<>

 
 
 
A budapesti Eb-döntő mellett portugál, török és skót bajnokikra fogadunk a vasárnapi Tippmixtábláról.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Egzotikus kaland, Eb-döntővel

A budapesti Eb-döntő mellett portugál, török és skót bajnokikra fogadunk a vasárnapi Tippmixtábláról.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

211. Norvégia-Spanyolország, 1 (1,45) - női kézi Eb-döntő, 18:00

A címvédő a torna meglepetéscsapatával találkozik. A norvégok a fő esélyesek voltak, de ennyire sima szereplést azért nem vártak a szakértők. Főleg úgy, hogy három-négy kulcsember itt sincs a csapattal. A fiatalok kiválóan kiegészítették a sztárokkal teletűzdelt magot. A magyarok elleni, "betervezett", tét nélküli vereséget leszámítva nem csak nyerték, de magabiztosan nyerték a találkozókat. A keret tele van végtelenül rutinos játékosokkal, egy Eb-döntőben ez is számíthat. A spanyolok 2008-as Eb-ezüst óta gyengélkedtek, 2012-ben olimpiai bronz jött össze, ami jelzi a keretben rejlő erőt. Klubszinten szétestek, de remek nevekből áll össze, a kapitány borzasztóan rutinos és az egység a végén csodát ért. Nem volt egyszerű eljutni a döntőbe, Montenegró ellen Navarro kapus hősiesen védett. Akárhogyan is alakul, a hispánokat mi verhetőnek láttuk akár a magyar együttes számára is. Egy kiélezett, nagy nyomás alatti Eb-döntőben a norvégok ellen nem sok jót jósolunk nekik.

252. Benfica - Gil Vicente, (0-1) 1 (1.42) - portugál bajnokság, 18:00

Az éllovas és a sereghajtó találkozik egymással a 14. fordulóban. A Benfica frissen érkezik a Porto elleni idegenbeli megnyert (2-0) rangadóról, melyből erőt meríthet. Immáron 34 ponttal áll, előnye pedig úgy 3 pont, hogy a Porto már lejátszotta 14. meccsét. Mindössze 7 gólt kapott a Benfica, otthon pedig 6 meccs alatt csupán kettőt, mindössze a Sporting elleni 1-1 csúfítja el kissé hazai mérlegét.

A Gil Vicente tavaly megúszta a kiesést, idén viszont nem lesz egyszerű dolga a teljesítményét elnézve: 6 ponttal áll jelenleg, nyeretlen, mind a 6 pontját döntetlenekből szedte össze. Gólt alig lő (8), 22 kapott gólja nem a legtöbb a ligában, de gyenge védelemre vall. Vendégként 0-2-4 3:10 mérleget tud. Tavaly ebben a felállásban egy hajszállal erősebb Gil Vicente-t vert a Benfica 5-0-ra, a legalább 2 (de inkább 3-4) gólos győzelem reális elvárás a hazaiak irányába idén is!

254. Besiktas - Akhisar, 1 (1.45) - török bajnokság, 18:00

A 2. és a 10. helyezett csatája a 14. bajnoki fordulóban. A Besiktas nem lazíthat, hiszen a Fener-Galata kettőssel húzzák elöl a mezőnyt és 1-2 rossz eredménnyel könnyen lépéshátrányba kerülhetnek. Erre a szezonra összeállt végre a védelem, a 13 forduló alatt kapott 11 gól jól mutat. Otthon csak 3-2-1 sort tud felmutatni, a rivális Fenerbahce tudott nála nyerni. Az Akhisar idén is középcsapat, 17 ponttal áll jelenleg, azonban szép lassan süllyed a tabellán, hiszen az elmúlt 7 fordulóban nem nyert. Vendégként 2 győzelme mellett 4 vereség szerepel, legutóbbi 4 vendég fellépésén nem szerzett pontot. Tavaly ebben a felállásban 3-0 lett a vége, ez az eredmény remekül mutatja a két csapat közti reális különbséget, mely a Besiktas otthonában ezúttal is kijöhet!

234. Dundee United-Celtic, 2 (1,48) - skót bajnokság, 13:15

A 3. fogadja az éllovast a 17. fordulóban. A Dundee United a múlt idénybeli nagy formát mentette át, eddig bőven várakozáson felül teljesítve harcol a 2-5. hely valamelyikéért. Pontjait hazai pályán gyűjti, ahol 6-1-1-es mérleggel és 14-6-os gólaránnyal áll, de frissen váratlanul 2-0-s vereséget szenvedve szakadt meg a sorozata. Fontos, hogy legjobb középpályását frissen eltiltották, és egy csere csatára sincs. A Celtic erősen átalakult a nyáron, és nehezen lendült bele, erre ráment a BL is, majd a bajnokságban komoly hátrányt szedett össze. Mostanra már nem sok kegyelem van, zsinórban hétszer nyert, legutóbb végre több góllal, akad néhány életveszélyes játékosa, így a korábbi holland gólkirály John Guidetti épp most tér vissza. A múlt szezonban 6-1-re verte a Unitedet, ezúttal ha nem is ekkora különbséget, de győzelmet várunk. A vendégek formája és a hazai rossz csapathírek miatt esett az odds, a tabella csalós, nagy a minőségi különbség, és megpróbálható a 2-es.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!