<>

 
 
 
A CFR Kolozsvárt a 2. számú bajnokesélyesnek jósolták a nyáron a román bajnokságban, egyelőre a 14., de a hiányos és idegenben még gólt sem lövő Corona Brassó ellen fordulhat a kocka.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Most térhet észhez a CFR Kolozsvár

A CFR Kolozsvárt a 2. számú bajnokesélyesnek jósolták a nyáron a román bajnokságban, egyelőre a 14., de a hiányos és idegenben még gólt sem lövő Corona Brassó ellen fordulhat a kocka.
Román bajnokság, 5. forduló
CFR Kolozsvár-Corona Brassó - hétfő 18:30 óra

A CFR-t az idény előtt a bajnoki címért jósolt kettős párharc egyik tagjának tartották, a Steaua legreálisabb ellenfelének. Tehették, ugyanis a nyáron jelentősen erősítettek, minőségi játékosok érkeztek és az elmúlt évek sikereit vizionálták a városban. A bajnoki rajt ehhez képest katasztrofálisra sikerült. Az újonc Botosani ellen 10 ember ellen az összes helyzet kimaradt, aztán egy újabb másodosztályból feljutó ellen a védelemmel volt gond, mielőtt két pofon következett. A Vaslui elleni 4-0 után a kiesőnek várt Viitorullal szemben kiszenvedett 2-1-es győzelem is kevésnek bizonyult, a vezetőedzőt kirúgták. A több helyi csapatot megjárt utódnak a Steaua elleni rangadóig nem volt ideje bármire, így a 3-0-s zakó elkerülhetetlennek tűnt és abszolút a realitást tükrözte. Most egy teljes hét alatt talán már képes volt megindítani a szekeret.

CFR Kolozsvár-Corona Brassó, 1, európai hendikep -1 (1,85) - Betclic

A Corona, miközben a másik három újonc a tabella első felében szárnyal, az utolsó helyen kínlódik. Kerete minősége kevésnek tűnik az élvonalhoz. A négy korai igazolás nem sokat ért, fiatalok, nem képviselnek színvonalat, a legjobbjuk egy korábban a spanyol harmadosztályban szereplő játékos. A gólszerzéssel lesznek egyértelműen problémák, három vereségét 0-ra szedte be, az idényt kiváló formában kezdő Astrának lőtt kettőt, de 0-4 után és 5-2-re égett meg. Legutóbb a megfiatalított, átalakult Dinamo Bukarest ellen otthon legalább megcsípett egy pontot. Az utóbbi hetekben a zakók után néhányan távoztak és páran érkeztek, talán elkezdi mutatni a csapat az ébredés jeleit. A gond az, hogy egy kezdő védő, két kezdő és egy csere középpályás és egy kezdő támadó mind kimarad hétfőn.

Van rizikó az eddig szenvedő, biztatót keveset mutató Kolozsvárban bízni, főleg annak fényében, hogy talán a Coronánál vannak pozitív jelek. Viszont az edzőváltás nyomán az újonc jó lehetőséget teremt a minőség kimutatására, a vendégek hiányzóinak kihasználására és egy olyan győzelem aratására, ami megindíthatja a szekeret. A CFR-nek még nem úszott el minden. Aki azt mondja, hendikeppel óvatos lenne, annak igaza van, óvatos tétet javasolunk mi is!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!