<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Zvezda, Monaco, Valencia

Az Euroligából és a BL-ből is szállítunk tippeket szerdára. Olyan együttesekre fogadunk, mint a Zvezda, a Monaco és a Valencia.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

15158. Crvena zvezda – Olympiakosz, meccsgyőztes, 1 (1.55) – férfi kosárlabda Euroliga, 19:00

Bár jól áll (15-11), a helye még nem biztos a legjobb nyolc közt, így mindenképpen kulcsmeccs vár a szerb házigazdára. A Zvezda kilencszer győzött és négyszer veszített Belgrádban, minden sorozatot figyelembe véve február eleje óta zsinórban nyolc meccset nyert meg. A görög Olympiakosz 18-8-as mérleget hozott össze, elvben még meg is nyerheti az alapszakaszt, de erre azért kevés az esélye a Real és a CSZKA mellett. A pireusziak 7-5-ös mutatóval rendelkeznek házon kívül, mostanság győzelem-vereség-győzelem-vereség-győzelem a sorminta.

A múlt héten otthon kaptak pofont Szpanuliszék, hiszen a Galata 80-71-re diadalmaskodott Athénban. A Crvena zvezda ugyanakkor bevette Milánót (71-78), igazolva, hogy a sorozatban elért hét (!) győzelem utáni néhány kudarc nem roppantotta össze az együttest. Kuzmicsék szigorú, tipikus szerb kosárlabdát játszanak, túlságosan sok pontra szerda este sem számíthatunk. Tavaly decemberben az Olympiakosz 73-65-ra nyert, ezúttal a szerbek mellett tesszük le a voksunkat.

02217. Monaco - Sassari, 148.5 pont felett (1.75) - férfi kosárlabda BL, 20:30

A negyeddöntőknél jár a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája, a továbbjutás pedig oda-visszavágó során dől el. A Monaco meggyőző játékkal, 12-2 mérleggel zárta a főcsoportot, otthon 7-0 mérleggel zárt, csak a török Banvit tudta őket megszorongatni hazai parketten. A rájátszás nyolcaddöntőjében aztán a görög AEK került az útjukba, akiket az athéni 1 pontos vereség után magabiztosan búcsúztattak a visszavágón (95-87). A francia élvonalban egyébként nagyon jó úton halad a bajnoki cím felé a gárda, jelenleg 3 pont előnnyel vezetik a tabellát. A Sassari csapata csupán az 5. helyen zárt az E-csoportban, de végül az 5. helyezettek rangsora alapján ott lehet a playoffban. Itt előbb a Nymburk, majd a Le Mans csapatait búcsúztatták, a Nyburk ellen azért rezgett a léc, hiszen a 22 pontos előnyüket majdnem sikerült elherdálni a visszavágón.

Mindkét csapat képes masszív támadójátékra: a Monaco a főcsoportban közel 74 pontot átlagolt meccsenként (otthon közel 77-et), míg a Sassari közel 79-et (idegenben 71.5). A rájátszásban is mindketten megmutatták már, mire képesek támadásban. Bár a Monaco védelme masszív, ennek ellenére képes kihagyásokra, melyet ki kell használnia az olaszoknak, ha a visszavágóra akarnak még maguknak esélyt hagyni. A Monaco csapatát 80-85 pont körül várjuk, míg a Sassarit 70 környékére, vagyis a 148-as határt megugorhatják a felek.

11394. Valencia - Hapoel Jerusalem, hendikep -3.5 pont 1 (1.40) - férfi kosárlabda Európa-kupa, 20:30

A mindent eldöntő 3. mérkőzésre kerül sor szerda este ebben az elődöntő párosításban, a győztest pedig majd az Unicaja Malaga csapata várja a döntőben. Összejöhet tehát a spanyol házi döntő, erre minden esély megvan, hiszen a Valencia a párharc első meccsén a 15 pontos győzelmével megmutatta, mire is képes valójában. Aztán a visszavágón Izraelben nem ment a csapatnak, így végül 13 pontos zakó lett a vége. Az Európa-kupa első szakaszában megnyerte csoportját a spanyol gárda, épp aktuális ellenfelét előzte meg, és egyébként épp a Hapoel nyert nála 81-77-re. A legjobb 16 között aztán egy újabb magabiztos csoportgyőzelem következett vereség nélkül, Valenciában csak az Alba Berlin tudott szoros eredményt elérni. A negyeddöntőben a Himki kemény ellenfél volt, de a Valencia mindkét hazai meccsén megmutatta támadásbeli erősségeit és 2-1-gyel lépett tovább a párosításból.

Az izraeli gárda szintén meggyőzően menetelt eddig, a legjobb 16 között csak a Zenit otthonában veszített el egy meccset, a negyeddöntőben aztán gond nélkül ütötte ki a Gran Canaria csapatát. Ami biztos, hogy a palánk alatt az NBA-t is megjárt Stoudemire-t kell majd megállítaniuk a spanyoloknak, illetve az izraeliek tripláit kell mindenképp levédekezniük. A Valencia joggal bízhat Diot tripláiban és asszisztjaiban, illetve a lepattanók terén Dubljevic-re. Véleményünk szerint az első meccsen látottak állnak közelebb a valósághoz, a Valencia szerda este összehozhatja a spanyol házi döntőt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!