<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.38

Magyar gól a Bajnokok Ligájában? Miért ne?

Szalai-gólra, vékony német előnyre, valamint kevés gólra számítunk a Schalke–PAOK BL-selejtezőn. A hazaiak vért fognak izzadni a Huub Stevens irányította görögök ellen.
BL-selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés
Schalke–PAOK
Szerda, 20:45

Gyülekeznek a viharfelhők Gelsenkirchen felett, miután a Schalke gyengén kezdte a német bajnokságot. A nyáron Szalai Ádámot szerződtető Kékek ugyanis hazai pályán 3-3-at játszottak a Hamburggal, míg a Wolfsburgtól csúfos, 4-0-s vereséget szenvedtek. Az esetleges BL-blama pedig biztosan Jens Keller vezetőedző állásába kerülne...

Fő tippünk:
Schalke–PAOK, 1 (1.38) - Betclic
Bátrabbaknak:
Schalke–PAOK, kevesebb, mint 2,5 gól (2.10)
Hazafias tipp:
Schalke–PAOK, Szalai gólt szerez (1.90)

A Schalke helyzetét az is nehezíti a PAOK ellen, hogy a Metaliszt Harkiv kizárása miatt szerencsés vesztesként újabb sanszot kapó görögöket Huub Stevens, a német csapatnál nyolc évig edzősködő szakember irányítja. A thesszaloniki csapat szinte teljesen átalakult a nyáron, ám az ukránok elleni BL-párharc bizonyította (0-2, 1-1), hogy a PAOK még nincs a legjobb csapatok szintjén. A bajnokságot a Xanthi ellen egy magabiztos, 3-0-s győzelemmel kezdték, és az UEFA-döntésének köszönhetően (egy 2008-as fogadási csalás miatt zárták ki a harkiviakat) pozitív hangulatban várják az összecsapást. A görögöknél a balhátvéd, Nikosz Szpiropulosz, és két középpályás, Zvonimir Vukics és Pablo García hiányzik majd sérülés miatt.

A problémák ellenére a párharc esélyese egyértelműen a Schalke, amelynek elsősorban a védekezésben kell nagyon feljavulnia, hiszen egy vendéggól akár végzetes lehet a számára a továbbjutás szempontjából. Stevens úgy ismeri a németeket, mint a tenyerét, és tisztában van vele, csapatának akkor van esélye a továbbjutásra, ha kitűnően védekezik, és egy-két gyors kontrával meglepi ellenfelét. Mivel mindkét oldalon nagy hangsúlyt kap a hátsó alakzat, kevés gólra számítunk. Huntelaar hiányában mindenki Szalaitól várja a gólt, gólokat, és úgy érezzük, jó sansz van arra, hogy a magyar csatár be is talál a mérkőzésen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!