<>

 
 
 
A Vaasan Sport négy mérkőzés után egy győzelemmel áll, míg a Blues kétszer tudott nyerni. A rutinosabb csapatban bízunk, itt az ideje, hogy a vendégek megszerezzék első idegenbeli sikerüket.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

2.03

Veretnénk a finn újoncot

A Vaasan Sport négy mérkőzés után egy győzelemmel áll, míg a Blues kétszer tudott nyerni. A rutinosabb csapatban bízunk, itt az ideje, hogy a vendégek megszerezzék első idegenbeli sikerüket.
Finn jégkorong bajnokság
Vaasan Sport - Espoo Blues
Kedd, 17:30 óra

Miután a Jokerit Helsinki a KHL-be távozott, megüresedett egy hely a finn Liigában, amit a másodosztályú Vaasan Sporttal töltöttek fel. Az újonc az első meccsét 4-2-re elbukta a JYP ellen, majd 4-1-re verte a TPS Turkut. Aztán viszont 7-1-es verést kapott a HIFK-től, legutóbb pedig csütörtökön 5-2-re verte otthon a SaiPa. Idén eddig két meccset játszott otthon a Sport, a Turkut és a SaiPát fogadta, mint fentebb látható, felemás eredménnyel. Nincs olyan játékosuk, aki elérné a pont per meccs átlagot, legjobbjuk Charles Bertrand és Niko Peltola, előbbi 1+2, utóbbi 0+3 ponttal áll négy meccs után. Kapusaik közül Hannu Toivonen 90,9%-a tűrhető, Ville Hostikka 84,7%-os védési hatékonysága viszont pocsék.

074. Vaasan Sport - Espoo Blues, 2 (2.03) - Tippmix

A Blues Espoo rutinos finn együttesnek mondható, . A szezont felemásan kezdték, két otthoni győzelem és három idegenbeli vereség a mérlegük. Egyik meccsükön sem született egygólosnál nagyobb differencia, tehát szoros meccseket játszottak ezidáig. A Blues is játszott a HIFK ellen, az a találkozó 3-2-es espoo-i sikerrel ért véget büntetőkkel. A legutóbbi alapszakaszban a hatodik helyen végeztek, a rájátszásban a negyeddöntőknél estek ki. Legponterősebb játékosuk Kai Kantola, aki 5 meccsen 6 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott, míg Stefano Giliati 1+5 pontnál tart. A kapuban a KHL-t is megjárt Jani Nieminen 91,5%-os hatékonysággal teljesít.

Mivel a Vaasan Sport újonc, ezért a két csapat soha nem találkozott még egymással a Liigában. A Blues erőssége a rutin, valamint az, hogy idáig szoros meccseket játszott, míg a Sport többgólos veréseket is kapott.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!