<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Van tippünk a Barca és a Real meccsére

Szédítő tippzuhatag a hét utolsó napjára: a kínai tenisz után irány a LaLiga, ahol ki nem hagynánk a Real Madrid, a Barcelona és a Bilbao fellépését.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

22019. Wozniacki - Vandeweghe, Wozniacki 2-0-ra győz (1.85) - tenisz, női egyes, Peking, 14:45

A korábbi világelső Caroline Wozniacki pazar formában várja a Vandeweghe elleni mérkőzést, hiszen Tokióiban tornagyőzelmet aratott. Igaz, egy másik ázsiai helyszínen, Vuhanban a harmadik körben kipottyant Radwanska ellen, ám egyrészt, a lengyeltől ki lehet kapni, másrészt pedig a fáradtság is alaposan közrejátszhatott. Két teljesen más stílusú játékos találkozik.

A dán Wozniacki az egyik legjobb lábmunkával rendelkezik jelenleg a hölgyek mezőnyében, és inkább a defenzív, biztos pontokra megy, míg az amerikai sokkal agresszívebb. Viszont - érzésünk szerint - éppen ezzel tudja majd kizökkenteni Vandeweghet, akit igencsak lerombolhat, ha folyamatosan kapja vissza a labdákat, mintha a fallal játszana. Pihentebben és önbizalomtól duzzadóan lép pályára a dán, az ő győzelmét tippeljük, méghozzá két játszmában.

23816. Real Madrid – Eibar, 1 és 4.5 gól alatt (1.85) – spanyol bajnokság, 16:15

Azt nem állítanánk, hogy válságba került a Real Madrid, ám mindenképpen szokatlan, hogy egymást követő három összecsapáson nem tudjon győzni. Most éppen itt tartanak a fővárosiak, hiszen a múlt évadban kezdődött félelmetes bajnoki menetelés (zsinórban 16 győzelem) a Villarreal elleni döntetlennel megszakadt, majd a Las Palmas (LaLiga) és a Dortmund (BL) otthonában sem tudtak nyerni. Nagyon gond persze nincs, a Real az élen áll a bajnokságban, és az Eibar ellen visszatérhet a győzelmi ösvényre. Még akkor is, ha Zidane nem számíthat könnyű találkozóra, és nem is lesz teljes a keret, hiszen Ramos pihentetés, míg Modric - a horvát karmester négy hétre kidőlt -, Marcelo és Casemiro sérülés miatt nem bevethető, míg Coentrao felépülőben van.

Az Eibar jól futott neki az idénynek, a 3-1-2-es mutató 8-6-os gólkülönbséggel párosul, a Depor és a Málaga otthonában is szűken, 2-1-re kapott ki. Persze a Real más kávéház, még akkor is, ha egyelőre a hazai meccseken sem nagyon gáláznak Kroosék: az Osasuna elleni 5-2-es diadalt leszámítva nem bírtak a Villarreallal, míg nagy nehézségek árán múlták felül a Sportingot a BL-ben, valamint a Celtát a bajnokságban. Az Eibar a legutóbbi két idényben még gólt sem szerzett a „királyiak” ellen (4-0, 3-0, 2-0, 4-0), most viszont igencsak egyben van a társaság – nem hinnénk, hogy méretes zakó fenyegeti…

25295. Málaga - Athletic Bilbao, 1. félidő X (2.00) - spanyol bajnokság, 18:30

A spanyol élvonal 7. fordulójában találkozik a két csapat, a házigazdák a 17., míg a Bilbao az 5. helyről várhatta ezt a kört. A Málaga gyengén rajtolt, pedig általában erős középcsapatként teljesít, de a jelenlegi 1-2-3 mérleg mindenképp figyelmeztető jel lehet. Csupán az Eibar csapatát tudták legyőzni, otthon kikaptak a Villarreal csapatától, illetve 1-1-re végeztek az Osasunával. Defenzív felfogás jellemzi ebben a szezonban is a csapatot, az első 6 fordulóban mutatottnál jóval több kell azonban ahhoz, hogy legyen esélyük a legjobb 6-ba kerülni.

A Bilbao 4 győzelemmel és 2 vereséggel áll, de a Barca elleni 0-1-es botlás a vállalható kategóriába tartozik és a Gijón elleni idegenbeli 1-2 is belefér. A Depor és a Granada otthonában azonban sikerült 3-3 ponttal gazdagodni, összességében pedig zsinórban 4 sikernél jár az együttes, legutóbb a Sevilla elleni rangadót húzták be 3-1-es eredménnyel. A két gárda évek óta szoros, kevés gólos meccseket játszik egymással és a mostani erőviszonyok alapján ezúttal sem várható más. A félidei X-ben ezen a szorzón mindenképp látunk értéket.

25486. Celta Vigo – Barcelona, 2 és 2.5 gól felett (1.85) – spanyol bajnokság, 20:45

A pocsék idényrajt után kezd magára találni a Celta, amely megnyerte a legutóbbi két LaLiga-meccsét, majd csütörtökön az Európa-ligában 2-0-ra legyőzte a görög Panathinaikoszt. Egy nappal korábban a Barca is pályára lépett a kontinentális porondon, a BL-ben 2-1-re diadalmaskodott a német Mönchengladbach otthonában. Ritka gyenge teljesítménnyel rukkoltak elő a katalánok, ám Arda és Pique góljával mégis fordítani tudtak.

Az biztos, hogy a vigóiak újra hisznek magukban, aligha kímélik majd a Barcelonát, és benne van a pakliban, hogy be is veszik Ter Stegen kapuját. Az óvatosabbaknak jó tipp lehet a gólváltás, ám mi úgy véljük, valamelyest felpörög a vendégcsapat, és megszerzi a győzelmet. Tegyük hozzá: a Celta az utóbbi években okozott néhány kellemetlen pillanatot Iniestáék számára, tavaly szeptemberben például 4-1-re nyert odahaza. A házigazda Orellana nélkül szerepel vasárnap este, míg a Barcelona Messit és Umtitit kénytelen nélkülözni. Kérdés, hogy Enrique edző ismét Paco Alcácert állítja Neymar és Luis Suárez mellé a csatársorba, netán a török Arda Turan kap szerepet. Így vagy úgy, a Barcának kell a három pont, hiszen már most éles a harc a spanyol bajnokság nagy hármasa közt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!