<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág, 4 meccs, 5.3-as szorzó

Női tenisz mellett természetesen futballban utazunk a hét utolsó napján. Érkezik tipp Finnországból, de lesz szó a City-Southampton és a Crotone-Napoli meccsről is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

02428. Kerber - Cibulkova, 1 (1.40) - női tenisz, Szingapúr, 13:30

Kezdetét veszi az év végi világbajnokság a nőknél, ahol két csoportban, négy-négy fővel folynak a küzdelmek. A remek hangulatú szingapúri pályán ezúttal a Piros csoportot képviselve a világelső Angelique Kerber a szlovák Dominika Cibulkova csap össze. Két teljesen más kaliberű teniszezőről van szó. Kerber világelsőként favoritnak mondható, idén két Grand Slamet is megnyert, a nagy tornákon mindig összekapja magát. Bal kezes révén vágott, kifelé csavarodó szervája sokszor húzza ki a bajból, ami nem mondható el az igencsak apró termetű szlovák lányról. Őt a szíve, és idei jobbnál jobb eredményei repítették Szingapúrba. Itt már gyenge meccs nincs, hiszen a legjobbak vesznek részt a tornán.

A legutóbbi négy találkozójukat Kerber nyerte meg, legutóbbit tavaly Pekingben, akkor 6:1, 6:4-re diadalmaskodott. Ha most nem is ilyen sima győzelmet gondolunk, de mivel a csoportkörben elért sikerekért, illetve a végső győzelemért is igen szép summa jár, minden szempontból megéri küzdeni. Kerber sikerét várjuk a nyitó fordulóban.

38200. Mariehamn - Ilves, 1 (1.55) - finn bajnokság, 14:00

A finn bajnokságban az utolsó fordulót rendezik. Még semmi nem dőlt el, mivel a Mariehamn 58, a HJK 57, az SJK pedig 56 pontos. Ma a Mariehamn fogadja az Ilvest, a HJK pedig az SJK-t. A házigazda egyenletesen jó teljesítményt nyújtott az egész szezonban, 32 meccsén 16-10-6-os statisztikát hozott össze. Otthon viszonylag sokat döntetlenezett (8-6-2). A védelme a legjobb az egész ligában, csak 24 gólt kapott. A formája jó, rangadókon megosztozott a pontokon, a kötelezők zömét hozta. Az Ilves az ötödik 52 ponttal, mai eredményétől függően a 4., az 5., vagy a 6. helyen végez. Vendégként sem volt gyenge, 6-2-8-as mutatót produkált. Volt egy nagyon jó sorozata, de az utolsó három bajnokiján nem tudott győzni. Az idén mindkétszer a Mariehamn nyert, ma is győz a házigazda, és bajnoki címet ünnepelhet.

25415. Manchester City - Southampton, 1 (1.45) - angol bajnokság, 14:30

A 9. fordulót a házigazdák az élről, míg a Southampton a 8. helyről várhatta. A Guardiola által vezetett City megtorpant a remek rajt után: vereség a Tottenham vendégeként, majd csupán 1-1-es döntetlen az Everton ellen, a BL-ben pedig 3-3 a Celtic otthonában, legutóbb pedig kiütéses 4-0-ás vereség a Barca stadionjában. A Barca ellen voltak lehetőségeik, de egy kapitális védelmi hiba miatt hátrányba kerültek, majd Bravo kiállítása gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Még nincs semmi veszve, a Southampton ellen lehet javítani, ugyanis a vendégek is nemzetközi kupameccsről érkeznek, az Inter csapatánál vendégeskedtek csütörtök este és hasaltak el 1-0-ra.

A rossz kezdés után talpra állt a csapat, 4 forduló óta veretlenek, de vendégként még mindig csak 1-1-2 sort tudnak felmutatni. Nyáron meggyengült a keret, a Pellé-Wanyama-Mané hármas távozása komoly érvágás, őket nem igazán sikerült minőségi igazolásokkal pótolni, ez pedig meg is látszott a szezon elején. A City sikerre éhes, sokkal erősebb kerettel bír és bár a Barca elleni zakó minden bizonnyal komoly gondot okozott a fejekben, ha ezen túl tudnak lépni, akkor fontos 3 pontot szerezhetnek vasárnap délután.

31972. Crotone - Napoli, 2 és 2.5 gól felett (1.70) - olasz bajnokság, 15:00

Elég komoly gödörbe került a vendég Napoli, hiszen az Atalanta otthonában elszenvedett vereség után elveszítették Nápolyban a Roma elleni derbit, majd elhasaltak a BL-ben is a Besiktas ellen hazai környezetben. Aggodalomra ennek ellenére nincs ok, hiszen 14 pontjával így is ott van a Serie A élmezőnyében a társaság és a BL-csoportját is vezeti még. Most pedig ahhoz a Crotone-hoz látogatnak, amely újoncként 8 forduló alatt mindössze egyetlen pontot kapart össze, azt is a szintén halvány Palermo ellen odahaza. A védelem 18 kapott góllal gyatra, a támadójátékban pedig nincs fantázia, nincs igazi góllövője a házigazdának, így pedig nehézkes lesz a bennmaradás. A Napoli oldalán ugyan Milik kiválása a támadósorból komoly érvágás, de így is olyan nevek rohamozhatják a Crotone kapuját, mint Hamsík, Isigne, Callejon vagy épp Gabbiadini. Nem kérdés, kinek áll itt a zászló, a gólokkal fűszerezett vendégsikerre pedig már egészen jó szorzót kaphatunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!