<>

 
 
 
Hétfőn verettük a Rigát, egy küzdelmes meccsen kikaptak a Jokerittől. Péntekre már a bizalmunkat élvezik, ugyanis a sereghajtó érkezik Lettországba a Távol-Keletről.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.60

A Riga az Amur ellen zárkózhat tovább

Hétfőn verettük a Rigát, egy küzdelmes meccsen kikaptak a Jokerittől. Péntekre már a bizalmunkat élvezik, ugyanis a sereghajtó érkezik Lettországba a Távol-Keletről.
KHL
Dinamo Riga - Amur Habarovszk
Péntek, 18:30 óra

A Dinamo Riga csak a KHL Nyugati főcsoportjának utolsó helyén áll 32 meccsen szerzett 37 ponttal. Ez a mutató senki ne tévesszen meg, ugyanis annyira szoros a főcsoport, hogy a 14. Dinamo Rigához képest a 9. Medvescak csak három ponttal áll előrébb! Hazai jégen jók, 17 meccsből 10-szer győztesen hagyták el a jeget. Gólarányuk 71:92, tehát aránylag negatív. Legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, előtte viszont ötször buktak, nem véletlenül állnak annyira hátul a tabellán. Legponterősebb játékosuk Videll 17 ponttal (6+11), Indrasis és Darzins pedig 16 pontos (6+10). A kapuban Sedlácek 92,1%-a jó, viszont Masalskis 87,3%-a pocsék.

Az Amur Habarovszk évek óta a KHL egyik legrosszabb csapata. Tavaly anyagi gondba kerültek az Amur folyó áradása miatt, a játékosok többször is késedelmesen kapják meg a fizetéseiket. A KHL utolsó helyén állnak, 32 meccsen 28 pontot gyűjtöttek. Gólarányuk 63:106, ez a második legkevesebb lőtt és a legtöbb kapott gól a 28 csapatos bajnokságban. Idegenben pocsékok, hiszen ha belegondolunk, játékosaiknak több ezer kilométert kell utaznia egy-egy idegenbeli meccshez, ezért 14 meccsből csak 3-szor nyertek. Legjobb játékosuk a 20 pontos Lugin (10+10), mögötte Taraszov 18 (4+14), Spirko pedig 16 ponttal (5+11) áll. Első számú kapusuk, Boriszov 90,3%-kal véd 3,8-as kapott gólátlaga mellett, az egy hónapja felépült Murigin viszont jól teljesít, 94,6%-on.

060. Dinamo Riga - Amur Habarovszk, 1 (1.60) - Tippmix

A távolság tényleg rányomja a bélyegét a mérkőzéseikre, ugyanis a legutóbbi 11 meccsükből 10-szer a hazai csapat nyert, az egyetlen kivétel pedig pont egy Dinamo-győzelem Habarovszkban. A két csapat 9-szer találkozott eddig Rigában, 6-szor a hazaiak nyertek. Minden a lettek mellett szól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!