<>

 
 
 
Tomás Berdychtől lehet tartani Wimbledonban, de a hatalmas szerváló Marin Ciliccel jócskán meggyűlhet a baja.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Két nagy adogató, ha találkozik

Tomás Berdychtől lehet tartani Wimbledonban, de a korábbi elődöntős Marin Ciliccel jócskán meggyűlhet a baja.
Wimbledon, férfi egyes, 3. forduló
Marin Cilic-Tomás Berdych
péntek 17:30 óra

Cilic 29. a rangsorban, régi motoros, ám nagyszerű éve van, 33-12-es mérleggel. Különösen az év eleje sikerült erősre kemény pályán, amikor szinte alig tudták megállítani, salakon soha nem ment neki igazán, ott jó átlagosat futott, majd jött a fű amely a kedvenc borítása. A hagyományos wimbledoni előtornának számító Queen'sben döntőzött és nyert már, míg az All England Clubban is volt néhány nagyobb menetelése. Hatalmas szerváját nehéz megtörni, de az alapvonalról sem ügyetlen. Eddigi két mérkőzésén veszített szettet, de mindkétszer kezében volt az irányítás.

Marin Cilic-Tomás Berdych, 1, +1,5 szett (1,80) - Betclic

Berdych világranglista-6., időtlen idők óta ott van a top10-ben, az áttörés soha nem sikerült neki, és valószínűleg már nem is fog. 2014-ben szokás szerint remekelt kemény pályán, salakon jó átlagosat hozott, negyeddöntőig menetelve a Roland Garroson. Járt már wimbledoni döntőben 2010-ben, azóta csak negyeddöntők jöttek össze. A borítás fekszik neki, jól tudja érvényesíteni óriási adogatásait. Elismerte, hogy minimális csuklóproblémával küzd, és az első két fordulóban már akadtak kisebb gondjai, igaz nem volt annyira egyszerű sorsolása.

Az egymás ellenit 5-2-re Berdych vezeti, ám az egyetlen füves meccset Cilic nyerte, mégpedig tavaly és simán. Tudás alapján a cseh némileg jobb, az alapvonalról stabilabb, ám kisebb csuklógondjai miatt nem mernénk megbízni benne. Helyette a horvátot támogatjuk, aki elég jól szervál ahhoz, hogy két játszmát összehozzon a korábbi döntős ellen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!