<>

 
 
 
A baszkok elkezdték a felzárkózást, Aduriz felépült, az idegenben sebezhető Espanyol ellen folytathatják sorozatukat a csíkosak!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.78

Folytathatja a felzárkózást a Bilbao

A baszkok elkezdték a felzárkózást, Aduriz felépült, az idegenben sebezhető Espanyol ellen folytathatják sorozatukat a csíkosak!
Spanyol bajnokság
Athletic Bilbao - Espanyol
Péntek, 20:45 óra

Ernesto Valverde együttese nem bírta a kettős terhelést: a baszkok eddigi teljesítménye messze elmarad a várakozástól, a BL-nek búcsút intettek, és a La Ligában is alaposan beragadtak a rajtnál. Muniainék az első nyolc játéknapon mindössze egy sikert könyveltek el, a kiesőzónában tanyáztak, mígnem eljött az Almeria elleni idegenbeli siker. Ezt a Sevilla legyűrése, majd a valenciai pontszerzés követte. És, ami nem elhanyagolható tényező, mindhárom meccset kapott gól nélkül húzta le a védelem. Közben a Porto elverte a csíkosakat a San Mamesben, és ezzel tulajdonképpen ki is golyózta az elitligából a Bilbaót.

A San Mamesben 2-2-1 Benaték mérlege - csak a Granada győzött náluk. Most a 11. helyen állnak Iturraspéék 11 ütközetben szerzett 12 pontjukkal. Jó hír a csapat házatájáról, hogy Aduriz, a gárda házi gólkirálya felépült sérüléséből, Iraola, a bekk is jó eséllyel tudja vállalni a játékot, így csak a két hete lecserélt Guillermo Fernandez marad ki a keretből.

110. Athletic Bilbao - Espanyol, 1 (1.78) - Tippmix

Az Espanyol is középcsapat, egy hellyel és egy ponttal van aktuális riválisa mögött a tabellán. A kék-fehérek idegenben harmatosak, (0-2-3, 3-8), legutóbbi két kirándulása kudarcba fulladt Sergio Garciáéknak. A válogatott leállás előtt értékes pontot tartottak otthon Colotto hajrában szerzett találatával Sergio mester fiai a Villarreal ellenében - kellett is a sikerélmény a barcelonai brigádnak, ugyanis immár négyforduló óta nem tudnak nyerni, és az Atletico Madridot leszámítva bizony nem erős együttesek vártak Stuaniékra... A forma tehát nem az igazi, a vendégmérleg gyenge, tán csak az szól a katalánok mellett, hogy szinte teljes lesz az utazókeret.

Az Espanyol mostanság a baszkok mumusa: 2010 óta nem nyert a Bilbao a kék-fehérek ellen, legutóbbi két ütközetük a San Mamesben egyaránt vendégsikerrel zárult. Ma viszont az az érzésünk, megszakad a piros-fehér-feketék rossz szériája az Espanyol ellen, és a pontok Bilbaóban maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!