<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: futball a világ minden pontjáról

Van miből válogatni kedden: hoztunk fociötletet Ázsiából és Európából is. Horvát, üzbég és szaúdi győzelemből profitálnánk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

40775. Üzbegisztán - Katar, 1 (1.75) - vb-selejtező, Ázsia, 15:00

Az A-csoport 3. helyezettje fogadja a sereghajtót kedd délután. Üzbegisztán számára kritikus meccs lesz ez, hiszen a Dél-Koreában elszenvedett 2-1-es vereség után Szíria otthonában sem jött össze a pontszerzés. Az elsődleges cél legalább a pótselejtezős 3. hely megszerzése, ehhez azonban többet nem nagyon hibázhat a világranglista 63. helyezettje. Az ellenfél egy verhető katari válogatott lesz, amely 4 pontos, egyetlen sikerét Szíria 1-0-ás hazai legyőzésével aratta. Vendégként 2-0-ra kikaptak Iránban, majd megszorongatták ugyan Dél-Korea csapatát, de végül itt is vereség lett a vége (2-3), Kínában pedig 0-0-ás döntetlent értek el. Habár csak 3 gólt lőttek eddig, nem mondható el róluk, hogy kifejezetten defenzív csapat lennének: legutóbb Irán ellen 12 lövési kísérletük volt, Kínában 6, míg Koreában 12 lövésig jutottak. Az üzbég válogatott elsősorban masszív védekezésében bízhat, amely 6 selejtezőmeccsen csak 4 gólt kapott (kettőt Dél-Koreában). Ez képes lehet megállítani az egyébként lelkesen, de nem túl hatékonyan támadó katari csapatot, és fontos győzelemhez vezetheti a házigazdát.

37747. Észtország - Horvátország, 2 (1.50) - felkészülési mérkőzés, 18:00

Az észtek két vesztes tétmeccs után a hét végén pontot szereztek Cipruson, a gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy továbbra is csak a nulla pontos Gibraltárt tudják megelőzni csoportjukban. Továbbjutásra nincs esélyük, júniusban majd a belgákat látják vendégül. A támadójátékkal nagy gondok vannak, eddig csak Gibraltárnak és a hollandoknak tudtak betalálni, de utóbbi meccsen már mindegy volt (8–1). A horvátok fontos csoportrangadót nyertek meg a minap, az ukránokat 1–0-ra győzték le Modricék. A gárda 13 ponttal magabiztosan vezeti az I-csoportot. Öt selejtezőjén a gólkülönbsége 11–1, vendégként Finnországban és Koszovóban is sikert arattak Kalinicék. A két válogatott között nagy a tudásbeli különbség, ez ma ismét bebizonyosodik.

40777. Szaúd-Arábia - Irak, 1 (1.55) - vb-selejtező, Ázsia, 19:30

A szaúdi válogatott jól áll csoportban, vezet, 13 pontos, épp úgy, mint Japán, az ausztrálok tízzel követik. Az első két hely valamelyikét kell megszerezni a vébén való részvételhez, a harmadikak rájátszásra kényszerülnek. A zöld-fehérek otthon verték az Emiráusokat és Thaiföldet, az ausztrálokkal döntetleneztek. A múlt héten magabiztos játékkal nyertek Thaiföldön (3–0). Az irakiak 4 ponttal az 5. helyen állnak, nem jutnak ki ismét a világversenyre. Ennek elsődleges oka, hogy idegenben nagyon gyengén teljesít a nemzeti csapat. Eddig mindhárom selejtezőjét elveszítette. A legutóbbi játéknapon otthon ikszelt az ausztrálokkal. Ma a szaúdiak nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé, ezt a lehetőséget nem szalasztják el.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!