<>

 
 
 
Lendületbe jött az Enrique-csapat, ám hibázási lehetőség továbbra sincs. Az Espanyol elleni városi derbin már Neymar is bevethető. A tippünk érdekes és remekül fizet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Sosem találod ki, mit várunk a Barca meccsén

Lendületbe jött az Enrique-csapat, ám hibázási lehetőség továbbra sincs. Az Espanyol elleni városi derbin már Neymar is bevethető. A tippünk érdekes és remekül fizet.
Spanyol bajnokság
Espanyol - Barcelona
Szombat, 20:45 óra

A derbi barcelonés, vagyis az Espanyol elleni városi rangadó vár a címvédő és listavezető FC Barcelonára a spanyol bajnokság 35. fordulójában. A két együttes 1928 óta 163-szor találkozott az élvonalban, és 36 döntetlen mellett 93-szor az FC Barcelona, 34-szer pedig az Espanyol győzött.

Nem sokan mondhatták, illetve mondhatják el magukról, hogy mindkét klubban szerepeltek. A múlt században ilyen volt például Czibor Zoltán és Kubala László, most pedig Aleix Vidal, de a gránátvörös-kékek jobbhátvédje bokasérülés miatt valószínűleg nem játszhat szombaton. Csapattársai közül a brazil Rafinha és a francia Jérémy Mathieu is sérült, ugyanakkor lejárt Neymar eltiltása.

Bár tavaly októberben a katalán szuperkupa-mérkőzésen az Espanyol legyőzte városi riválisát (1-0), a bajnokságban erre legutóbb 2009 februárjában, hazai pályán pedig 2007 januárjában volt képes. A Barca jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Primera División tabelláját, ám a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid egy meccsel kevesebbet játszott. Mindez azt is jelenti, hogy Messiéknek nincs hibázási lehetőségük.

A Juventus elleni BL-fiaskó óta kizárólag a bajnokságra összpontosít az FCB, és ez a modell egyelőre működik: a madridi diadal után szerdán „kivégezte” az Osasunát a katalán csapat.

31888. Espanyol - Barcelona , 2 és mindkét csapat szerez gólt (2.35) - Tippmix

Ami a kilencedik Espanyolt illeti, az európai kupaszereplésről jó eséllyel le kell mondani, miután az Atlético győzni tudott a Cornella de Llobregatban, majd Gijónban hagyott két pontot a csapat. A hazai mérleg (8-5-4) nem rossz, egy gólra szinte mindenki ellen jók lehetnek Piattiék. Ahogy már említettük, a Barca uralja ezt a párharcot, szombat este is győzhet, ám Ter Stegen aligha ússza meg kapott találat nélkül.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!