<>

 
 
 
A Maccabi Haifa életveszélyes csatárral és volt Premier League-sztárral erősített, hétfőn kiütést rendezhet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Sztárokkal erősítettek, kiütést rendezhetnek

A Maccabi Haifa életveszélyes csatárral és volt Premier League-sztárral erősített, hétfőn kiütést rendezhet.
Izraeli bajnokság, 2. forduló
Maccabi Haifa-Sakhnin
hétfő 19:55

A múlt szezonbeli 5. fogadja a 6. helyezettet a 2. fordulóban. A Maccabi Haifa nagy csalódás volt az elmúlt idényben, eleve az alapszakasz után csak a 4. helyen állt, végül pedig csak az 5. lett. Hazai pályán 9-5-4-es mérlege és 28-22-es gólaránya tűrhetőnek mondható, de semmi különleges. A nyáron nem bízta a véletlenre, így egy kiváló szerb edzőre csapott le, aki már önmagában fél siker. Ezen kívül azonban 3-4 olyan játékos érkezett, aki húzónévnek ígérkezik. Ott van Josszi Benajun, aki néhány éve még a Chelsea-ben, Liverpoolban és Arsenalban is megfordult, a Kaiserslautern gólvágója, Mohamed Idrissou sem rossz név, de két nagyszerű középpályást is meg kell említeni. Ehhez képest az idény előtt nem sokat mutatott, de fejlődik, így legutóbb a Sakhnin ellen 5-3-ra nyert. Benajun egyelőre sérült, de két hete, a legutóbbi egymás ellenin is az volt. Ezen felül plusz motivációt jelenthet, hogy a Maccabi debütál új stadionjában, így fesztiváli hangulat várható.

Maccabi Haifa-Sakhnin, 1 (1,53)

A Sakhnin erőn felül teljesített az elmúlt idényben, bravúr volt, hogy bekerült a rájátszásba, de bőven sikerült, kétség sem fért helyéhez. A legjobb hatban aztán nem sok sikere volt, zsinórban négy vereséggel, reménytelenül zárt az utolsó helyen. Idegenben a liga egyik legjobbja volt, így az alapszakasz során 6-3-4-es mérleggel és 16-14-es gólaránnyal a két élmenő mögött a harmadik legjobban szerepelt. Egy kis klub, amely nem áll valami fényesen anyagilag, de szervezettsége is messze a Maccabi Haifa mögé sorolja. Minőségben sem lehet a két egyesületet egy kalap alá venni, ráadásul a vendégek nélkülöznek két meghatározó játékost. Egy támadó és egy középpályás kimaradása nagy érvágás.

Most már érthető, miért zuhant hét tizedet a Maccabi szorzója, hiszen jól erősített, hazai pályán kiváló, ráadásul új stadionban szerepel. Eközben a Sakhnin eleve kisebb klub, anyagilag sem áll valami fényesen, és hiányzik két kulcsembere. Ezért 1-es.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!