<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: gólok, gólok, gólok és tenisz

A Svájci Kupában, az olasz és a belga bajnokságban is gólokra vadászunk csütörtökön, de ellátogatunk a bécsi férfi tenisztornára is, ahol Thiem sikerére fogadunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

34083. D. Thiem - V. Troicki, 1 (1.40) - tenisz, Bécs férfi egyes, 17:15

Van már teniszező, aki a negyeddöntőben tudhatja magát, van, aki még csak most fog megküzdeni a legjobb nyolcba járó helyekért. Ilyen mérkőzés lesz a hazaiak reménysége, és a már TOP 10-ben tanyázó Dominic Thiem, illetve a szerb Viktor Troicki mérkőzése. Eddigi egyetlen mérkőzésüket még 2014-ben vívták salakon, akkor Troicki nyert, bár tegyük gyorsan hozzá, hogy akkor Thiem még csak szárnyait bontogatta. A hazai pálya nyilván nyomást helyezhet a világranglista kilencedik helyén álló osztrák teniszezőre, ám hihetetlen jól kezeli, fiatal kora ellenére. Jól szervál, jól mozog a pályán, és egykezes fonákja már-már Wawrinka magasságokba emelkedik, nagyon sok pontot szerez belőle a mérkőzéseken. Ő lehet az egyik kiemelkedő tagja azon fiatal generációnak, amely majd a Federer-Nadal vonal után jönnek, Kyrgiossal illetve a fiatalabbik Zverevvel kiegészülve. Hazai pályán, a második körben Troicki egy igen kellemetlen ellenfél, fedett, kemény pályán veszélyes lehet, de úgy gondoljuk az osztrák szurkolók nem csak hogy a mostani győzelemig, de a tornagyőzelemig fogják hajszolni szeretett teniszezőjüket.

01745. FC Zürich - St. Gallen, 2.5 gól felett (1.65) - Svájci Kupa, 20:15

A legjobb 16 közé jutás a tét, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A házigazda tavasszal esett ki az első ligából, most oda igyekszik vissza. Emellett érintett az Európa Ligában is, ahol eddig tisztességesen helyt áll, legutóbb a Steaua vendégeként szerzett pontot. A bajnokságban magabiztosan vezet, hazai környezetben pedig félelmetes, 6-1-0-ás statisztikával rendelkezik. A formája mindenképpen biztató. A St. Gallen az első osztály tagja, de ott sereghajtó. A zöld-feketék rossz formát mutatnak hetek óta, idegenben kevés siker éri őket (1-1-4). A védelmével vannak gondok, ezt kihasználhatják a zürichiek. Gólos meccseket vívtak az elmúlt években, ma is jöhet három találat.

17642. Waasland Beveren - Mouscron-Peruwelz, 2.5 gól felett (1.70) - belga bajnokság, 20:30

A kiesési rangadónak nagy a tétje. Az utolsó hat helyezettet mindössze egy pont választja el egymástól. A Beveren kilencnél tart, hazai mérlege nem annyira vészesen rossz. Két-két siker és döntetlen mellett csak egyszer kapott ki. A gárda formáját meg is határozza, hogy éppen hol szerepel: két hete otthon nyert, vasárnap idegenben kapott méretes verést (Standard Liege, 5–0). A Mouscron 10 pontot szerzett eddig, vendégségben már kétszer győzött, háromszor viszont kikapott. Idegenben 9–8-as gólarányt produkált, csak egyszer, épp legutóbb nem tudott betalálni (Mechelen, 2–0). A hazaiak hatszor, a vendégek kilencszer játszottak olyan mérkőzést, amelyen esett legalább három gól. Ma is jó esély van erre.

07811. Palermo - Udinese, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - olasz bajnokság, 20:45

Két alsóházi csapat találkozik egymással az olasz élvonal 10. körének zárómeccsén. A Palermo az előző idényben épphogy megúszta a kiesést, de a jelek szerint nem sikerült annyira megerősödnie nyáron, hogy jobb teljesítményre legyen képes. Mindössze 6 pontos, így csak az újonc Crotone gárdáját előzi meg, a 9 meccsen szerzett 6 találat pedig különösen gyenge eredmény. Otthon mind a 4 eddigi bajnokiját elveszítette, ezalatt pedig csupán egyetlen gólt lőtt.

A vendég Udinese oldalán valamivel jobb a helyzet, de a szebb napokat is látott csapat is csupán 10 pontos, edzőt is váltott nemrég. Megtörte viszont 5 meccses nyeretlen szériáját legutóbb, a Pescara 3-1-es legyőzésével fontos 3 pontot szerzett. Vendégként kisebb meglepetésre győzött a Milan csapatánál, emellett viszont van már 3 zakója, de a Juve otthonában már egészen biztató játékot mutatott és gólt is szerzett. A Palermo védelmét elnézve ez csütörtök este is összejöhet a pályaválasztási feltételek ellenére. Ugyanakkor az udinei csapat védelme közel sem nevezhető életbiztosításnak a maga 15 kapott góljával, a legutóbbi 6 bajnokijának mindegyikén kapott gólt, ebben bízhat a Palermo ezen a meccsen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!