<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Federer mellé dán és román foci

Romániában kupameccsre, Dániában egy másodosztályú derbire fogadunk, előtte azonban Miamibe látogatunk, ahol Federer sima győzelmét várjuk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

01307. R. Federer - T. Berdych, Federer 2-0-ra nyer (1.60) - tenisz, Miami férfi egyes, 17:00

Bombaformában a félév kihagyással visszatérő Roger Federer, aki idén eddig talán saját várakozásait is felülmúlja. Megnyerte az év első Grand Slam versenyét, az Ausztrál Nyílt Tenisz Bajnokságot, Indian Wellsben sem talált legyőzőre. Ivan Ljubicic, korábbi klasszis horvát teniszező, aki maga is káprázatos egykezes fonákkal büszkélkedhetett, pont ezen ütésében segített Federernek, hogy sokkal agresszívebben lépjen fel ezen az oldalon. Láthatóan hatott a teniszének, és most egy olyan ellenfél érkezik vele szembe Tomas Berdych személyében, akivel már rengetegszer összefutott a tenisz pályán pályafutásuk során. Egymásnak újat nem tudnak már mutatni, viszont ha nem tudnak mutatni, akkor folytatódhat a 2014 óta fennálló séma, amely szerint az addig lejátszott 12 játszmából 12-őt a svájci fenomén nyerjen meg. Berdych kicsúszott a TOP 10 mezőnyéből, ám stabil játékosról van szó. Most viszont egyik mumusa ellen nem hinnénk, hogy azon kívül, hogy szetteken belül szorossá tud tenni játékokat, sikerülne játszmát rabolnia Roger Federertől. A svájci két játszmás győzelmére tippelünk.

11522. Roskilde - Skive, X2 (1.70) - dán másodosztály, 18:00

Feljutásra esélyes csapatok mérkőznek meg egymással ma este. A házigazda 36 ponttal a harmadik, ez a helyezés a végelszámolásnál osztályozót ér majd. Otthonában 6-3-2-es statisztikával rendelkezik. Az elmúlt hetekben nem megy olyan jól a gárdának, mint korábban. Kiesett a kupából, és a bajnokságban is fontos rangadót veszített el, ráadásul saját létesítményében (Hobro, 1–2). A védelemmel vannak elsősorban gondok, a 28 kapott gól soknak számít. Ugyanez a problémája a vendég csapatnak is. Hihetetlen szinte, hogy a 13-2-8-as összesített mérleghez negatív, 31–34-es gólkülönbség társul. A Skive a második 41 ponttal, ha ma nyer, előz - fontos lenne megszerezni az első helyet, mert akkor nem kellene play offon részt vennie az együttesnek. Az idegenbeli gyenge 4-2-5-os mutatón mostanában azért javított a gárda, sorozatban négy bajnokiját nyerve meg. A Skive lendületben van, és ez pontot érhet a Roskilde vendégeként.

24514. Viitorul Constanta - Astra Giurgiu, Viitorul Constanta jut tovább (1.60) - Román Kupa, 20:00

A negyeddöntőket rendezik a Román Kupában, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A rájátszásban jelenleg az élen áll a Viitorul, a gárda magabiztosan menetel a bajnoki cím felé. Előnye három pont, ha folytatni tudja remek otthoni sorozatát, akkor kicsi az esélye a riválisoknak, hogy utolérjék. Mérlegük 11-3-1, egyetlen vereségét még júliusban szenvedte el az együttes. A szeszélyesebb évkezdet után most már stabilan nyújt jó teljesítményt a csapat. A kupában eddig kapott gól nélkül jutottak el a legjobb nyolc közé.

Az Astra a hatodik a felsőházi rájátszásban, a gárda idegenben változékony sikerrel veszi fel a harcot az ellenfelekkel (6-3-5). Nagyon jó formában futballoztak a bajnokságban és a kupában egyaránt, de az utolsó két tétmeccsén hibázott. Előbb otthon nem bírt az Universitate Craiovával (0–0), majd kikapott rangadón Kolozsváron (3–2). Az idén eddig kétszer találkoztak a csapatok, mindkétszer a hazai együttes győzött 1–0 arányban. Ma megint a hazai pálya előnye dönthet, a négybe a Viitorul Constantát várjuk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!