<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tízmilliót ért a Khedira-gól és 1-7 kombináció

Alig hisszük el, hogy ilyen létezik: egy fogadó húsz dollárt tett arra, hogy a németek 7-1-re verik Brazíliát és Khedira is gólt szerez. A jutalma 2319-szeres odds, s több mint tízmillió forint.

Ha hinni lehet a beszámolóknak, a világon mindössze nyolcan találták el a Brazília–Németország vb-elődöntő végeredményét. Szó mi szó, az 1-7 sokkolta a házigazdát és megdöbbentette a futballtársadalmat – miközben a kevés szerencsést gazdaggá tette. Egy bizonyos Charles Naseh annyira merész volt, hogy az eredmény mellé kombinálta Sami Khedira gólját is, és ez a hihetetlennek tűnő meglátás 2319-szeres pénzt fizetett.

A játékos húsz dollárt, vagyis 4500 forintot kockáztatott, ezzel húzott be 46 380 dollárt, amiért bármelyik arab pénzváltó leperkál 10,5 millió forintot.

Láss csodát, nem Naseh az egyetlen telitalálatos: a világ egyik legnagyobb fogadóirodája, a Paddy Power bejelentette, hogy náluk négy fogadó találta el a 7-1-es német győzelmet. Egyikük 5 fontot rakott rá, ezzel 2500 fontot (1 millió forint) nyert. Egy szerencsés pedig azzal rakott zsebre 500 fontot (200 ezer forint), hogy az 5-0-s félidőbe találta telibe. A William Hillnél közölték, hogy náluk egy diák találta el a félidei eredményt (80 pennyre 240 fontot nyert), a végeredményt senki sem tudta előre megjósolni.

Ne maradjon ki a sorból az a két pesszimista brazil fogadó sem, aki ráérzett arra, hogy a házigazda válogatott súlyos vereséget szenved majd a németektől. Mindketten pontosan eltalálták a történelmi kudarc mértékét, 1-7-es végeredményre fogadtak.

Az O Globo című lap online kiadásában arról számolt be, hogy a még tanuló Elton Sato egy tv-készüléket nyert hihetetlennek tűnő, de végül valósággá vált tippjével. „Láttam a csapatot Freddel és Felipaóval, mindenféle koncepció nélkül, ezért úgy döntöttem, nagy vereségre teszek” – mondta, hozzátéve: a barátai ámulva nézték, ahogy minden német góllal közelebb kerül ahhoz, hogy bejöjjön a tippje, végül Oscar utolsó percben lőtt becsületgólja feltette az i-re a pontot.

Az UOL.com tudósítása alapján Cascavel városában is volt egy helyesen tippelő: Aparecido Pereira da Silva egy bárban fogadott, s körülbelül 50 eurónak megfelelő összeggel gazdagodott. Ahogy elmondta, egy kolléganője azt mesélte neki, hogy 7-1-es német győzelmet álmodott, ezért kérte, hogy tegyen erre az eredményre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!