<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 focitippel 6.42-es odds

Négy tippel érkeztünk a hét utolsó napjára: a Pool és a Chelsea angol bajnoki csatája mellett van ötletünk a magyar másodosztályból és a német élvonalból is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05764. Chelsea - West Bromwich, 1 és 2.5 gól felett (1.75) – angol bajnokság, 13:00

Félelmetes tempóban robog a Chelsea, amely az Arsenaltól elszenvedett szeptember végi vereség óta nyolc győzelmet jegyez. Tizennégy Premier League-meccsen 32 gólt szereztek Costáék, akik otthon különösen „kegyetlenek”: a hat győzelem, egy vereség mérleghez 20-4-es gólkülönbséget hoztak össze. Problémát jelenthet, hogy aligha lesz teljes a csapat, hiszen Terry és Oscar mellett Costa, Matic, Pedro és Luiz játéka is kérdéses.

Különösen az utóbbi jól pörög a West Brom is (5-5-4), amely 13 pontot szerzett az utóbbi négy bajnokiján. Vendégként közepes a csapat (2-3-2), és egy gólra a Chelsea otthonában is jó lehet. Hasonló szereposztásban, januárban 2-2-re végeztek, azt megelőzően felváltva diadalmaskodtak. Conte alakulata vasárnap visszaállíthatja az Arsenallal szembeni hárompontos előnyét, és jó esély mutatkozik a gólokra is.

24763. Soproni VSE - Balmazújváros, 1X (1.39) – magyar másodosztály, 15:00

Az utolsó "őszi" fordulót rendezik az NB II-ben, ahol a középmezőnyben tanyázó Soproni VSE a feljutó pozícióban álló Balmazújvárost fogadja. A tizedik helyen állnak a lilák, ám nem a Káposzta utcában nyújtott teljesítményük alapján. Supka Attila tanítványai hazai pályán vékony mérleget tudhatnak maguk mögött: igaz, csak egyszer kaptak ki (a Zetétől, amikor már az 1. percben emberhátrányba kerültek), de csak kétszer nyertek hat iksz mellett. Nagyon kevés gól születik a soproni meccseken (alig kettes átlag felett). A két győzelmük még az első két meccsen, augusztusban született, így Gyürkiéknek össze kell szedniük magukat ahhoz, hogy szépen búcsúzzanak közönségüktől. A Balmazújváros már a 2015/2016-ös idényben is üde színfolt volt (ötödikek lettek): a csapatot nem szedtek szét, és látszik is ez a mostani szereplésükön, hiszen a második helyről várhatják a 20. fordulót. A novemberük viszont rosszul alakult: három meccsen csak egy pontot szereztek, ráadásul a kupából is kiestek (ZTE, 1–2). A múlt héten rangadót nyertek Kisvárdán (emberelőnyben, 1–0). Nyáron a Balmaz nyert (1–0), ám a soproniakat megverni nagyon nehéz. Iksz körüli eredmény várható, de az SVSE bravúrra készül, így a Balmaz maximum egy ponttal tér haza az ország nyugati végéből.

07888. Liverpool - West Ham, 1 és 2.5 gól felett (1.60) - angol bajnokság, 17:30

A bajnoki címre pályázó Klopp-csapat ezúttal a kiesés elől menekül WHU gárdáját látja vendégül vasárnap késő délután. A Pool nem lehet büszke az előző fordulóban mutatott játékra: hiába vezettek a 64. percben már 3-1-re a Bournemouth otthonában, mégis pont nélkül maradtak (3-4). A 2. félidőben a védelem totálisan csődöt mondott és hiába birtokolták többet a labdát, komoly helyzetük nem sok volt a 2. játékrészben. Itt a lehetőség a javításra, hiszen a 18. helyen tanyázó West Ham nem most futja legjobb idényét. A vezetőség még kitart Bilic mellett, kérdés hogy meddig, de az előző fordulóban az Arsenal elleni 1-5 biztosan nem stabilizálta helyzetét. Támadásban szerény, védekezésben pedig sebezhető a társaság, idegenben mindössze 1-1-5 sort tud felmutatni a 8-15-ös gólkülönbség mellett. Az előző PL-idényben ugyan oda-vissza verték a Liverpool csapatát, ez azonban nem túl sokat mondó adat az őszi produkciók fényében. Nagyságrendekkel ütősebb ebben a szezonban a Pool, gólerős csapat, ugyanakkor erre szüksége is van védelmi problémái miatt. Jó esélyt látunk arra, hogy mindhárom pont Liverpoolban marad vasárnap, de gólokból sem lesz hiány.

10377. Schalke - Leverkusen, mindkét csapat lő gólt (1.65) - német bajnokság, 17:30

Két 17 pontos csapat találkozik egymással vasárnap késő délután a német élvonalban. A Schalke nagyon álmos rajtot vett, az első néhány fordulót a kieső zónában töltötte, de azóta erőre kapott. Az előző fordulóban ugyan ismét vereséget szenvedett, de a rajt tükrében nem rossz a jelenlegi 9. hely, de cél persze a top6-ba kerülés lenne. Emellett az El-ben is sikerült kiharcolni a továbbjutást, az utolsó fordulónak számukra már nem volt tétje, így bőven belefért a salzburgi vereség (0-2). Akadnak sérültek: Höwedes, Huntelaar és Embolo kiesése is fájó pont a csapat számára. A Bayer a BL-ben volt érdekelt ősszel, és a csoport 2. helyén tovább is jutott, ráadásul vereséget sem szenvedett el ebben a sorozatban. Ez azonban rányomta bélyegét a bajnoki idényre: 5-2-6 mérleggel áll jelenleg, az előző 3 fordulóban nem tudott nyerni. Mindkét együttes gólerős, a támadójátékokban rejlő potenciál miatt a gólváltás jó választásnak tűnik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!