<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Az El Clásicók tuti tippjével kaszálnánk

Noha legutóbb 1-1-re végeztek, a két spanyol gigász rendre sokgólos ütközetet vív egymással. Izgalmas ötletünk van: mutatjuk…
Spanyol bajnokság
Real Madrid – Barcelona
Vasárnap, 20:45 óra

Kis túlzással bajnoki döntőnek is tekinthető a vasárnap esti ütközet, hiszen amennyiben a Real Madrid hazai pályán legyőzi az FC Barcelonát a spanyol bajnokság 33. fordulójában, szinte behozhatatlan előnyre tesz szert a címvédővel szemben.

A két együttes számára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágója jelentette az El Clásico főpróbáját, amely a Real Madridnak sikerült jobban. Zidane csapata hosszabbításban legyőzte, ezzel kiejtette a Bayern Münchent, a katalánok viszont gól nélküli döntetlent játszottak a Juventusszal, így kiestek.

„Egy vizsgát a héten már sikerrel teljesítettünk, most viszont egy újabb vár ránk” - mondta Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya.

„A győzelem és a továbbjutás miatt pozitív érzésekkel várjuk a rangadót. Néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de százhúsz perces csata után ez természetes. Ilyen lelkiállapotban viszont öt nap alatt biztosan felépülnek” - nyilatkozta bizakodóan Zidane.

A fővárosiaknál Varane és Pepe sérülés miatt biztosan nem léphet pályára, és erősen kérdéses a még mindig nem teljesen egészséges Bale játéka is. A Barcelona az eltiltott Neymart nélkülözi, Vidal és Rafinha pedig sérült. Jelenleg a fővárosiak előnye három pont, amely győzelmük esetén megduplázódna. Ráadásul van még egy elmaradt találkozójuk is, a Celta Vigo elleni idegenbeli fellépés.

A legutóbbi madridi bajnokit a Barcelona 4-0-ra megnyerte, a katalánok formáját tekintve hasonló, kiütéses vendéggyőzelem most hatalmas meglepetés lenne. A Real Madrid az őszi bajnokin 1-1-es döntetlent ért el a Camp Nouban, de a Santiago Bernabéu Stadionban 2014. október 25-én győzött legutóbb (3-1) a nagy rivális ellen.

07949. Real Madrid – Barcelona, 2. félidő 1.5 gól felett (1.55) – Tippmix

A Real veretlen otthon ebben az idényben (12-4-0), míg a Barca játéka vendégként a legkevésbé sem meggyőző az utóbbi időben. Minden sorozat figyelembe vételével Messiéknek négy zakójuk van a legutóbbi hat túrán, háromszor (PSG 4-0, Málaga 2-0, Juventus 3-0) gólt sem szereztek.

Ami a tippünket illeti, a legutóbbi tíz Clásico közül nyolc alkalommal született legalább két gól a második félidőben, több olyan összecsapás is volt, amikor az utolsó pillanatokban egyenlített, vagy nyerte meg a meccset valamelyik fél. A Barcának csak a három pont lehet igazán értékes, ugyanakkor a Madrid nem szenvedett vereséget a Bernabéuban a legutóbbi 21 (!) bajnokin. A győztesre nem mernénk tippelni (nyilván a Real a favorit, ám a csúcsrangadón nem számít a forma…), ám alakuljon bárhogy a meccs, a második félidőben lesznek izgalmak. Gólok is…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!