<>

 
 
 
Két tekintélyes szakportál is összeállította a világbajnokság eddigi legjobb és legrosszabb 11-ét. Íme!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Vb-álomcsapat Thomas Müller nélkül?

Két tekintélyes szakportál is összeállította a világbajnokság eddigi legjobb és legrosszabb 11-ét. Íme!
Az ESPN és a La Gazzetta dello Sport is összeállította a maga pozitív és negatív értelemben vett topcsapatát a csoportkör után. Egyetértés szinte nincs is, ennyire nem lett volna egyértelmű, amit eddig láttunk?

Legalább a kapuson nem volt vita, a különösen Brazília ellen parádézó, de a horvátok elleni hajráig gólt sem kapó Guillermo Ochoa helyéhez kétség sem férhet. A védelemben teljesen más négy játékost neveztek meg. Mi leginkább Diego Godín helyében vagyunk biztosak, gólt fejelt, és szokás szerint nem hibázott hátul. A bal oldalon Daley Blind is nagyot játszott, ha kellett gólpasszokat osztott és védekezésben sem lehetett rossz szó rá. A jobb védőben a Costa Rica-i Cristian Gamboa tényleg sokat tett hozzá a csodához, főleg támadásban. Ha pedig már választani kell, akkor a chilei Gary Medelre voksolnánk, mint Diego Godín párja.

Előrébb nálunk Toni Kroos és Jermaine Jones tűnik a nyerő párosnak, előbbi szokásához híven tökéletesen játszotta meg posztját, elöl is veszélyes volt, kapura lövöldözött, miközben jól zárt vissza. Amerikai riválisa inkább hátul jeleskedett, de a portugálok elleni gólja is kellett a továbbjutáshoz.

Támadó középpályán Lionel Messi és Neymar helyét nem kell megmagyarázni, nem csak a négy gólt miatt, hanem az a vezérszerep okán sem, amit fel tudtak vállalni. James Rodríguezt sem hagyhatjuk ki, hiszen hasonlóan kulcsember volt Kolumbiának, míg jöhet a dilemma, Karim Benzema vagy Arjen Robben. Esetleg a meg sem említett Thomas Müller? Számunkra a holland szélső nyer, ő ugyanis óriási terhet visz a vállán támadásban, hiszen az Oranje támadóegysége mégsem annyira bőséges, mint mondjuk a német vagy a jelenlegi francia. Ráadásul egy nehéz csoportban nyújtott igazán kiemelkedőt.

Ha pedig a legrosszabb 11-et keressük, nálunk garantáltan Igor Akinfejev nevével kezdődne a csapat. Benne lenne Gerard Piqué és Pepe is, a két szélre pedig inkább Glen Johnsont és Leighton Bainest tennénk. Középpályán Steven Gerrardot, Kevin-Prince Boatenget és Xavi Hernándezt nem tudnánk kihagyni, míg elöl Diego Costa, Fred és Sergio Agüero hármasra voksolnánk.

A két menedzser tökéletes választás, a Costa Rica-i Jorge Luís Pinto és a legjobban fizetett Fabio Capello.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!