<>

 
 
 
Massimo Ambrosini kivételével minden játékosára számít a Fiorentina edzője a Catania elleni olasz bajnoki nyitányon. A Violák tehát nem tartalékolnak a hétközi EL-visszavágóra, ennek pedig a vendégek láthatják kárát.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

Nem tartalékol a Fiorentina a Catania ellen

Massimo Ambrosini kivételével minden játékosára számít a Fiorentina edzője a Catania elleni olasz bajnoki nyitányon. A Violák tehát nem tartalékolnak a hétközi EL-visszavágóra, ennek pedig a vendégek láthatják kárát.

Olasz bajnokság, 1. forduló
Fiorentina–Catania
hétfő, 20:45 óra

A Fiorentina remek idényt hagyott maga mögött, az utolsó fordulóban a Milannak megadott vitatható tizenegyesen múlt, hogy lemarad a bronzéremről, és így „csak” az Európa Ligában indulhatott. A többek között Giuseppe Rossit, Borja Valerót, Alberto Aquilanit, vagy éppen David Pizarrót foglalkoztató toszkánokhoz a nyáron mások mellett Massimo Ambrosini (Milan), Mario Gomez (Bayern München) és Joaquín (Málaga) csatlakozott, míg a neves távozók listáján Luca Toni (Verona) és Sztevan Jovetics (Manchester City) található.

Ha pusztán a játékosállományt nézzük, a Fiorentina ebben az idényben akár a bajnoki címért is versenyben lehet. Ehhez legalább olyan jó hazai mérleget kellene produkálnia, mint legutóbb (13-4-2). Ami a Catania elleni mérleget illeti, a vendégek tíz éve nem tudtak nyerni az Artemio Franchi Stadionban. A lilák a legutóbbi nyolc hazai meccsükből hetet megnyertek a szicíliaiak ellen.

Tipp

Fiorentina–Catania, 1 (1.45) - Betclic

Mindettől függetlenül a Catania igen kellemetlen ellenfél tud lenni. Az előző idényben erőn felüli teljesítménnyel a nyolcadik helyet szerezte meg a csapat a bajnokságban, igaz az idegenbeli mutatója csak a 17. volt a ligában (3-7-9). A piros-kékek a masszív védekezésükről híresek, és mivel a nyáron nem gyengültek, valószínűleg ez az erényük továbbra is jellemzi majd őket. Már csak annál is inkább mert két argentinnal, Fabian Monzonnal és Gino Peruzzival, valamint a szlovák Norbert Gyömbérrel még tovább gyarapodott a Catania jó képességű védőinek száma.

Összegzés

Summa summarum a Fiorentinára borzasztóan nehéz idénynyitó vár a bajnokságban. Vicenzo Montella vezetőedző ennek megfelelően ki is jelentette, esze ágában sincs tartalékolni a csütörtöki Grasshoppers elleni EL-visszavágóra, amit csapata 2-1-s előnyről folytat majd szintén hazai környezetben. A lilák egyedül Ambrosinire nem számíthatnak eltiltás miatt, ezért úgy véljük, hogy a minőségbeli különbség ki fog domborodni a hazaiak javára, és ha talán egy kicsit megszenvedve is, de behúzzák az első bajnokijukat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!