<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bajnokok Ligája: tuti Barca-siker, bajor botlás?

Február közepén ismét útjára indul a labda a Bajnokok Ligájában, mi pedig megnéztük, kik léphetnek tovább az egyes párosításokból.

Tavasszal a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a Bajnokok Ligája 2016-17-es szezonjának küzdelmei, az alábbi rövid írásban pedig összeszedtük, hogy a profitipp.hu csapata kiket lát esélyesnek az egyes párharcokban.

Manchester City - Monaco

A Guardiola-féle City még nem igazán állt össze, ennek ellenére sikerült kiharcolni a Barca mögött a továbbjutást a C-csoportban. Jól csengő nevekből nincs hiány, és a Monaco személyében egy verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a gárda. Mert bár a Monaco megnyerte az E-csoportot, a Leverkusen-Tottenham-CSZKA hármasnál vannak azért ütősebb nevek is a mezőnyben. Ha Falcao-t sikerül levenni a pályáról, akkor gólszerzés tekintetében bajban lehetnek a franciák, kérdés persze, hogy sikerül-e ezt megoldani. Amennyiben a City képes lesz ezt fegyelmezetten, piros lapok nélkül megoldani, akkor továbbjuthat ebből a párosításból, semmiképp sem áll lehetetlen feladat előtt a manchesteri gárda.
Tipp: Manchester City jut tovább (1.30)

Benfica - Dortmund

A Dortmund összehozta a bravúrt, és végül a Real csapatát megelőzve megnyerte az F-csoportot. Volt lehetősége megmutatni a csapatnak, mit is tud támadásban, és a lehetőséget maximálisan ki is használta az együttes, 21-szer vette be az ellenfelek kapuját. Intő jel lehet persze a Real ellen kapott 2-2 gól, valamint a varsóiaktól bekapott 4 találat. A Benfica nagyot küzdött a B-csoportban, és végül a Besiktas utolsó fordulóbeli vereségének köszönhetően továbblépett. Gond lehet a védelem, amely egy nem annyira erős csoportban 10-szer kapitulált, és most Európa egyik leghatékonyabb támadósorával néz majd szembe. Amennyiben a Dortmundot elkerülik a komolyabb sérülések, akkor már a lisszaboni odavágón megalapozhatja továbbjutását a csapat 1-2 idegenben lőtt góllal, melyet aztán be is biztosíthat hazai környezetben.
Tipp: Dortmund jut tovább (1.25)

PSG - Barcelona

Kétségtelen, hogy a nyolcaddöntők egyik leginkább várt párharca lesz ez, melyet Párizsban kezd meg a két gárda február 14-én. A PSG az utolsó csoportmeccsen botlott a Ludogorec ellen, ennek köszönheti most ezt a sorsolást, pedig a londoni 2-2-vel már nyeregben érezhette magát. Unai Emery még nem rakta össze teljesen ezt a csapatot, amely a bajnoki eredményeken is meglátszik, és komoly gond, hogy Cavanin kívül nem igazán van gólerős játékosa. Ezzel szemben a C-csoportot megnyerő Barcánál ott van a hírhedt MSN, akik bármelyik pillanatban képesek mattolni a védelmeket. Habár a Barca védelme nem életbiztosítás, ez a PSG mindenképp verhető ellenfélnek tűnik, pláne ha sikerül Cavanit kikapcsolni. Már a párizsi meccsen is gólt várunk a katalán gárdától, mellyel meg is alapozhatják továbbjutásukat.
Tipp: Barcelona jut tovább (1.22)

Real Madrid - Napoli

A Real végül nem járt rosszul azzal, hogy csak csoportmásodik lett a Dortmund mögött, hiszen eleve elkerülte a Barcát és az Atletico csapatát, talán az Arsenal-Juve kettőstől tartottak valamelyest a madridiak. Nos, jön az a Napoli, amely ősszel produkált néhány hullámvölgyet, hiszen meglepő vereséget szenvedett el a Besiktastól, majd a Kijevet sem sikerült legyőznie. A Real elsődleges gondja a védelem lehet itt, hiszen a Hamsík-Mertens-Insigne-Callejón négyes bármikor képes kellemetlen pillanatokat okozni, és a Real a csoportmeccsek során is bizonyította, hogy védelme nem túl acélos. Zidane ettől függetlenül páratlan szériát produkál jelenleg, a védelmi sebezhetőség ellenére nehezen tudjuk elképzelni, hogy a címvédő kipottyanjon a legjobb 16 közül, ám sajnos a Real 1.20-as továbbjutásában nem sok érték rejlik.
Tipp: Real Madrid jut tovább (1.20)

Bayern München - Arsenal

A PSG-Barca páros mellett ez sem tűnik izgalommentes csatának, kérdés az, hogy az Arsenal képes lesz-e kilépni saját árnyékából ebben a BL-szezonban... Nos, a német bajnokot átvette nyáron Ancelotti, akivel bizony időnként akadozik az a bizonyos gépezet. Elég csak azt megnézni, hogy 16 kör után csupán 3 pont az előnye a Bundesligában, a BL-ben pedig kikapott Madridban és a Rosztov otthonában is. Az Arsenal viszont egészen jól megy ezúttal a Premier League-ben, Wenger csapatát ugyan ezúttal sem kerülik el a sérülések, mégis megnyerték csoportjukat (kis mázlival, de veretlenül) és tartják a lépést a PL-élmezőnnyel. Szerintünk a 3 feletti odds az Ágyúsok továbbjutására eltúlzott, nagyon lebecsülik őket a fogadóirodák, pedig ezt a Bayernt most meg lehet fogni. Ha a müncheni meccsen el tud érni egy szoros eredményt a gárda, akkor lehet esélye a visszavágón. Meg merjük kockáztatni, hogy itt borulhat a papírforma.
Tipp: Arsenal jut tovább (3.20)

Leverkusen - Atlético Madrid

Simeone és csapata ezúttal is megtréfálta a Bayernt, és csoportelsőként lépett a legjobb 16 közé. A bajnokságban a kisebb hullámvölgy könnyen azt eredményezheti, hogy elúsznak a csapat bajnoki álmai, de még az is lehet, hogy ez a BL-ben javára válik az együttesnek. Griezmann, Torres, Carrasco és Gameiro bármikor képes elöl veszélyt teremteni, a védelem pedig állja a sarat, elég csak a Bayern elleni madridi meccset megnézni. Jöhet a Leverkusen, amely a Bundesligában gyenge őszt futott, a BL-ben pedig egy olyan négyesben lett második, amelynél azért volt ütősebb kvartett is. Vannak problémák helyzetkihasználásban is, többek közt a Tottenham ellen is számtalan ziccert hibáztak, a hátsó alakzat pedig könnyen hibára kényszeríthető. Nem igazán tudjuk elképzelni, hogy megnehezítsék a madridi csapat dolgát a továbbjutást illetően, de sajnos az 1.25-ös Atletico-továbbjutás meglehetősen sovány...
Tipp: Atlético Madrid jut tovább (1.25)

Porto - Juventus

A Porto számára valamelyest ismerős lehet ez a szituáció, hiszen a selejtezőben épp egy olasz csapat ellen harcolták ki a főtáblát, ahol a Roma elsősorban magának köszönhette a búcsút. A csoportkörös sorsolással mázlija is volt a portugáloknak, ugyanis a Leicester-Bruges-Köbenhavn hármassal kellett megmérkőzni, ennél pedig erősebbet is könnyel el lehet azért képzelni. A Juve veretlenül nyerte meg csoportját, ehhez viszont kellett a sevillai emberelőnyös győzelem is, no meg a Lyonban kiharcol emberhátrányos siker. Pogba távozásával valamelyest halványabb lett a torinói gárda, de a hatékonyságra nem lehet panasz, jó úton halad a címvédés felé. Ha sérülések nem hátráltatják, akkor a védelem is nagyon egyben van, a kapuban Buffon személyében egy klasszis áll és gólerős játékosból sincs hiány (Dybala, Higuaín, Mandzukic). Egyben van ez az olasz gárda, és ha nem ülnek rá nagyon az eredményre (mint pl. a Lyon elleni 1-0-ra Torinóban) az oda- és visszavágón, akkor meglehet a továbbjutás.
Tipp: Juventus jut tovább (1.30)

Sevilla - Leicester

Nem sokan hittek a Leicester 2016-os bajnoki címében, majd ezt követően abban sem, hogy sikeres lehet a BL-ben, vagy hogy egyáltalán egyben marad a bajnok kerete nyáron. Végül minden összejött, de a BL-csodának bajnoki bukdácsolás lett az ára ősszel. Vardy és Mahrez vezetésével megnyerték csoportjukat, és ugyan a Porto elleni 0-5 az utolsó körben csúnyán fest, ott már minden mindegy volt az angoloknak, ezt leszámítva csak 1 gólt kaptak a korábbi meccseken. Most viszont jön a Sevilla, amely főként hazai környezetben veszélyes bárkire, akár még a Real-Barca-Atletico hármasra is. Sampaoli személyében egy fanatikus ül Emery után is a padon, akinek megvan minden esélye arra, hogy a legjobb 8-ba vezesse a BL-ben a csapatot, emellett pedig a bajnoki dobogóra sem esélytelenek. A Leicester egy olyan csoportból jön, amely nem volt igazán ütős, a lelkesedés pedig hiába van a maximumon, a rutin hiánya itt most kiütközhet. Nem lennénk meglepődve, ha véget érne Ranieri és a Leicester csapatának BL-csodája.
Tipp: Sevilla jut tovább (1.45)

Társoldalunk, a rangado.hu szerkesztői is végigvették az egyes párharcokat, és leadták tippjeiket, melyeket ide kattintva olvashatsz el.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!