<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Lyon, Inter és a Szolnok

A hét utolsó napján az olasz és a francia élvonalból is szállítottunk egy-egy tippet, emellett az Adria-ligában a Szolnok sikerével számolunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

208. Szolnok - Cibona Zagreb, 1 (1.55) – kosárlabda Adria-liga, 19:00

Verhető ellenfelet fogad a magyar bajnok az Adria-ligában, a Cibona ugyanis már közel sem olyan félelmetes, mint volt az elmúlt évtizedekben. A hatodik helyen tanyázó horvátok mindössze egy győzelemmel (9-9) állnak jobban a Szolnoknál (8-10), vagyis siker esetén előzhet előzhet a házigazda vasárnap este. Végre mindenki egészséges, így teljes kerettel állhat fel az Olaj, a kispadról is remek játékosok érkezhetnek a várható kezdő (Gipson - Vojvoda - Milosevics - Keller - Báder) mellé. A magyar csapat 5-3-as mutatóval rendelkezik a Tiszaligetben, legutóbb két diadalt követően három ponttal kikapott a Szkopjétól. Tavaly novemberben szoros meccset bukott el az Olaj Zágrábban (96-92), korábban már sikerült legyűrni a horvátokat.

A korábbinál lényegesen kisebb költségvetésből gazdálkodó Cibona az utóbbi időben elkezdett a fiatal játékosaira fókuszálni, sokkal többet játszanak, mint a keret idősebb, rutinosabb kosarasai. Vendégként négyszer nyert és ötször vesztett az együttes, a legutóbbi két túráját (Zvezda, Zadar) elbukta, és otthon is nagy pofont (67-84) kapott a Buducsnoszttól. Bízunk a teljes Szolnokban, hazai környezetben jöhet a hatodik siker.

225. Lyon - Metz, 1 (1.35) - francia bajnokság, 14:00

Az éllovas fogadja a 17. helyen állót a 22. fordulóban. A Lyon számára komoly motiváció lehet a Marseille pénteki botlása, így az egyik fő riválist egy esetleges győzelemmel 4 pontra szakíthatja le. Idén nagyon megy a csapatnak: a támadójáték a liga legeredményesebbje, a védelem pedig a 2. legjobb, Lacazette 20 góllal megállíthatatlanul vezeti a góllövőlistát. Hiányzók azért akadnak: Bisevac, Bedimo, Yattara és Njie távolléte okozhat némi fejfájást.

A Metz célja a bennmaradás, de 20 pontjával úgy fest, lesznek problémái. Kilenc bajnoki forduló óta nyeretlen a társaság, a 19 lőtt gól rémesen kevés, a 30 kapott gól ennek fényében pedig sok. A középpálya meglehetősen lyukas: Kashi és Doukoure hiányzik a meghatározó játékosok közül ezen a poszton, 3 további középpályás pedig már régebb óta nincs. Az sem túl jó előjel, hogy egy 4 gólos támadó sem lehet ott a meccsen. Ehhez jön még a Metz rémes idegenbeli mutatója, mindezek alapján pedig nehezen tudjuk elképzelni, hogy itt meglepetés legyen!

235. Internazionale - Torino, 1 (1.75) - olasz bajnokság, 15:00

A 9. fogadja a 13. helyen állót a 20. fordulóban. Az Inter kupameccsről érkezik, 2-0-ra verte a bajnokságban remekül álló Sampdoria csapatát. A bajnokság eddig felemásan alakul, melyet a 6-8-5 mérleg is jól mutat. A padra érkezett idő közben Mancini, míg a keretet Podolski és Shaqiri érkezése dobhatja fel. Otthon akadozik a gépezet: a 4-3-2 mérleg azért még így sem mondható szörnyűnek. Medel és Juan eltiltott, Ranocchia és Moreira játéka kérdéses, Nagatomo és Mbaye biztosan nem játszik.

A Torino El-résztvevő, a bajnokságban 6 forduló óta nem talált legyőzőre, a kupában viszont kiesett a Lazio ellenében. Vendégként nem megy túl jól: 2-2 győzelem és döntetlen mellett már 5 vereséget számlál és nagyon kevés gólt lő (úgy lőtt 8-t, hogy ebből hármat a legutóbbi Cesena elleni meccsen). A védelemben lehetnek gondok: Peres eltiltott, Darmian és Maksimovic játéka kérdéses, Bovo és Molinaro szintén nem 100%-os, de ők ketten talán játszhatnak. Egy szoros, kevés gólos meccsen nyerhet az Inter, ezen az oddson mindenképp játszhatónak tűnik!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!