<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: brutális szerdai tippzuhatag

Bőven van miből válogatni a szerdai kínálatban és ezt ki is használjuk: három tenisztipp mellett BL-meccsekkel és egy angol másodosztályú derbivel támadunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

33958. F. Fognini - M. Zverev, 1 (1.55) - tenisz, Shenzen férfi egyes, 09:30

A legjobb 16 között járnak a kínai shenzeni ATP versenyen is, ahol az olasz Fabio Fognini és az idősebbik, Mischa Zverev lép majd pályára. Érdekes mérkőzés lehet abból a szempontból, hogy két hullámzó teljesítményt nyújtó játékos találkozik egymással. Fognini képes három tornán is kipottyanni az első fordulóban, majd megnyerni az umagi tornát. Zverev pedig szépen menetelget kisebb versenyeken,ám nagy sikerélménye neki még nincs idén. Fognini játékát nem nagyon kell bemutatni, egy egyéniség mind a pályán, mind pedig a pályán kívül. A tipikus "olasz" mentalizmust viszi a pályára, ha kell dühöng, ha kell, örül, ha kell harcol. Látványos a játéka, nem hiába verte egymás után kétszer is korábban Nadalt. Salakon. Úgy gondoljuk ez mindent elmond. Eddig négyszer találkoztak. 2-2-re állnak, ám ha a sormintát követjük, és talán a jobb formát, akkor most Fognininak kell nyerni, és őt is várjuk a következő fordulóba.

26050. A. Kerber - P. Kvitova, 1 (1.50) - tenisz, Wuhan női egyes 13:00

Már a legjobb 16 között zajlanak az események a wuhani női tenisztornán, amely igen rangos, ha csak a rajthoz álló neveket is figyelembe vesszük. Másrészt pedig ha a torna ezen szakaszában már egy Kerber-Kvitova mérkőzés jön, amely egy döntőnek is beférhetne. A friss US Open bajnok Kerber az első fordulóban erőnyerőként nem lépett pályára, aztán viszont ha nehezen is,de döntő játszmában verte Babos Tímea korábbi páros partnerét, Kristina Mladenovicot. Kvitova idei gyengébb szereplése miatt megvált edzőjétől, most próbál visszatérni arra a formára, amellyel Wimbledont nyert. Ám ha a formát nézzük, magasan Kerber áll jobban. A balkezes német, vágott szerváival és kiváló lábmunkájával meglepheti kemény pályán a cseh Kvitovát, akinek sok nyerő ütésre jut általában rengeteg ki nem kényszerített hiba. Legutóbbi három mérkőzésüket kivétel nélkül az újdonsült világelső nyerte. Most is az ő győzelmét várjuk.

29475. M. Fucsovics - G. Mager, 1 (1.40) - tenisz, Róma férfi egyes, 17:00

Rómában versenyzik a héten legjobb magyar férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton, aki igencsak rangos versenyen vesz részt. Több, az ATP világranglistán jó helyen álló játékos is rajthoz állt az olaszországi viadalon, köztük Robin Haase, Gimeno-Traver, és még lehetne sorolni. Marcinak fontos volt, hogy első mérkőzését tudta hozni, magabiztosan, hiszen előző versenyén térdsérülés miatt fel kellett adnia aktuális mérkőzését. Ám most úgy érezte, rajthoz tud állni, és milyen jól tette. Következő ellenfele egy hazai versenyző lesz, Mager személyében. A rutin azonban dönthet, és nem csak a rutin, hanem a világranglistás helyezés is, hisz csaknem 200 hely van közöttük, aminek a pályán is meg kell látszania. Fucsovics Mártont várjuk a római torna negyeddöntőjébe.

32282. Newcastle - Norwich, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - angol másodosztály, 20:45

Tavasszal még a Premier League-ben szerepelt mindkét csapat, most viszont a Championshipben küzdenek a feljutásért. A szarkák az ötödik helyen állnak 16 ponttal, otthon 2-0-2-es statisztikával. A rossz rajt után elkapták a fonalat a csíkosak, de az elmúlt két mérkőzésen megint nem nyertek a bajnokságban. A Norwich az élről várja a folytatást, a kanáriknak húsz pontjuk van, vendégségben pedig 2-1-1-es mérleget hoztak össze. Olssonék formája nagyon rendben lévő, öt tétmérkőzést nyertek sorozatban: négy bajnoki közben az Everton ellen a Goodison parkban jutottak tovább a Ligakupában (0–2). Ma is várható gól Howsonéktól, de a hazaiaktól is. Az előző szezonban 6–2-re nyert itt az United, fordított pályaválasztással 3–2-re a Norwich győzött.

32347. Ludogorec Razgrad - PSG, 2 (1.40) - Bajnokok Ligája, 20:45

Két 1-1-es döntetlennel vette kezdetét a BL A-csoportja, a PSG Párizsban az Arsenal ellen remizett, míg a Ludogorec pontot lopott a Basel otthonából. A franciák hiába jutottak előnyhöz már az első percben Cavani révén az Ágyúsok ellen, végül a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és a londoni gárda pontot szerzett. Az biztos, hogy helyzetkihasználásban sokat kell fejlődnie a PSG-nek a folytatásban, Cavani egymaga lőhetett volna 3 gólt, de Di Maria is hagyott ki óriási helyzetet. Vitathatatlan azonban, hogy Ibra távozása ellenére erős ez a párizsi keret és továbbjutásra esélyes, ugyanez a bolgár csapatról viszont nem mondható el.

Bár hazájában egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből a Ludogorec, a keret erősségét tekintve nem tudja felvenni a versenyt ebben a csoportban az Arsenal-PSG kettőssel. Fontos pontot szereztek Bázelben, 1-0-ás előnyüket egészen a hajráig tudták őrizni, de a jobban játszó svájci csapat megérdemelten egyenlített. A hazai pálya és a bolgár fanatikusok jelenléte komoly előnyt jelenthet ugyan ezen a meccsen, azonban jó eséllyel ez sem lehet elegendő a keretek közti különbség ellensúlyozására. A PSG itt nem veszíthet újabb pontokat, minden bizonnyal uralni fogják a meccset, nehezen tudjuk elképzelni, hogy boruljon a papírforma.

34651. Atlético Madrid - Bayern München, 2.5 gól alatt (1.50) – Bajnokok Ligája, 20:45

A német Szuperkupa megnyerését követően az első kemény erőpróba vár a Bayern Münchenre szerdán, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a legutóbb döntős Atlético vendégeként lép pályára Madridban. A németek is tudják, a kvartett legkeményebb ellenfelének otthonában nem könnyű az élet, nem véletlenül hangsúlyozta Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató, hogy számukra „a vereségen kívül minden más jó eredmény lenne”. Az előző sorozatban éppen az Atlético Madrid állította meg a münchenieket az elődöntőben úgy, hogy otthon 1-0-ra nyert, Münchenben pedig 2-1-re kikapott.

Egészen döbbenetes, hogy milyen formában vannak a védelmek: az Atletié hat bajnokin mindössze kétszer kapitulált, és a BL első fordulójában is hibátlanul zárt, míg a Bunesligában 5/5-nél járó Bayern csak az Ingolstadttól kapott egyetlen gólt. Látszik ugyanakkor, hogy amíg Münchenben parádézik, idegenben visszafogottabban teljesítenek az Ancelotti-fiúk – csöppet sem jelentene meglepetést, ha Oblak és Neuer hálója sem zördülne meg a szerdai csúcsmeccsen. Diego Simeone vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Augusto Fernandezre és José María Giménezre a D csoport rangadóján, míg Carlo Ancelotti keretében Holger Badstuber, Douglas Costa nem bevethető.

12104. Celtic - Manchester City, 2 és 2.5 gól felett (1.75) - Bajnokok Ligája, 20:45

Pep Guardiola sem álmodhatott volna szebb manchesteri idényrajtot: minden sorozatot beleszámítva tíz győzelemnél jár az együttes, a Premier League-ben 18-5-ös gólkülönbséggel rendelkezik, győzött az Angol Ligakupában, a Bajnokok Ligájában pedig három meccsen tízszer volt eredményes, miközben egyszer sem vették be a kapuját. Szerdán a Celtic lesz a rivális, amely odahaza nagyszerűen teljesít, ám az európai elithez képest „karcsú”: a csoportkör első fordulójában Barcelonában kapott egy hetest…

Glasgow-ban azért más lesz a képlet, nyilvánvalóan sokkal nagyobb ellenállást akar tanúsítani. Az angol vendégcsapat egyik legjobbja, a hétvégén combizomsérülést szenvedett Kevin de Bruyne nélkül lép pályára, mint ahogy hiányzik egy másik belga, Vincent Kompany is. Guardiolának azért így sem kell túlságosan aggódnia, hiszen a támadósorban olyan klasszisok várnak bevetésre, mint Agüero, Sterling, Nolito, Navas, vagy éppen az ifjú német Sané. Nem hinnénk, hogy a City éppen a Celtic ellen torpan meg, és a gólok is jöhetnek gazdagon…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!