<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: belgák, svédek, no meg Ferrer

Két sportág három ötletével érkezünk szombatra: Miamiban bízunk a jó öreg Ferrerben, aztán jöhetnek a vb-selejtezők. Látunk fantáziát a svéd és a belga válogatottban...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

03884. Ferrer - Schwartzman, 1 (1.55) - tenisz, Miami, férfi egyes, 16:00

Bekapcsolódik a második fordulóba a spanyolok korábbi stabil TOP 5-ös játékosa is, David Ferrer, aki 27. kiemeltként erőnyerőként nem lépett pályára az első kanyarban. Most viszont egy argentin teniszező ellen teheti le névjegyét a 2017-es szezonban kemény pályán az januári Ausztrál Nyílt Tenisz Bajnokság után. Schwartzman eddigi 2017-es éve nem mondható rossznak, viszont nem is kiemelkedőnek. Általában a második-harmadik körig menetelt a tornákon, ott viszont rendre elvérzett. Ferrernek sincs kiemelkedően jó éve, hiszen korábban ő is stabilan hozta az elődöntős-döntős versenyeken, már ami főként a salakpályás versenyekre értendő, idén viszont ezek, főként sérülések miatt elmaradtak. Vissza is csúszott a 32. helyre a világranglistán, ám 34 évesen is olyan szíve van ehhez a játékhoz, ami példaértékű lehet akár a fiatalabb, érkező generációnak. Alacsony termetéhez, és viszonylag gyengébb szervájához egy nagyon melós alapvonal játék párosul. Stabil, labdatartó teniszt játszik, és ha frissen, kipihenve érkezik erre a mérkőzésre, ami adott, hiszen utoljára a februári riói salakpályás versenyen játszott, akkor bejuthat a következő fordulóba.

26849. Svédország - Fehéroroszország, 1 és 4.5 gól alatt (1.60) - vb-selejtező, 18:00

Az A csoportban Franciaország vezet 10 ponttal, mögötte Hollandia (7), Svédország (7), Bulgária (6), Fehéroroszország (2) és Luxemburg (1) a további sorrend. Az északiak van mit javítaniuk, mivel a hollandokkal otthon csak döntetleneztek, a franciáknál kikaptak, eddig csak a két kötelező győzelmet hozták. Januárban felkészülési meccsen kikaptak Elefántcsontparttól, majd megverték a szlovákokat (6–0). A második hely megszerzéséhez nem hibázhatnak a sárga-kékek. A fehéroroszok otthon eddig kettőt ikszeltek, de mégis, milyen nagy a különbség a két pont között. A franciákat megizzasztották, viszont nem bírtak a miniállam válogatottjával. A két idegenbeli meccsükön alulmaradtak. A fehér-zöldeket nem érte sok siker az elmúlt hónapokban, csak egy felkészülési mérkőzésen tudtak nyerni Görögországban. A hazaiak az esélyesek, de a fehéroroszokat azért nem tudják kitömni.

27857. Belgium – Görögország, 1 és 1.5 gól felett (1.45) – vb-selejtező, 20:45

Brutális tempóban halad a céljai megvalósítása felé a belga együttes: 3-0-ra, 4-0-ra, 6-0-ra és 8-1-re intézte el az eddigi csoportellenfeleit. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Gibraltár és Észtország nem Hazard-ék szintje, és a bosnyákok, valamint a ciprusiak sem tudtak mit kezdeni a szupersztárokkal. Szombat este erősebb rivális, a 3-1-0-s mérleggel álló, tehát még veretlen görög válogatott érkezik. Belgium a negyeddöntőben vérzett el a tavalyi Eb-n (Wales, 1-3), majd szeptemberben 2-0-ra kikapott Spanyolországtól, azóta ötösbe kapcsolt.

Sokszor leírtuk már, hogy a belga keret világviszonylatban is párját ritkító, tucatnyi világklasszis áll rendelkezésre. Carrasco, Dembélé, Mertens, Nainggolan, Lukaku, Courtois – az együttes annak ellenére bombaerős, hogy Eden Hazard vádlisérülés miatt nem játszhat, és a legfrissebb hírek szerint De Bruyne szereplése is kérdéses. Úgy véljük, Roberto Martinez szövetségi kapitány csapata megszerzi az ötödik győzelmét is, és legalább két gólt szerez a 2016-os esztendőt gyengén – vereség a fehéroroszok elleni tesztmeccsen, majd 1-1 a bosnyákokkal szemben - záró Görögország ellen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!