<>

 
 
 
Teniszben a Davis-kupa-döntő, jégkorongban a Ferencváros, míg fociban a Dijon lehet a nyerő pénteken.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: négy sportág, négy tipp

Teniszben a Davis-kupa-döntő, jégkorongban a Ferencváros, míg fociban a Dijon lehet a nyerő pénteken. No és itt van a Real Madrid is...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

058. Franciaország-Svájc, 2 (1,70) - tenisz Davis-kupa-döntő, 14:00

Lille-ben rendezik a párharcot salakon, ami igazán egyik félnek sem kedvez. A franciák kerete bővebb, így Tsonga, Gasquet, Monfils és Benneteau mind jól hangzó név, míg a másik oldalon csak két nagy sztár található, igaz Roger Federer és Stanislas Wawrinka is veri az összes hazait. A döntő hír, hogy Federer csütörtökön bejelentette, hogy egészséges, és egyre inkább úgy tűnik, vasárnapi londoni visszalépése csak elővigyázatosság volt. Monfils ellen nehéz meccsre számíthat, hiszen egy rendkívül tehetséges, a tét alatt még inkább remeklő játékos vár rá, de az ő és honfitársa javára dönthet két tényező. Az egyik a forma, így az ősszel mindketten remekeltek, Wawrinka is jó formában volt Londonban, míg a másik oldalon senki sem játszott, kicsit kiestek a ritmusból, és ez faktor lehet. Ráadásul Wawrinka salakon életveszélyes, Federer sem rossz, míg a másik négyes erős közepes. Párosban a svájciak két viszonylag ismeretlen névvel is versenyképesek lehetnek, így 2-es, aminek az oddsa esik.

065. Érsekújvár - Ferencváros, 1 (1.35) - jégkorong MOL Liga, 18:00

A Fradi már tavaly sem remekelt a MOL Ligában és idén sem áll túl fényesen: 6 győzelme mellett immáron 13 vereséget számlál. A legutóbbi 5 bajnokin az Újpest legyőzése mellett nem volt sikerélménye, vendégként csak a sereghajtó Csíkszereda ellen tudott nyerni. Az Érsekújvár a 3. helyen áll, keretének tavalyi erősségét megőrizte, akkor a 2. helyen végzett az alapszakaszban, a rájátszásban pedig nyerni tudott a Brassó ellen. A két együttes közt nagyon komoly tudásbeli különbség mutatkozik, idén már kétszer játszottak októberben és mindkét meccset simán nyerte az Érsekújvár (7-3 és 5-0). Nem hisszük, hogy a Fradi meglepetést tud okozni a címvédő otthonában.

077. Zalgiris Kaunas – Real Madrid, 2 (1.33) – férfi kosárlabda Euroliga, 18:45

A 3-2-es mutatóval harmadik litván együttes fogadja az öt meccse közül négyet megnyerő, s ezzel éllovas spanyol sztárcsapatot az Euroliga A-csoportjában. A Zalgiris mindkét orosz ellenfelét legyőzte otthon, Madridban viszont 80-71-re kikapott október közepén. A szokás szerint a triplavonalon túlról is veszélyes litván csapat vezeti hazája bajnokságát, ám a nemzetközi porondon legutóbb – némileg váratlanul – 12 pontos vereséget szenvedett a sereghajtó olasz Sassari otthonában.

Ahogy mondani szokták, a Real más kávéház, lényegesen erősebb kerettel, melynek célja nem is lehet más, mint a sorozat megnyerése. A spanyolok 7-0-ás mutatóval állnak a hazai porondon, és az Euroligában is csak az Efes csarnokában kaptak ki két ponttal. Ez volt a madridiak egyetlen veresége a legutóbbi 17 mérkőzésen – ha odafigyelnek a litván fellépésre, nem pénteken jön az újabb zakó.

099. Dijon - Orleans, 1 (1.88) - francia másodosztály, 20:00

A Dijon tavaly a szoros élmezőnyben hiába produkált fergeteges hajrát, végül lemaradt a dobogóról és egyúttal a feljutásról is. Idén újra a top3 lenne a cél és ennek megfelelően ezúttal jól is kezdte a bajnokságot: 8-2-4 mérlegével a 3. pozícióban várja a pénteki fordulót. Védelme pazar, mindössze 9 gólt kapott 14 meccs alatt. Otthoni mérlege eddig makulátlan: 6 meccset nyert, ezalatt mindössze egyetlen gólt kapott.

Az Orleans újoncként meglepően jól kezdte a szezont és az élbolyban tanyázott sokáig, de aztán elfogyott a kezdeti lendület. Immáron csak a 14. helyen áll 4-5-5 mérleggel. A legutóbbi fordulóban sikerült megtörnie 9 meccses nyeretlen szériáját a gyenge Clermont 2-1-es legyőzésével. Védelme stabil, de csatársora nem túlzottan hatékony, így az 1 gólos átlagot sem érik el meccsenként. Eltérő a két együttes célja, a Dijon kerete sokkal erősebb és bizony a stabil hazai védelem ellen nem lesz könnyű dolga a sokszor tanácstalan vendégeknek, így hazai!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!