<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: nehogy már kiessen a Wolfsburg

Jönnek a mindig feszült és izgalmas osztályozók. Németországban és Franciaországban is óriási a tét: hazai győzelemben és gólokban utazunk...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14585. Wolfsburg – Braunschweig, 1 (1.53) – német bajnokság, osztályozó, 20.30

Azért az durva lenne, ha bő egy évvel azután, hogy Bajnokok Ligája-negyeddöntőt vívott a Real Madrid ellen, kiesne a Bundesligából a Wolfsburg. A veszély fennáll, ugyanis a „farkasoknak” osztályozót kell játszaniuk azt követően, hogy a 16. helyen zárták a bajnokságot. A múlt szombati, hamburgi meccs 88. percében szerezte a győztes gólt a házigazda, ami kellemetlen helyzetbe hozta a Jonker-csapatot. A Wolfsburg 10-7-17-es mérleget hozott össze, hazai pályán különösen gyenge (5-3-9) volt. A keretben hiába találni néhány jó nevű futballistát – Gomez, Luiz Gustavo, Blaszczykowski, Vieirinha, Borja Mayoral -, a csapat gyengén teljesített.

A Braunschweig egy ponttal szerzett kevesebbet a Hannovernél, amely kiharcolta a feljutást. A 19-9-6-os mutató nem rossz, ám figyelemre méltó, hogy az otthon megszerzett 42 ponthoz csak 24-et tettek hozzá idegenben. A vendégcsapat elvben teljes lesz, szemben a Wolfsburggal, amely három-négy játékost is nélkülözni kénytelen. A házigazda ugyanakkor számíthat a csapat mellett kitartó szurkolókra - csütörtök estére az összes jegy elfogyott a Volkswagen Arenába, vagyis harmincezren biztatják majd a „farkasokat”. A párharc két meccsen dől el, a Wolfsburg nem hibázhat többet, előnyt kell szereznie a jövő hétfői visszavágóra.

02853. Troyes - Lorient, mindkét csapat szerez gólt (1.70) – francia bajnokság, osztályozó, 20.45

A Troyes nagyot hajrázott a francia második ligában, ennek meg is lett az eredménye, hiszen feljött a dobogó harmadik fokára. A gárda otthon erős volt, statisztikája 13-4-2, sok gól rúgott, keveset kapott (34–14). Télen volt egy nagyobb hullámvölgy a csapatnál, de ebből sikerült kijönni, az utolsó négy bajnokijukat egyaránt megnyerték. A Lorient az első osztály 18. helyén zárt, sokáig sereghajtó volt, de végül az ex-székesfehérvári Bernard Casoni csak összerázta a narancssárga-kékeket. A csapat vendégségben gyengén teljesített, háromszor nyert, kétszer döntetlenezett, tizennégyszer kikapott, 19 góljukra 41-gyel feleltek az ellenfelek. A bajnokság hajrájában nehéz perceket élt meg a gárda, de végül a Bordeaux ellen összejött az egyenlítés, és ezzel megúszta az azonnali kiesést az együttes. A Troyes erős házigazda, de a Lorient kontráiban is van veszély. A gólváltás nagyon sanszos erre az osztályozóra.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!