<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.80

Pazar szorzó a dán bajnok BL-sikerére

A Leicester csapatától megsemmisítő vereséget elszenvedő Bruges gárdájára újabb nehéz 90 perc vár és nem sok jót jósolunk számukra a Portóban pontot szerző Köbenhavn otthonában.
Bajnokok Ligája
FC Köbenhavn - FC Bruges
Kedd, 20:45 óra

A dán együttes nem panaszkodhat, hiszen az első fordulóban értékes döntetlent ért el a Porto vendégeként úgy, hogy a 66. perctől emberhátrányban játszott. Ebben a meglehetősen kiegyensúlyozott négyesben fontos idegenbeli pontot szerzett tehát a gárda, amely a dán élvonalban címvédőként 11 forduló után vezeti a mezőnyt 25 pontjával. A maga szintjén otthon egy pokolian erős csapat, a pontvadászatban hazai közönség előtt 5-1-0 mérleggel áll és beszédes az otthon elért 15-2-es gólkülönbsége is. A Portugáliában kiállított Gregus eltiltás miatt nem lehet ott ezen a meccsen, ott lesz viszont a Kusk-Cornelius-Delaney hármas, amely a bajnokságban közösen 10 gólt jegyez.

A Bruges meglepően nagy pofonba szaladt bele az első fordulóban, miután a Leicester 3-0-ra nyert náluk. Az angol címvédő az első 45 percben sokkal jobban játszott és a félidőig megnyugtató előnyt szerzett (2-0), melyet végül egy büntetőből növelt tovább, hiába ébredt fel a 2. játékrészre a belga gárda. Ezt a zakót 3 győzelemmel igyekezett feledtetni a vendég együttes: a bajnokságban legyőzték a Eupen-Mouscron kettőst, illetve a kupában is sikerült továbbjutni a Lommel ellen (3-1). A bajnokságban egyébként nem zökkenőmentes a történet, hiszen 8 forduló után 4-1-3 mérleggel csak a 7. helyen áll a gárda. A hírek szerint Rafaelov (támadó, 3/1), Wesley (támadó, 3/0) és Engels (védő, 4/1) hiányzik majd a csapatból sérülés miatt, leginkább Engels hiánya okozhat fejtörést.

22088. FC Köbenhavn - FC Bruges, 1 (1.80) - Tippmix

Nem kérdés, hogy mindkét csapat számára komoly tétje van ennek a meccsnek: amennyiben a Bruges itt vereséget szenved, az könnyen a továbbjutási álmokba kerülhet, a Köbenhavn esetében pedig egy itteni rossz eredménnyel semmissé válhat a Portóban bravúrosan megszerzett pont. A bajnokságban és a BL-ben látott játék alapján a dánokban sokkal nagyobb erőt érzünk, támadásban kreatívabb, védekezésben pedig sokkal stabilabb belga ellenfelénél. Kétségkívül szoros 90 perc várható, a hazai sikerre adott 1.80-as odds viszont kihagyhatatlan opciónak tűnik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!