<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

Sikerrel hangolódhat a szezonra a Legia

Nem lesz könnyű dolga a Legia Varsónak a lengyel szuperkupában, de a bajnoki címvédőnek szinte kötelező begyűjtenie a trófeát a nehéz szezon előtt. Erre pedig minden esélye meg van.
Lengyel szuperkupa
Legia Varsó – Zawisza Bydgoszcz
Szerda, 19:00 óra

A bajnok Legia nem erősített rosszul, habár nagy nevekkel nem gazdagodott a klub. Főleg a hátsó alakzatba érkeztek új arcok. Az egyik legjobb fogásnak a védő Igor Lewczuk tűnik. A 29 éves hátvédet épp a mostani ellenféltől sikerült megszerezni. Tavaly 36 meccsen játszott a bajnokságban és a kupában is fontos szerepe volt. Idén bekerült a válogatottba. Mellett a csatárként érkező Arkadiusz Piech lehet még jó vétel. A támadó tavaly tíz gólig jutott a bajnokságban. Sérülékenysége és mellőzöttsége ellenére is érvágás lehet ugyanakkor a fiatal tehetség, Daniel Lukasik eladása. A Legia jövő héten a St. Patrick's együttesét fogadja BL-selejtezőben, így valószínűleg már kezd formába lendülni a csapat.

A Zawisza már nem volt ennyire aktív a túloldalon. Egyetlen pénzért vett érkezőről tudni csupán: a 21 éves portugál középpályásról, Micáról, aki korábban a helyi másodosztályban vitézkedett. A többiek vagy ingyen igazoltak a csapathoz, vagy kölcsönből tértek vissza. A Zawisza az előző szezonban a kupa megnyerésén kívül nem csinált sokat, a bajnokságban például csak nyolcadik lett a gárda. Jól mutatja, hogy mi volt a gárda célja, hogy a kupadöntő utáni utolsó hat bajnokijából négyet elveszített és csak egyet nyert meg a csapat.

Tipp

Legia Varsó – Zawisza, 1 (1.45)

A hírek szerint lesz néhány változás a legerősebb Legia-kerethez képest, de a fő gerinc azért a főcsapatra épül majd. Ráadásul a Zawisza még a tartalékosabb Legiával is nehezen veszi fel a versenyt. A Varsó egy hét múlva fontos BL-selejtezőt játszik, így egy magabiztos siker nagy lökést adhat a csapatnak. A Legia eddig négyszer nyerte meg a szuperkupát és négyszer bukta el a döntőt. Legutóbb 2008-ban nyert a gárda, és Henning Berg vezetőedző nyilatkozata szerint mindenképp szeretnék begyűjteni a trófeát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!