04579. Hollandia – Görögország, 1 (1.48) - felkészülési mérkőzés, 20:45

Mindkét válogatott lemaradt az Euro 2016-os tornáról, ez különösen a hollandoknak lehetett roppant fájó. Pedig Danny Blind szövetségi kapitánynak egyáltalán nincs rossz csapata, ezt az idei felkészülési meccsek eredményei is igazolták: De Jongék legyőzték az angolokat, a lengyeleket és az osztrákokat is. A keret már a vb-selejtezőkre készül, olyan klasszisok alkotják, mint Cillessen, a Barcelonába igazoló kapus, Bruma, Blind, Sneijder, Dost, Luuk De Jong és Narsingh.

Az eindhoveni meccsen is lendületes, gyors futballt várunk az Oranjétól, és bár a görögöket sem szabad leírni, úgy véljük, ezúttal pont nélkül maradnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!