<>

 
 
 
Ismét Chicago - Los Angeles párharcot hoz az NHL nyugati főcsoportjának döntője. Az első meccsre többet készülhetett a Blackhawks és szerintünk ez fontos tényező lehet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.60

Győzelemmel kezdheti a nyugati döntőt a Chicago

Ismét Chicago - Los Angeles párharcot hoz az NHL nyugati főcsoportjának döntője. Az első meccsre többet készülhetett a Blackhawks és szerintünk ez fontos tényező lehet.
NHL rájátszás
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings
Vasárnap, 21:00

A Chicago címvédőként indult neki az idei sorozatnak és az elvárásoknak megfelelően be is jutott a nyugati főcsoport döntőjébe. Az alapszakaszt csak az 5. helyen sikerült zárniuk 46 győzelemmel és 26 vereséggel. A rájátszás első körében a St. Louis csapatát pályahátrányból indulva kiváló hazai teljesítménnyel ejtették ki 4-2-vel. Következett a Minnesota együttese, amelyet szintén 4-2-vel búcsúztattak, ebben a párosításban sem veszítettek meccset hazai jégen. Támadásban a csapat legnagyobb erőssége a Sharp-Kane-Toews hármas. A kapuban Crawford az alapszakaszban valamivel 91% felett védett, ezt azonban a rájátszásban sikerült felemelnie 93% fölé! A hazaiak egyetlen sérültje a center Andrew Shaw (20G-19A), az ő pótlása azonban megoldható.

A Los Angeles tavaly is eljutott a főcsoport döntőjébe és idén is ez volt az első körös cél, melyet tehát el is sikerült érniük és ezúttal is a Blackhawks lesz az ellenfél, ám most valamivel sikeresebb produkcióban reménykednek a vendégek. Az alapszakaszt a 6. helyen zárták 36-26 mérleggel, vendégként 23 sikert és 18 vereséget hoztak össze. A rájátszást a San José ellen kezdték és végül a mindent eldöntő 7. meccsen léptek tovább idegenben. Ez a sors jutott nekik a következő körben is az Anaheim ellen, ahol esélytelennek látta őket sok szakértő is, ám végül a hetedik meccset simán nyerte 6-2 arányban idegenben a Kings. Idén is elit védekezésére épített a gárda és 174 kapott gólja az alapszakaszban messze a legjobb mutató volt. Első számú kapusuk Quick 91.5%-al védett az alapszakasz során, eddig a rájátszásban pedig 91.4%-t tud felmutatni. A védő Mitchell játéka az első meccsen kérdéses, mindenki más rendelkezésre áll.

Főtipp

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings, Chicago nyer (1.60) - Betclic

Melléktipp

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings, 5.5 gól alatt (1.50)

Tavaly ugyanezt a párosítást hozta a nyugati főcsoport döntője, akkor sima 4-1-el lépett tovább a Stanley kupa fináléjába a későbbi győztes Chicago. A hazaiak többet pihenhettek rá erre a meccsre, hiszen a Kings döntő meccset játszott, ráadásul idegenben az Anaheim ellen. Ez a kevés idő, valamint a hazai pálya előnye ugyanakkor nagyon sokat számíthat az első összecsapáson. Masszív védekezést várunk mindkét oldalon, így nem várható sok gól, továbbá szerintünk a Chicago hozza az első derbit, jó eséllyel már a rendes játékidőben, de azért biztos ami tuti alapon érdemes a hosszabbítást/büntetőket is belekalkulálni!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!