<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: PSG-gála mellé NB I-es gólváltások

Mezőkövesd, Újpest, Vasas, Honvéd: mind a négy együttestől gólt várunk szombaton. S ha már találatok, a bombaformában lévő PSG háromig is eljuthat a szebb napokat is megélt Montpellier ellen.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

13015. Paris Saint-Germain – Montpellier, a PSG legalább három gólt szerez (1.50) – francia bajnokság, 17:00

Évek óta nem volt ilyen szoros a francia bajnokság: a legutóbbi négy idény bajnoka két nagy riválist (Monaco, Nice) is kapott. Szombat délután tehát kötelező a győzelem Cavaniék számára a 2012-es aranyérmes Montpellier ellen. A párizsiak 24-5-4-es mérleggel állnak a második helyen, az eddigi 33 bajnokin 69 gólt szereztek. Hazai környezetben egészen félelmetes a mutató, a 11-5-0-s számsorhoz 34-6-os gólkülönbség társítható. Vagyis átlagban 2.1 találatig jut a PSG, amely - minden sorozatot figyelembe véve - hetes győzelmi sorozatot épített az elmúlt hetekben.

A néhány fontos futballistát nélkülöző Montpellier elég gyengécske ebben az évadban, a közepesnél is rosszabb mérleg csak a 12. helyre elég. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy vendégként borzalmasan teljesít a csapat: két győzelem és négy döntetlen mellett tíz zakónál tart. Többször is megszórták már Dollyékat, a Bordeaux és a Marseille öt-öt, a Monaco hat góllal küldte haza őket. A PSG bombaerős a Parc des Princesben, nem engedheti meg magának a botlást, tippünk szerint biztosra megy, és gólokkal veri a jóval gyengébb riválist.

36306. Mezőkövesd - Újpest, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - magyar bajnokság, 18:00

Az NB I-ben a 28. fordulót rendezik, és két középcsapat találkozik egymással. Az újonc a nyolcadik 35 ponttal, otthonában 7-2-4-es statisztikával. A télen Tomiszlav Szivics érkezett Pintér Attila helyére, így a sárga-kékek játéka is nyíltabb lett. Hazai gólkülönbsége 20–14, otthon csak háromszor nem tudott gólt lőni. A formája szeszélyes, de az elmúlt héten fontos pontokat szerzett: előbb otthon a Debrecen ellen, majd Felcsúton a Vidi vendégeként. Az Újpest igazi döntetlen-specialista, már 12-szer ikszeltek a lilák. 36 pontosak, idegenben 5-4-4-es mérlegükhöz 20–21-es gólkülönbség párosul. A támadójátékuk nem rossz, bár ezúttal nem lesz az eltiltását töltő Diarra, a védelem (vagy mint legutóbb, a kapus) azonban képes nagy hibákra. A bennmaradás szempontjából is fontos mérkőzésen az iksz a legvalószínűbb kimenetel, de a gólváltás biztosabb választásnak tűnik.

36330. Vasas – Honvéd, mindkét csapat szerez gólt (1.75) – magyar bajnokság, 20:30

A Paks 2-0-s legyőzésével feledtette a Diósgyőr elleni vereséget a Honvéd, amely, ha szombat este legyőzi a Vasast, gyakorlatilag „kétszereplőssé” teszi a bajnoki címért zajló versenyfutást az NB I-ben. Sikerükkel a kispestiek öt fordulóval a vége előtt kilencpontosra növelnék az előnyüket az angyalföldiekkel szemben, azaz vélhetően már csak a második Videotonnak lenne esélye arra, hogy megelőzze őket. Ugyanakkor, ha a Vasas győz, három pontra megközelíti fővárosi riválisát, és tovább dédelgetheti a bajnoki címről szőtt álmait.

A Vasas helyzetét kissé nehezíti, hogy az Illovszky Stadion újjáépítése miatt nem saját pályáján, hanem az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja ellenfelét, az azonban mindenképpen jó előjel a piros-kékek számára, hogy múlt héten a címvédő Ferencváros, nem sokkal azt megelőzően pedig az akkor listavezető Videoton vendégeként is elhozták a három pontot. A két 2-1-es siker között 3-2-re kikaptak az Újpesttől, vagyis igencsak kedvelik az eseménydús meccseket. Erről árulkodik a Vasas 43-31-es gólkülönbsége, ugyanakkor a Honvéd 41 szerzett találata sem rossz. Ebben az idényben kétszer találkoztak, a Vasas 2-0-ra, a Honvéd 2-1-re nyert otthon. Ilyen oddsért kihagyhatatlannak tűnik a szombat esti gólváltás…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!