<>

 
 
 
A Championshipben ötödik helyen álló Nottingham a PL-ben utolsó előtti West Hamet fogadja az FA-kupában. A londoni csapat hét tartalék játékos bevetését tervezi, a búcsújára számítunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.95

Nyűg az FA-kupa a West Hamnek

Az angol másodosztályban ötödik helyen álló Nottingham a Premier League-ben utolsó előtti West Hamet fogadja az FA-kupában. A londoni csapat hét tartalék játékos bevetését tervezi, a búcsújára számítunk.
FA-kupa, 3. forduló
Nottingham Forest (II. o.)–West Ham
Vasárnap, 13:00 óra

A kétszeres BEK-győztes Nottingham az elmúlt évekhez hasonlóan az élvonalba jutásért harcol a Championshipben. Jelenleg az ötödik a bajnokságban, ami rájátszást jelent. A csapat elfogadhatóan szerepel, de nagyon sok döntetlent játszik, a Sheffield Wednesday-jel egyetemben a legtöbbször, tízszer remizett az eltelt 24 fordulóban. A Forest jelenleg is jó formában van, hét bajnoki óta nem kapott ki (3 győzelem, 4 döntetlen). Otthoni 6-4-2-es mérlege a negyedik legjobb a ligában. Az FA-kupát eddig kétszer nyerte meg a klub (1898, 1959). Két középpályására, David Vaughanre (4/0) és Djamel Abdounra (15/0) nem számíthat sérülés miatt.

Tippünk

Nottingham Forest–West Ham, 1 (1.95) - Betclic

A West Ham katasztrofális idényt produkál, 20 forduló után mindössze a 19. helyen áll a Premier League-ben, és ma már nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük, a bajnokság hátralévő részében kínkeserves harcot fog folytatni a bennmaradás kiharcolásáért. A Kalapácsosok a Tottenham otthonában elért 2-1-s Ligakupa-győzelem óta nyeretlenek. Azóta háromszor kikaptak és egy döntetlen játszottak a bajnokságban. Idegenbeli mutatójuk siralmas: 1-3-6.

Az FA-kupát a West Ham is kétszer (1975, 1980) hódította el, ám Sam Allardyce menedzser már a mérkőzés előtt kijelentette, csapata számára sokkal fontosabb a talpon maradás a Premier League-ben, mint a nagy múltú sorozat. Ráadásul a londoniaknak jövő hét szerdán már a Ligakupa-elődöntő első meccsén lesz jelenésük, és ott inkább elképzelhető, hogy megpróbálják a lehetetlent, a Manchester City kiverését.

Összegzés

A legfőbb érv azonban, ami a West Ham FA-kupa kiesése mellett szól, az a rengeteg hiányzó. A hírek szerint mindössze 14 futballista áll rendelkezésre az első csapatból, így Allardyce azt tervezi, hogy hét tartalék játékost is magával visz Nottinghambe. A csapatkapitány Kevin Nolan (18/2) eltiltását kezdi meg, Mark Noble (20/1), James Tomkins (14/0), James Collins (7/0), Winston Reid (10/1), Andy Carroll (0/0) és Ricardo Vaz Té (7/2) mind-mind sérültek. Szerintünk a másodosztályú klub kihasználja az élvonalbeli együttes problémáit, és továbbjut.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!