<>

 
 
 
A magyar kosárligában az Alba és a Sopron vendég sikerét várjuk, de hoztunk 1-1 tutit a spanyol és portugál élvonalból, valamint az angol negyedosztályból is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két kosár, három foci

A magyar kosárligában az Alba és a Sopron vendégsikerét várjuk, de hoztunk egy-egy tutit a spanyol és portugál élvonalból, valamint az angol negyedosztályból is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

067. Jászberény - Alba Fehérvár, 2 (1.55) - férfi kosárlabda NB I, 18:00

Két-két helyezés, valamint győzelem választja el a csapatokat: a Jászberény (4-8) a kilencedik, a Fehérvár (6-6) a hetedik az A-csoportban. Rendhagyó összeállításban készülnek a felek a szombati meccsre, hiszen mindössze három légiós lesz a pályán. A hazaiak sérülés miatt nem számíthatnak a ragyogó Ware-re - hiányzik majd Csabai és Soós is -, míg az Alba az év végén elküldte Melvint és Djapát, az utódok pedig még nem futottak be.

A vendégeknél így Kromah és Wood képviseli az idegenlégiót, de nem kell kétségbe esniük, mert a magyar mag lényegesen ütőképesebb, mint a házigazdánál. Az Alba 1-5-ös idegenbeli mutatója rémisztő, ám nem szabad elfelejteni, hogy három rangadón van túl az együttes, és Pakson, illetve Kecskeméten az utolsó pillanatokig győzelmi esélye volt (Szombathelyen kevésbé, 77-62). A két távozó fehérvári kosaras nem sokat tett be a közösbe, a csapat nélkülük sem lesz gyengébb, márpedig Jászberényben illik győzni, ha feljebb akar kapaszkodni a tabellán.

068. Szeged - Sopron, 2 (1.45) - férfi kosárlabda NB I, 18:00

A bajnokság nyolcadik helyezettje (6-6-os mutató) fogadja az éllovast (11-1). A Szeged négyszer nyert és kétszer veszített hazai pályán, azt is mondhatnánk, a verhető ellenfeleket legyőzte, az erősebbtől kikapott - a Kecskemét és az Alba viszonylag könnyedén diadalmaskodott. A szerb légiósokra támaszkodó együttes a legutóbbi két fordulóban 90 pont fölött dobva intézte el a Zalaegerszeget és a Körmendet, a száguldó Sopron viszont más szintet képvisel.

A tabella éllovasa egyedül Székesfehérváron botlott (82-75), ám az azóta eltelt két hónapban hetes győzelmi szériát épített. A mezőny egyelőre sehogy sem találja a nagyszerű csapategység ellenszerét: Thomas, a honosított amerikai irányító remekül mozgatja a karmesteri pálcát, mint ahogy erős a többi légiós, valamint a magyar mag is. Sopronban már összecsaptak a felek, 17 ponttal győzött a házigazda, mint ahogy az előző évad két bajnoki meccsét is a Sopron nyerte meg. Öt-tíz egységnyi különbség ezúttal is várható a Sördögök javára, vagyis 1.45-ös szorzóért vállalható a vendégsiker.

138. Wycombe - Hartlepool, 1 (1.50) - angol negyedosztály, 16:00

A 2. helyezetthez látogat a sereghajtó a 24. fordulóban. A Wycombe tavaly még a kiesés ellen küzdött, idén pedig a feljutásért van harcban és az eddig látottak alapján minden esélye meg is van arra, hogy jövőre a harmadik vonalban szerepelhessen. Ugyan három forduló óta csak döntetlenezik a társaság és így feladta első helyét, a 12-8-3 mérleg és a 37:20-as gólarány sok mindent elárul az együttesről.

A Hartlepool tavaly is alsóházi együttes volt, idén pedig tovább mélyült a helyzetük: 14 pontjukkal utolsók és hátrányuk 8 egység a bennmaradást érő 22. helytől, ez pedig így féltávnál nem sok jót ígér... Rémesen kevés gólt lő, cserébe pedig nagyon sokat kap, a 42 kapott gól a második legrosszabb a mezőnyben. Sérültekkel sem áll jól, így 1-1 fontos támadó és középpályás, illetve további 1-1 középpályás és védő hiányzik. Mindezek tükrében óvatos téttel mehet az 1-es!

147. Malaga - Almería, 1 (1.50) - spanyol bajnokság, 22:00

A 16. helyen álló látogat a 7. helyezetthez. A Malaga jó szériát mutat, így legutóbbi 3 bajnokijának mindegyikét megnyerte. Ezt elsősorban remek védelmének köszönheti, hiszen csak 1 gólt kapott a három derbi alatt. Otthon 5-2-1 sorával erősnek mondható, hazai közönség előtt eddig mindössze 4 gólt kapott. Márpedig a kiesés ellen küzdő vendég Almería legnagyobb problémája az impotens támadójáték: 16 forduló alatt csak 13 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. Legutóbb a Celta Vigo otthonában nyert és elmozdult a kieső helyekről, de győzelméhez nagyban hozzájárult a Celta borzalmas helyzetkihasználása. Úgy látjuk, hogy ez Malagában kevés lehet, zsinórban negyedszeri is nyerhet a házigazda és tarthatja a lépést az élmezőnnyel!

156. Sporting CP - Estoril, 1 (1.55) - portugál bajnokság, 19:00

Az 5. fogadja a 10. helyen állót a 15. fordulóban. A Sporting küzd a szoros élmezőnyben, 27 pontjával csak 4 pont a lemaradása a 2. helyezett Porto csapatától. Ugyan még csak egyszer kapott ki idén, de meglehetősen sokat ikszel, viszont jó formát mutat, így legutóbbi 5 bajnokijából 3-2-0 sort hozott ki. Otthon veretlen, de 3 győzelme mellett már 4 döntetlen szerepel.

Az Estoril tavaly jól teljesített és a 4. helyre futott be. Ezáltal megjárta ősszel az El-t, de a csoportkörben 3. lett a PSV-Dinamo kettős mögött. A kettős terhelés alatt nem tudta azt hozni a bajnokságban ősszel, mint tavaly: 18 pontjával csak a középmezőny tagja, de immáron 6 bajnoki óta veretlen, ezalatt azonban háromszor nyert csupán. A Sporting jó erőben van, melyet BL-szereplése is mutat, tavaly meglepte ebben a felállásban az Estoril őket, idén szerintünk nem fogja!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!