<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Kit érdekel a Bajnokok Ligája? Keddi program...

Jön a BL-csoportkör utolsó fordulója, és ilyenkor már tudni kell, kinek fontos a meccs, ki jutott tovább, illetve ki búcsúzott. Nézzük elsőként a keddi összecsapások motivációs skáláját!
Benfica – Leverkusen

A Benfica négy ponttal biztos utolsó, az Európa-ligára sem érhet oda. Tét tehát csak a már továbbjutó németek számára van, győzelemmel biztosan megnyerik a C-csoportot. Németországban 3-1-re győzött a házigazda, ezúttal a döntetlen is elég lehet a gyógyszergyáriaknak, de ehhez az is kell, hogy a Monaco ne bírjon a Zenittel.

Monaco – Zenit

Tulajdonképpen ki-ki meccs, a párharcban egy ponttal jobban áll a második Monaco. Győzelemmel a csoportelsőségre is marad esélyük a franciáknak, hiszen kétszer verték az éllovas Leverkusent. A szentpétervári meccsen nem született gól, az újabb x az oroszok vesztét jelentené. Rettentő taktikai csatára van kilátás, hiszen a Monaco 2-1-es, a Zenit 4-4-es gólkülönbséget hozott össze öt forduló alatt.

Dortmund – Anderlecht

A német bajnokságban kínlódó Dortmund már réges-rég bebiztosította a továbbjutását a BL-ben, egy pont a tuti csoportelsőséget jelentené a D-jelű négyesben. Különösebb tét az ötpontos belgák számára sincs, hiszen csináljanak bármit, bizonyosan a harmadik helyen maradnak, vagyis jövőre az El-ben folytatják. Brüsszelben 3-0-ra diadalmaskodott a Borussia, melynek kell a sikerélmény, azaz győzhet otthon is.

Galatasaray – Arsenal

A Galata csúnyán beégett a Bajnokok Ligájában, az Anderlecht elleni 1-1-et négy zakó követte. Sansza így az Európa-ligára sincs, ugyanakkor a biztos továbbjutó angol csapatnak is kevés a csoport első helyére. Londonban 4-1-re nyertek az ágyúsok, most aligha lesznek túlságosan motiváltak.

Juventus – Atlético Madrid

Izgalmas kihívás a Juve számára, hiszen ha kettővel győz, megnyeri az A-csoportot. Vereséggel ugyanakkor akár ki is pottyanhat a BL-ből, hiszen a hárompontos hátrányban lévő Olympiakosz jobb az egymás elleni összevetésben. Magyarul: az egy pont tuti továbbjutást ér a zebráknak, miközben a 12 pontos (négy győzelem, egy vereség) spanyol bajnoknak csak arra kell figyelnie, hogy nehogy kettővel zakózzon. Az az érzésünk, hogy túlságosan egyik oldalon sem fogják szaggatni az istrángot…

Olympiakosz – Malmö

A harmadik fogadja a negyediket az A-jelű kvartettben, ahogy fentebb írtuk, a házigazdának csak halvány reménye maradt a BL-kaland folytatására. Győznie viszont illik, hiszen október elején 2-0-ra megfázott Svédországban, többek közt emiatt szállt ki a nagyok (Juve, Atléti) versenyéből. Ha a Malmö újra győzni tudna, kiharcolná az Európa-liga-folytatást, ám nem szól emellett, hogy idegenben két zakója van, még nem szerzett gólt, viszont hetet kapott.

Liverpool – Basel

A kedd egyik topmeccsén a Liverpool kizárólag győzelemmel őrzi meg BL-tagságát. A Real Madrid fényévnyire van valamennyi riválisától, mögötte viszont nagy a harc a B-csoportban. Svájcban 1-0-ra győzött a Basel, amely a nemzetközi porondon nevezhető kétarcúnak, hiszen az otthoni hat pont mellé 0 társul idegenben, a madridi 1-5 még csak hagyján, de kikapott a Ludogorec otthonában is. A Liverpoolnak nem megy jól a Premier League-ben sem, ezért is óriási a tét, kérdés, hogy viseli a nyomást. Nem várunk gólparádét…

Real Madrid – Ludogorec

Félelmetes, amit a Real az utóbbi hónapokban bemutat: sorozatban 18 tétmeccset nyert meg. A BL-ben 5/5 a mérleg, vagyis kedden belefér egy kis lazítás, minden bizonnyal előre törnek a mellőzöttek, Jesé, Nacho, Hernández és a többiek. Persze a csoportutolsó bolgárok legyőzése még így sem jelenthet problémát, még akkor sem, ha idegenben csak 2-1-re nyert a Madrid. Nem valószínű, hogy jön az újabb Real-gála, de a diadal meglesz, hiszen a spanyol sztárcsapat aligha akarja megszakítani szeptember közepe óta tartó döbbenetes sorozatát.

A szerdai meccsek motivációs barométerét itt találod.
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!